Schiebroek B1 doet wat het moet doen!?

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie wordt de titelstrijd spannender. Voordat over twee weken de topper met VOC gespeeld wordt, staat eerst het tweeluik met JHR op het programma.

We verzamelden om 9.00 uur voor de eerste van twee wedstrijden op rij tegen JHR. Allereerst stond er de thuiswedstrijd op het programma. De thuiswedstrijd die al een keer niet doorging omdat JHR niet kwam opdagen en daarna werd de wedstrijd twee keer afgelast. Terwijl het gehele team, behalve Mo en Roland (nog geblesseerd na vorige week), buiten op het terras voor de kantine zich verzamelde en ontspannen vooruit keek naar dit duel met een heerlijk zaterdagochtend zonnetje, kwamen de eerste twee auto’s aan van JHR. De groep werd naar de kleedkamer gestuurd, want ze waren er tenslotte. Even later bleek dat het bij die twee auto’s zou blijven. Ze hadden maar zeven man. De aangestelde KNVB scheidsrechter concludeerde dat de bezoekers verplicht waren te spelen. Zo gezegd, zo gedaan…

De boodschap was duidelijk, niet te makkelijk erover denken, niet gaan dromen en naar voren rennen, maar het was slechts een boodschap… Schiebroek begon, zoals we mochten verwachten, wel goed. Er werd makkelijk gespeeld en logischerwijs kwamen er al snel kansen. Uiteindelijk scoorde Simon de 1-0 na een assist van Mitchell V., maar Schiebroek dacht er vervolgens wel erg gemakkelijk over. We stapten uit onze positie, waardoor vrij snel na de 1-0 de alleenstaande spits werd gezocht en alleen Ricardo achterin nog was overgebleven. Ricardo hield lichtjes vast en de strafschop was qua overtreding zwaar gestraft, maar qua domheid natuurlijk meer dan terecht. Niet alleen het vasthouden was niet slim, maar ook de positionele bezetting was ronduit dom te noemen. De strafschop werd verzilverd en zo stonden we dus met 11 tegen 7 man op 1-1. En ja, natuurlijk trekken de bezoekers zich vervolgens terug voor het eigen doel. Centraal op het veld geven ze nauwelijks ruimte weg en wij denken kans te maken met afstandsschoten en vergeten te voetballen. Achterin lopen we teveel met de bal, willen we postbode worden jongens? En voorin hebben we alleen oog voor zo snel mogelijk doelpunten maken.

We krijgen het nog twee keer knap lastig als de spits van de bezoekers gezocht wordt, maar langzaamaan gaan we het begrijpen. Jurriën wordt geblesseerd vervangen voor Ridouan die zich langs de kant al had zitten ergeren aan het slome spel van zijn medespelers. Hij is nauwelijks in het veld of Simon geeft hem de assist waardoor Ridouan de 2-1 kon maken. Bij de 3-1 was Ridouan weer belangrijk en was Bob de doelpuntenmaker. De 4-1 werd gemaakt door Simon na de assist van Quincy.

De ruststand van 4-1 was een magere en dat werd wel degelijk even besproken in de rust, natuurlijk had het al lang 7 of 8-0 moeten (!!) zijn. Maar dat wist iedereen natuurlijk zelf ook wel! De eerste vijf minuten van de tweede helft waren nog moeizaam, maar daarna liet Schiebroek zijn ware gezicht zien. Er werd goed en beter samen gespeeld. Terwijl in de rust Rakheem erin was gekomen voor Quinten. De 5-1 was opnieuw een doelpunt van Simon, deze keer weer na een assist van Ridouan. Ook de 6-1 en 7-1 waren doelpunten van Simon en dus was zijn hattrick een feit en zette hij zijn totaal van vandaag op vijf (!!) doelpunten. De assists kwamen ditmaal van Bob en Rakheem. Mitchell V. gaf de assist bij de 8-1 die gemaakt werd door Ridouan. Simon was aangever bij de 9-1 van Rakheem en de invaller scoorde ook de 10-1 na een individuele actie. Quincy besloot het feestje van de tweede helft met de 11-1 na een pass van Mitchell V.

Volgende week wordt de return gespeeld om 15.00 uur aan de RFC-weg. Laten we voorzichtig vooruit kijken, maar laten we niet vergeten dat dat weer een hele andere wedstrijd zal zijn. We gaan niet door bij 11-1, maar beginnen gewoon weer bij 0-0 en ga met een andere instelling het veld op dan vandaag. De tweede helft was goed qua samenspel en slimheid, doe vooral jezelf een plezier!!

VOC maakte geen fout bij Hillegersberg ook al ging het wederom erg moeizaam! Over twee weken wordt de topper gespeeld. Aanvang 10.15 uur bij Schiebroek’94.