Schiebroek neemt ook "horde" JHR zonder problemen

Voordat volgende week de derby en kraker tegen VOC gespeeld wordt moesten we vandaag nog op bezoek bij JHR. Na rust werd de thuisploeg eenvoudig opzij gezet.

Verzameld werd er vandaag pas om 13.30 uur voor de return tegen JHR. Eerst werd er nog even gekeken naar de B2. Waar B1-speler Jeffrey de eerste helft het doel verdedigde. Direct na rust werd het echter 0-2 en uiteindelijk werd er met 0-3 verloren door B2. De titelstrijd voor de B2 lijkt nu echt voorbij. Of maken de tegenstanders nog een misstap. Laten we het hopen!

Eenmaal aangekomen op het terrein van JHR had de temperatuur zijn hoogste niveau van de dag bereikt. Langs de kant was het heerlijk vertoeven, maar op het veld was het warm, heel warm. Het moeilijk bespeelbare veld en het beschikken over slechts 1 wisselspeler i.v.m. blessures speelde ook niet echt mee. Ondanks alles speelden we goed in de eerste helft. We gaven nauwelijks ruimte weg op een enkel slippertje na. Door een goede samenwerking werden deze foutjes ons niet fataal. Maar aan de andere kant kwamen we ook niet tot scoren. Zo langzamerhand was het niet alleen warm door de zon, maar kregen we het benauwd van de vele gemiste kansen. Achteraf is het makkelijk gezegd, maar heel even schoot er wel een doemscenario door ons hoofd. We gingen rusten met 0-0. En dat gebeurde bijzonder genoeg alleen eerder in de uitwedstrijd bij, jawel, VOC.

Ondanks de stand, het warme weer en het moeilijk bespeelbare veld waren we positief gestemd in de rust. Deze tegenstander, vandaag wel met 11 man, was zo onthutsend zwak dat we hier in de tweede helft eenvoudig afstand van moesten gaan nemen. En dat deden we ook… In de rust werd Quinten ingebracht voor Mitchell V., die wat rust werd gegund na een botsing met een tegenstander in de eerste helft. Jeffrey ging hierdoor als rechtshalf spelen.

In de gehele tweede helft is JHR misschien twee of drie keer over de middenlijn gekomen. Direct na rust dachten we op 0-1 te komen via Ridouan, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel, uitstel van executie bleek later. Na een uitstekende actie van Rakheem kon Simon de echte 0-1 maken en een minuut later had Schiebroek de wedstrijd in de knip toen Simon de pass gaf op Rakheem en de schaduwspits de 0-2 inschoot.

Bij de 0-3 werd ons eerste doelpunt gekopieerd en was Simon dus de doelpuntenmaker na een pass van Rakheem. Schiebroek voetbalde nu alle schroom van zich af en speelde letterlijk met de tegenstander. De 0-4 was voor Ridouan, die een doelpuntje nodig had, na een goede actie en dito pass van Jeffrey. Ridouan maakte ook de 0-5 en werd direct daarna bedankt voor zijn bijdrage en gewisseld voor Mitchell V.

Invaller Mitchell had de 0-6 op zijn schoen, maar mikte voorlangs. Even later was hij aangever voor het laatste doelpunt van de dag. Bob bepaalde de eindstand op 0-6. Schiebroek liet vandaag niet alleen zien goed te kunnen voetballen op een slecht veld en met warm weer, maar ook uitstekend te kunnen verdedigen. Stefan speelde samen met Ricardo weer geweldig en Jordy maakte een uitstekende indruk als linksback. Jeffrey en in de tweede helft Quinten speelden goed als rechtsback en konden zelfs regelmatig mee opkomen. Het middenveld met Quincy en Bob was wederom ijzersterk. En ook de voorhoede speelde een puike partij. Kortom Schiebroek wervelt en het geloof in een goed resultaat tegen VOC groeit met de week en zal de komende week zijn hoogtepunt bereiken.

De topper, de derby wordt volgende week gespeeld. Schiebroek krijgt 1 kans om VOC te passeren op de ranglijst. Om 10.15 uur wordt er op eigen terrein gespeeld tegen de koploper. Iedere vorm van (positieve) support is meer dan gewenst.