Wederom een zesde plaats

Na hier en daar wat spelers te hebben ´geleend´ die mogelijk volgend seizoen ons team kunnen versterken reisden we af naar Dinteloord om een toernooi te spelen en beschikten we dus nu over 13 spelers.

We begonnen goed aan het toernooi, maar allemaal korte wedstrijdjes en veel wachttijd tussendoor was niet echt bevoordelijk. De temperatuur was ook al ´s morgens vroeg behoorlijk opgelopen. Voor de trainers én de supporters was het heerlijk vertoeven op het terrasje voorafgaand aan het toernooi, maar voor de spelers die nog de hele dag moesten voetballen was het wat minder. Eigenlijk was het gewoon té warm om te voetballen vandaag!

De eerste wedstrijd speelden we tegen Steenbergen 2 en wonnen die met 0-1 door een doelpunt van aanwinst Wouter. De tweede wedstrijd tegen Boeimeer wonnen we ook, nu met 2-0 dankzij doelpunten van wederom Wouter én Rakheem. De derde en direct laatste poulewedstrijd werd met 1-0 gewonnen van het sterke DSO. Rakheem was de doelpuntenmaker.

Tussendoor waren we minder succesvol in de shout-out competitie en richten ons volledig op het toernooi zelf. In de kwartfinale ging het echter mis tegen één van de twee thuisteams, DIVO. We hadden er zin en deze zwakke tegenstander zou ons nooit de baas mogen zijn. Dat waren ze ook niet en wij kwamen terecht op 1-0 dankzij Yanos. Twee minuten voor het einde kwam DIVO voor het eerst naar voren. Er werd niet helemaal goed gestapt voor buitenspel en dus liet de scheidsrechter doorspelen ondanks het vlagsignaal. Hierdoor kon DIVO scoren en eindigde dit duel in 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen, maar we verloren die serie met 3-2.

De vijfde plaats was hierdoor nog het hoogst haalbare, maar daarvoor waren we niet naar hier gekomen. De motivatie zakte ons in de schoenen en genoten meer van de zon dan dat we ons richtten op de laatste twee wedstrijden. De wedstrijd tegen die andere thuisploeg Dinteloord werd gewonnen met 1-0, maar wat kregen we deze wedstrijd een kansen tegen deze onthutsend zwakke tegenstander. Jurriën maakte het enige doelpunt! Door provocaties van de elftalleider van de thuisploeg liep de wedstrijd bijna uit de hand, maar een opstootje werd snel gesust. De scheidsrechter maakte verstandig meteen een einde aan het duel, ook al had hij liever Dinteloord zien winnen (deed daar ook alles aan).

Voor de laatste wedstrijd moesten we net als vorige week weer erg lang wachten. We namen deel aan een wedstrijd waarbij de schotsnelheid werd gemeten. Niemand van ons kwam in de buurt van de koplopers in deze wedstrijd. Van de laatste wedstrijd zijn in het geheel geen gegevens bewaard gebleven. De wedstrijdleiding had een chaos gemaakt van het programma en het was mij totaal onduidelijk tegen welk team we nu speelden. Dankzij de 2-0 nederlaag die volgde tegen een onsportieve ploeg heb ik ook geen moeite gedaan om daar nog achter te komen.

De uiteindelijke 6e plaats was teleurstellend, maar ach het seizoen zit er op. We gaan ons met 2 oefenwedstrijden richten op een nieuw seizoen in de A1.