B1 ontsnapt tegen tien AGE'ers

De meest minimale winst heeft Schiebroek (in ieder geval voor de komende week) toch op een koppositie gebracht en tot slot, hoe moeizaam ook, "dit zijn ook 3 punten".

Een vreemde week ging voorafgaand aan het duel met de nummer 3 van de competitie, AGE. Vorige week werd er nog met dubbele cijfers gewonnen, als team, van Hillegersberg (10-0) en doordeweeks ging de oefenwedstrijd bij eerste klasser Haaglandia met behoorlijk pijnlijke cijfers verloren (8-2).

AGE mag zich dan genesteld hebben op de derde plaats in deze competitie, maar het verschil voorafgaand aan dit duel was al opgelopen tot 7 punten. De overige teams Neptunus (op 10 punten) en NOCKralingen (op 11 punten) waren al eerder op afstand gezet. Veelal ook door de onderlinge resultaten. Vandaag lag de druk bij Schiebroek om ervoor te zorgen dat zijzelf én VOC los komen van "de rest".

Om iets over tien uur werd begonnen aan dit duel onderleiding van KNVB scheidsrechter Wemmers (die vorige week ook al onze wedstrijd floot). Schiebroek nam het heft in handen en zocht de aanval. Na de eerste de beste voorzet op Jurriën, na een kleine vijf minuten spelen, werd deze wedstrijd voorzien van een litteken. Een verdediger van AGE en Jurriën kwamen met de koppen tegen elkaar. Jurriën kwam er redelijk vanaf met een wond op het achterhoofd, maar bij de speler van AGE zag het er vele malen ernstiger uit. Nadat de speler van AGE het veld had verlaten werd er doorgespeeld. AGE had echter geen wissels bij zich en moest met 10 man verder.

Schiebroek nam, zoals verwacht mocht worden, het heft in handen en na een prima aanval en dito voorzet van Jordy kon Simon bij de tweede paal de 1-0 maken en langs de kant en op het veld dacht iedereen alweer aan dubbele cijfers. Het liep echter helemaal anders. Nadat de leider van AGE alsnog wilde stoppen, maar de scheidsrechter daar geen reden toe zag en Schiebroek hier niet aan wilde meewerken, gingen de 10 AGE’ers ineens voetballen en benutte elke open gelaten ruimte bij ons op de helft. De bezoekers kwamen de eerste helft niet tot scoren, maar de tussenstand in het aantal hoekschoppen vertelde genoeg over het wedstrijdbeeld, 0-4!

In de rust vroegen we onszelf hardop af hoe dit kon gebeuren en wisten dat het de tweede helft echt anders zou moeten. We probeerden iets aanvallender te gaan spelen, we hadden tenslotte een mannetje meer op het veld. Maar het middenveld werd, net als afgelopen woensdag, volledig overlopen. Het lukte ons echter wel om de tweede helft meer in de aanval te komen, maar voorin ontbeerde het ons de krachten om voor echt gevaar te zorgen. Na iets meer dan tien minuten in de tweede helft werd er vanaf de kant besloten om niet massaal de aanval te zoeken, want vandaag waren we gewoon niet in ons beste doen en stonden we weer in onze "normale" samenstelling te verdedigen tegen 10 bezoekers.

Uit hadden we nog met 0-6 gewonnen, maar wat was het probleem vandaag? Was het gemakzucht, was het een morele kwestie, waren we bang voor het harde spel van de bezoekers? Ik denk dat het een combinatie was van dat alles.

Wij kregen de tweede helft wel degelijk kansen om de wedstrijd te beslissen, maar er ontbrak vandaag wat. De gasten kregen ook kansen, de lastige spits kwam tot twee keer toe oog in oog met keeper Mitchell. Eén keer schoot hij rakelings naast en één keer was de doelman er om zijn doel schoon te houden (na vandaag al 310 competitie minuten zonder tegendoelpunt!).

Vlak voor tijd kreeg Rakheem een flinke schop te verwerken van een AGE’er, de scheidsrechter besloot om slechts geel te geven, waar donker rood meer op zijn plaats was geweest. Maar moet je je niet eerder afvragen of het niet een tactische beslissing was, want wat zou er zijn gebeurd als hij wél rood had gegeven? Zou de wedstrijd dan in de laatste minuut niet, onnodig, uit de hand zijn gelopen? In ieder geval grootse complimenten voor deze jonge scheidsrechter, niet omdat we beide duels, onder zijn leiding, winnend afsloten, maar vooral omdat hij zich niet gek liet maken door spelers die hun mening ‘moeten’ geven!

Schiebroek ontsnapte en liet vandaag niet gebeuren wat er uit bij NOCKralingen wel gebeurde. We behielden met kunst- en vliegwerk onze 1-0 voorsprong tot het laatste fluitsignaal, ook al zorgde dat voor behoorlijk wat hartkloppingen langs de kant van het veld. "Je moet altijd één doelpunt meer scoren dan je tegenstander." Omdat VOC vandaag niet in actie kwam heeft Schiebroek de koppositie, in ieder geval voor een week, in handen. Saillant detail is dat VOC volgende week op bezoek gaat bij NOCKralingen. Schiebroek heeft de komende twee weken vrij van competitie verplichtingen. Tussendoor zal het prestigieuze duel met Zestienhoven worden gespeeld. Op maandag 21 februari zal er om 19.45 uur worden afgetrapt in deze ultieme derby.

Uitspraak van de dag: "Mensen zeggen ook dat een ploeg die met tien man speelt gevaarlijker is dan een ploeg met elf man. Hoe vaak heb je dàt nou niet gehoord? Dat komt alleen maar, omdat vijf van die elf denken: ik doe een stapje minder, terwijl vijf van die tien er juist een schepje bovenop doen."

Opstelling eerste helft: Romijn; Mokhtari, Pors, Boers, Van Deelen; Koeleman, Vredebregt, Shermarkia, Suurbach, Akchich; Minke (Polak ’12).

Opstelling tweede helft: Romijn; Mokhtari, Pors, Boers, Van Deelen; Koeleman (Vredebregt ’58), Vredebregt (Van Oers ’50), Shermarkia, Suurbach, Polak; Akchich (Koeleman ’69)