B1 op jacht naar koppositie

In de jacht op de koppositie werd vorige week Neptunus verslagen en deze week werd er aan teambuilding gedaan, de B1 ging op initiatief van de aanvoerder paintballen.

Vorige week op 5 maart ontving Schiebroek thuis om 14.00 uur fusiepartner Neptunus. De opdracht vooraf was duidelijk, snel een doelpunt maken. Dat maakt het voetballen een stuk makkelijker tegen dit soort lastig te bestrijden tegenstanders. Deze tegenstanders zijn lastig te bestrijden omdat ze juist individueel veel sterker zijn dan als team, ze voetballen minder. Schiebroek begon in de vertrouwde opstelling en deed meteen wat het moest doen. Een aanval over rechts met Simon en een voorzet van de rechtshalf zorgde dat Jordy al na twee minuten de 1-0 maakte!

De thuisploeg ging door en maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Vooral rechtshalf Simon kreeg die ruimte op een presenteer blaadje. Dan moet je er natuurlijk nog wel gebruik van maken en goed mee omgaan. Dit was vandaag zeer zeker wel aan Simon besteed en ook bij het tweede én derde doelpunt was de assist van hem. Na een half uur spelen was Ridouan de maker van de 0-2 en slechts vier minuten later werd Ridouan weer in scoringspositie gebracht, maar hij miste de bal waardoor Jordy bij de tweede paal in een leeg doel de 3-0 kon maken.

Schiebroek verslapte hierna wat en liet Neptunus te ver komen. Een schot was de bezoekers werd door Mitchell R. gekeerd en terwijl de KNVB-scheidsrechter het niet meer wist gaf onze grensrechter Peter een hoekschop. Uit die hoekschop kwam de 3-1. De Schiebroekenaren herstelde zich nog voor de rust en dankzij een prima individuele actie van Rakheem kwamen we op een 4-1 voorsprong.

Tijdens de rust was iedereen het erover eens dat we de score verder moesten uitbouwen en niet teveel achterover moesten leunen. We begonnen goed aan de tweede helft en het was wederom Simon die een assist op zijn naam mocht schrijven. De ingevallen spits Jurriën was de maker van het doelpunt, 5-1! Aan de andere kant van het veld, omdat toch te ver waren ingezakt, ontstond een scrimmage in de doelmond en kreeg Schiebroek de bal niet weg. Een Neptuniaan maakte de 5-2. Het slot akkoord was echter weer voor Schiebroek of moet ik Simon zeggen? De rechtshalf was wederom zijn directe tegenstander te slim af en dit maal was hij zelf de doelpuntenmaker, 6-2! Simon bepaalde hiermee de eindstand van deze wedstrijd.

Aanvoerder Ricardo had samen met vice-aanvoerder Quincy en de coaches Wilko en Ulrich bedacht dat het leuk zou zijn om een week later (12 maart), tijdens weer een vrije competitieronde, te gaan paintballen. Op vier spelers na, waarvan Stefan en Bob wel even aanwezig waren, werd er ‘s middags gedaan aan teambuilding. Het leverde leuke beelden op en een geweldige samenwerking! Na afloop werd er in Schiebroek nog een overheerlijke kapsalon gehaald en mag het team zich gaan richten op de laatste zes (finale) wedstrijden van dit seizoen. Volgende week staat de eerste lastige horde op het programma. De B1 gaat dan op bezoek bij GLZ Delfshaven, aanvang 14.15 uur. Eerder dit jaar verloor koploper VOC daar met 3-0, we zijn dus gewaarschuwd!

Man of the match wedstrijd Neptunus: Simon Koeleman

Man of the match paintballen: Roland van Deelen ;)

Opstellingen wedstrijd Neptunus, eerste helft: Romijn; Van Oers, Pors, Boers, Van Deelen; Koeleman, Vredebregt (Vos ’40), Shermarkia, Suurbach (Van Grieken ’40), Polak; Akchich (Minke ’40).

Tweede helft: Romijn; Van Oers (Vredebregt ’63), Pors, Vos, Van Deelen; Koeleman, Boers, Shermarkia (Akchich ’63), Van Grieken, Polak (Suurbach ’63); Minke.