Schiebroek 4 wint eerste competitiewedstrijd

Na drie bekerwedstrijden en het bereiken van de 2de ronde begon vandaag de competitie. XerxesDZB was daarin de tegenstander.

Op het mooie kunstgras van Schiebroek, werd er om 13.00u afgetrapt. Meteen wilde Schiebroek laten zien dat er niet met hun te dollen viel en dat resulteerde in goed voetbal. De eerste echt grote kans was er voor Willem, maar zijn schot verdween net over. Niet veel later was het toch diezelfde Willem die scoorde, op aangeven van Mark kopte hij de bal tegen de touwen. Schiebroek ging door, kansen kwamen. Jonas en Maarten waren dichtbij de 2-0, maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Toch kwam die 2-0 er wel, Willem brak door op links en met een lage voorzet bereikte hij Jörgen die knap voor zijn man kwam en scoorde. Na deze goal leek er enige verslapping in te komen, Ashwin moest een aantal malen redden. Dit lukte ook, maar moest toch een doelpunt slikken en zo werd er gerust met 2-1.

Na de rust kwam Schiebroek dramatisch uit de kleedkamer, Xerxes ging voor de gelijkmaker en werd beloond, uit een strafschop stond het ineens 2-2. Maar Schiebroek reageerde knap, Jörgen bereikte Mark met een steekpass en hij scoorde 3-2. Schiebroek kwam hierna nog een aantal malen goed weg, Ashwin redde een aantal malen knap. Uit een van de counters scoorde Matty de 4-2, na voorbereidend werk van Jonas. Niet veel later was het gedaan en won Schiebroek 4 hun eerste competitiewedstrijd en blijft het dit seizoen nog ongeslagen.

Opstelling: Ashwin Meijer, Rohan Meijer, Rutger van de Ree, Dave Bierhuizen, Cas Heikens; Mark van Leeuwen, Thomas van Kan, Jonas Timmer, Maarten Maissan; Milan Koster en Jörgen Teijn. Invallers: Willem Brouwer, Matty Häupler en (B junior) Stefan Boers.