Zaterdag 4 spoelt vieze smaak weg en verslaat koploper

Na twee nederlagen in de eerste drie competitie wedstrijden was het in de thuiswedstrijd tegen VVOR tijd om de wedstrijd eens anders te gaan benaderen.

Op het late tijdstip van 15.30 uur werd er op een (heerlijk) grasveld afgetrapt tegen koploper VVOR. Vooraf was er veel commentaar geweest op het spelen op gras en de afgelopen weken leek er niets goed te zijn en vooral de scheidsrechter moest het vaak ontgelden. Een aantal keren ging dat goed, maar in de laatste twee uitwedstrijden bij Berkel en HOVDJSCR werd er tegen een nederlaag aangelopen.

In het vertrouwde 4-4-2 werd er goed begonnen tegen de huidige koploper. Al na drie minuten veroverde Mark de bal en Willem kon de bal hoog tegen de touwen schieten, 1-0. Schiebroek ging door en werkte aan het vertrouwen, maar zowel Mark als Dave troffen de lat op hun weg naar een doelpunt. De gemiste kansen van het duel bij HOVDJSCR leken een vervolg te krijgen, maar het stormachtige begin van de thuisploeg kreeg een vervolg. Matty veroverde de bal rond de middenlijn van de linksback en kon solerend richting het vijandelijke doel. De keeper werd kansloos gelaten en de 2-0 was een feit!

Schiebroek was ontketend en het was wederom Matty die scoorde, slecht uitverdedigen van de bezoekers lag aan de basis en de 3-0 werd gescoord. De koploper die met blijkbaar een aantal invallers was afgereisd naar de Hazelaarweg had niets in te brengen. Ondanks dat mocht er zo af en toe een aanval op worden gezet. Uit één van die aanvallen kwam een hoekschop. De bal werd vrij ingekopt en op de doellijn kon Rohan niet voorkomen dat de bal net over lijn ging, 3-1. Vlak nadat VVOR dacht terug te komen in de wedstrijd kregen we een vrije trap te nemen, net buiten de zestienmeter. Willem nam plaats achter de bal en doordat de keeper de bal nooit had kunnen zien aankomen (hij had de muur zo neergezet dat hij zelf werkelijks niets zag), scoorde de spits de 4-1!

Vlak voor rust kreeg Thomas nog een bizarre overtreding te verwerken door een gefrustreerde speler van VVOR. De betreffende speler mocht dan ook tot de rust langs de kant blijven. De rust werd ingegaan met een verassende 4-1 voorsprong, als je tenminste kijkt naar de stand op de ranglijst. Het spelbeeld was echter totaal andersom, want de bezoekers hadden niets te vertellen. Afgesproken werd om de tweede helft net zo in te gaan. Willem en Miki werden in de rust vervangen, beide moesten gaan werken.

De tweede helft was het allemaal net iets minder, maar Schiebroek maakte al snel de 5-1 en besliste daarmee eigenlijk deze wedstrijd. Een uittrap van keeper Ashwin bereikte Matty, die de verdediging op snelheid te slim af was en wederom tot scoren kwam. Lange tijd werd er niet gescoord. Een kwartier voor tijd herhaalde Ashwin het kunstje van de 5-1 en weer werd Matty gevonden. Ook nu was de snelheid van de spits de verdedigers van VVOR te machtig en weer werd het net gevonden, 6-1.

Schiebroek verzwakte in de laatste 10 minuten en kreeg twee onnodige doelpunten tegen, 6-3. Matty werd hierna vervangen door Dave en kreeg daarmee een meer dan verdiende publiekswissel. Met vier doelpunten de man of the match van vandaag! Vlak voor tijd had Mark nog een laatste geniale actie in de zestienmeter en zette daarmee Jeffrey geheel vrij voor een leeg doel, maar de spits schoot de bal met het "suikerbeen" zo zwak in dat een verdediger de bal simpel kon tegenhouden. In plaats van dat deze de bal wegschoot nam hij rustig de tijd en dat liet Mark niet gebeuren. Hij heroverde de bal en bepaalde de eindstand op 7-3.

Aanstaande maandag staat alweer het volgende duel in de 5e klasse op het programma. Op het veld van Swift Boys zal er heel veel strijd getoond moeten worden om het goede werk van vandaag voort te zetten. Het wordt tijd om weer omhoog te kijken en vandaag zijn de eerste stappen daarvoor gezet.

Opstelling: A. Meijer; R. Meijer (Van de Ree ’69), Van de Ree (Timmer ’38), Bierhuizen (Heikens ’64), Heikens (Maissan ’24); Van Kan, T. Häupler, Van Leeuwen, Tanaskovic (De Pina ’45); M. Häupler (Bierhuizen ’83) en Brouwer (Cabaret ’45).