Zesde plaats op zwaar jeugdtoernooi

Met slechts 12 spelers reisden we af naar Groote Lindt in Zwijndrecht voor de eerste van de twee afsluitende toernooien.

Na enkele verschuivingen in het toernooi schema vanwege enkele afzeggingen. Begonnen we om 9.00 uur aan de eerste wedstrijd tegen het zeer sterk geachte Alexandria´66. Een groot gedeelte van de B selectie leek niet echt zin te hebben in dit toernooi en dus kregen wij ruimte om te voetballen en maakte ook verdiend de 1-0. Doelpuntenmaker Mitchell V. raakte hierbij echter geblesseerd en dus moesten we in de dit toch al zware toernooi verder met 11 spelers. Deze eerste wedstrijd had dat nog geen gevolgen voor het resultaat, want Ridouan besliste het duel met de 2-0!

De tweede wedstrijd speelden we tegen het sterke Jodan Boys. Deze wedstrijd kostte ons veel kracht en energie, maar we hielden de divisionist op 0-0! Dit duel brak ons op in de derde wedstrijd, zonder wisselmogelijkheden moesten we aantreden tegen het minder sterke Nivo Sparta. Mede door enkele scheidsrechterlijke dwalingen verloren we met 2-1. Rakheem gaf ons met de aansluitingstreffer nog even hoop, maar verder dan dat kwamen we jammer genoeg niet meer.

Tussendoor moesten we strafschoppen nemen tegen evv Eindhoven (niet elk team kon tegen elkaar spelen vanwege het tijdsbestek en werd door de organisatie op deze manier goed opgelost). Deze ¨wedstrijd¨ wonnen we met 5-3 dankzij raak geschoten strafschoppen van Rakheem, Quinten, Ricardo, Ridouan en Jeffrey!

De teleurstelling van de wedstrijd tegen Nivo Sparta zat daarna nog goed in de benen toen we op het matige derde veld moesten aantreden tegen het zeer sterke vv Zeewolde. Een aantal jongens had nog goede herinnering aan deze club toen we de divisionist twee jaar geleden in Denemarken op een gelijkspel hielden. Vandaag waren we echter geen partij voor een zeer sterk spelend collectief. De uitslag is niet bewaard gebleven in de archieven, maar dat het een behoorlijke nederlaag was moge duidelijk zijn!

Omdat het soms ook niet helemaal goed zat met de instelling werden de koppen bij elkaar gestoken en kon de laatste poule wedstijd positief worden afgesloten. Tegen gastvereniging Groote Lindt werd keurig met 3-0 gewonnen dankzij doelpunten van Jordy, Roland en een strafschop van Ridouan.

Dankzij die overwinning werden we derde in de poule achter Nivo Sparta en Zeewolde. De wedstrijd om de vijfde en zesde plaats ging vervolgens tegen RKSV Margriet. Omdat we lang moesten wachten op deze wedstrijd, het warme weer had gezorgd voor extra vermoeidheid en het beschikken over ¨slechts¨ elf spelers brak ons op. Toen Ricardo met een rugblessure ook nog eens naar de kant moest ging het licht helemaal uit. Ook deze uitslag is niet bewaard gebleven, maar werd ook een behoorlijke!

De zesde plaats was al met al een goed resultaat al hadden we op volle sterkte veel meer kunnen bereiken. De finale tussen XerxesDZB en Zeewolde was het aanzien niet waard en na een lange, maar vooral slechte, strafschoppen serie won XerxesDZB het toernooi.