Klasse winst voor sportieve revanche

Vlak voor de winterstop werden er dure punten verspeeld bij NOCKralingen. Vandaag liet Schiebroek zien waar het werkelijk toe in staat is.

En de afgelopen week was weer een veel besproken week. Vorig weekend mocht de gehele vereniging AGE niet spelen en daaropvolgend besloot het bestuur dat AGE B1 de competitie niet mocht afmaken. Hiermee werd koploper VOC in het zadel geholpen en moesten ze dit weekend niet die lastige uitwedstrijd spelen en bovendien werden wij getrakteerd op 6 punten aftrek en dus keken we weer tegen een vijf punten achterstand aan (i.p.v. 2). Vandaag moesten we dat herstellen tegen NOCKralingen, precies de ploeg waar we uit punten tegen verspeelden.

Vooraf was er wat verwarring over de verzameltijd. Trainer Wilko dacht woensdag dat er om 10.00 uur werd gespeeld en vroeg de groep dus om 9.00 uur aanwezig te zijn, de wedstrijd was echter om 10.30 uur en dus zou 9.30 uur de verzameltijd zijn. Nu was iedereen er in ieder geval op tijd…tenminste…Jurriën dacht dat we om 15.30 uur moesten verzamelen? Huh?

Mo had zich na zijn blessure weer aangesloten bij de groep en dus was uiteindelijk de voltallige groep (van 15 man) beschikbaar voor deze wedstrijd. De beide coaches besloten na enig overleg om met dezelfde 11 basis spelers te beginnen als vorige week tegen GLZ Delfshaven. Deze thuiswedstrijd stond wederom onder leiding van een KNVB scheidsrechter, een oude bekende kwam dit duel leiden, scheidsrechter Wemmers floot eerder de wedstrijden tegen Hillegersberg (10-0) en AGE (1-0).

Schiebroek begon goed aan de wedstrijd, alhoewel dit NOCKralingen al snel sterker bleek dan het team waar we aan het Toepad tegen speelden. Destijds werden veel B2 spelers gebruikt omdat ze zelf niet compleet waren. Schiebroek liet zich vandaag echter van zijn beste kant zien en combineerde goed en daar hadden de bezoekers heel veel moeite mee en konden vaak alleen de lange bal hanteren om over de helft te komen. Dit leverde onze verdediging met Jeffrey, Ricardo, Stefan en Roland soms wat hoofdbrekens vanwege de lange en fysiek sterke aanvallers. De verdediging bleef echter uitstekend overeind.

We namen al snel de leiding na een goede aanval over de rechterkant van Simon en Rakheem. In duel met zijn tegenstander werd de inzet van Jurriën geblokt na de voorzet, maar omdat Ridouan bij de tweede paal geheel was vrijgelaten, werd het voor hem eenvoudig de 1-0 te maken. Schiebroek ging goed door en Jurriën werd vrij gezet voor de keeper, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Hij haalde er nog wel een hoekschop uit. De hoekschop werd door Bob genomen en kwam voor de voeten van spits Jurriën die de bal hard inschoot. De ultieme poging op de doellijn was tevergeefs en dus verdubbelde Schiebroek de voorsprong, 2-0.

In de eerste helft werd er nog een doelpunt van Jeffrey afgekeurd na weer een hoekschop omdat de doelman werd gehinderd. Ook ontsnapte Schiebroek aan een strafschop. Ricardo hield zijn tegenstander vast, maar een andere aanvaller bleef in balbezit en kwam in een kansrijke positie om te schieten. De scheidsrechter beoordeelde dit als voordeel tot woede van alles wat rood en geel was. De uitleg van de scheidsrechter was duidelijk, maar zelf had ik hem wel gegeven. Tijdens de rust werd er vooral gecomplimenteerd. Het was vandaag bij vlagen geniaal en op de momenten dat het wat minder geniaal was werd er hard gewerkt om het eigen spel weer op te kunnen pakken.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of de volgende treffer werd gemaakt. Een hakje van Jurriën bereikte Ridouan die de 3-0 scoorde! Na ons derde doelpunt werd het spel van de bezoekers harder en onbezonnen. Ook het commentaar werd steeds heftiger op de verder prima leidende scheidsrechter. Schiebroek liet de tegenstander vandaag letterlijk alle hoeken van het veld zien en ja dat is frustrerend, maar om dan te gaan schoppen en zeuren…

Nadat Rakheem vandaag al na 18 minuten vervangen moest worden vanwege een blessure werd nu Ridouan het veld uitgeschopt. Schiebroek werd wat terug gedrongen op de eigen helft, maar kwam nauwelijks echt in gevaar. Het voetballen werd nagenoeg onmogelijk gemaakt door de vele overtredingen. De scheidsrechter hield het verder prima in de hand en de thuisploeg bleef wederom beheerst waardoor escalatie werd voorkomen!

Als een kwartier voor tijd het vijfde elftal (aangevuld met 2e elftal spelers) zich langs de kant van het veld heeft verzameld voor hun duel tegen Zestienhoven, moet ook Roland met een blessure worden vervangen. Mo krijgt hierdoor ook nog enkele speelminuten. Jordy krijgt de bal vervolgens op links aangespeeld en gaf voor. Nadat de bal uit het duel van Simon met zijn tegenstander werd terug gelegd op Jurriën was de spits met een harde droge knal vanaf 16 meter wederom trefzeker, 4-0! Tot vreugde van de aanwezige ouders en vijfde elftal! Vlak voor tijd wordt ook Mo op de achterlijn neergelegd en moet ook hij geblesseerd van het veld (terwijl hij net terug is van een blessure).

De scheidsrechter maakt na exact 80 minuten spelen een einde aan dit duel, waarin Schiebroek oppermachtig was en de tegenstander werd getrakteerd op voetballes. Hierbij hoorde ook dat één van de trouwe supporters het aandurfde: KAM-PI-OENEN!!! We zijn er nog niet, maar op de goede weg zijn we zeker! Een andere gehoorde quote van de dag was van 2e elftal speler Sander van de Water nadat Stefan en Jurriën, Mo op de schouders namen naar de kleedkamer: "Dat is echte teambuilding mannen, klasse!!"

Volgende week speelt Schiebroek tegen JHR. Kom jij ook B1 steunen in de titelrace? Er wordt om 10.00 uur (deze keer wel) afgetrapt aan de Hazelaarweg.