Schiebroek 4 medekoploper na winst in het "circus" van Swift Boys

Maandag 11 oktober speelde Zaterdag 4 de tweede wedstrijd in 3 dagen tijd. Zaterdags werd nog koploper VVOR verslagen en was nu Swift Boys aan de beurt. Dankzij die winst is Zaterdag 4 in ieder geval tot aankomende zaterdag medekoploper.

We vertrokken op tijd vanaf Schiebroek naar Swift Boys, want de Molenlaan zou weleens erg druk kunnen zijn rond de klok van 18.00 uur, maar niets was minder waar. Daardoor arriveerden we zeer vroeg op het complex van Swift Boys, nog eerder zelfs dan de eigen spelers. De wedstrijdleiding vertelde dat hij nog even moest kijken wie de scheidsrechter werd en frommelde een wedstrijdformulier uit de kast. Na enige discussie en zoeken naar de juiste sleutel, kregen we kleedkamer 1 toegewezen. De man was dan wel bereid om die even naar de spelers te brengen.

Omdat we zo vroeg arriveerden nam men de omkleedtijd erg ruim en had DJ Ashwin voor wat muziek gezorgd. Na een goede warming-up op een zeer matig veld, waren we om 19.15 uur klaar om te beginnen (aanvang wedstrijd 19.30 uur). De "gevonden" scheidsrechter betrad het veld en bleek na afloop jonger te zijn dan de gemiddelde Schiebroekenaar en die gemiddelde leeftijd ligt toch echt niet zo hoog…, maar goed we begonnen sterk, zeer sterk zelfs aan dit derde uitduel in de competitie. Duidelijk werd al snel dat we wilden laten zien niet alleen op eigen veld te kunnen winnen, maar ook op "vreemde bodem" een prestatie kunnen neerzetten. Al na twee minuten kreeg Jeffrey een geweldige kans op 0-1, maar zijn kopbal werd knap gered door de doelman van de gastheren.

We bleven echter de aanval zoeken en zag je dat een doelpunt niet lang op zich kon laten wachten. Na een pass van Mark maakte Matty de 0-1. En slechts vijf minuten later werd de score al verdubbeld. Een hoekschop van Jonas werd verlengd door Thomas en door Matty in het doel gewerkt, 0-2. Jeffrey werd vervangen met een vage (kleine) teenblessure en we bleven kansen krijgen, maar voor het doel van de tegenstander, van wie de verdedigers echt zwak waren, kwamen we niet tot scoren. Door de vele verslagen die tegenwoordig van wedstrijden gemaakt worden begint het écht een cliché te worden, maar een ongeschreven voetbalregel blijft dan toch altijd gelden: Als je zelf niet scoort, dan….

En dat gebeurde nu dus ook… Swift Boys kwam langzaamaan terug in de wedstrijd, tenminste wij lieten ze in de wedstrijd komen en scoorde, weliswaar met de nodige dosis geluk, 1-2. Ondertussen was er een grote schare Schiebroekse supporters afgekomen op dit duel en met die steun in de rug herstelden we ons enigszins. Jörgen bracht ons na ruim een half uur spelen op 1-3. Zo’n vijf minuten voor de rust kwam de penalty, wat geen penalty was en ook geen penalty werd. De warrig fluitende scheidsrechter gaf een penalty voor een vermeende overtreding van Rutger, maar doordat de Schiebroekenaren gezamenlijk protesteerden dat het erbuiten was ging hij twijfelen, waardoor natuurlijk de thuisploeg weer commentaar had. De scheidsrechter wist het allemaal niet meer en vroeg raad bij de Schiebroekse grensrechter, tja.. of dat nu zo verstandig was… het werd dus geen strafschop en een mislukte vrije trap. Met een stand van 1-3 konden we rustig gaan rusten, maar dat had bij 2-3 heel anders kunnen zijn. Vlak voor rust kreeg de ingevallen Tim te maken met een uitzwaaiende arm van een tegenstander en moest in de rust weer worden vervangen.

De tweede helft begon Schiebroek weer heel erg goed. Er werd meteen druk gezet en de tegenstander had er geen antwoord op. Een pass van Matty op Mark, werd door de spelmaker op de lat geschoten. Jörgen reageerde alert en kopte de 1-4 in. Een riante voorsprong die enkele minuten later een nog beter aanzien kreeg toen Miki de pass gaf op Mark en hij zijn welverdiende doelpunt kreeg. Met een precies schot in het rechterhoekie scoorde Mark de 1-5! Hierna leek de scheidsrechter het welletjes te vinden en ging de raarste beslissingen nemen. Enkele voorbeelden waren: Een speler die uitgleed kreeg een vrije trap en een overduidelijke hoekschop werd gepromoveerd tot doeltrap. Dit tot grote hilariteit (en een enkele ergernis) van de aanwezige Schiebroekenaren (spelers en supporters). Dit "circus" aan de Prinsenlaan duurde bijna een half uur en werd getrakteerd op een counter waarbij de gebroeders Häupler de hoofdrol vervulden. Tim gaf de pass op Matty, die op zijn beurt de nieuwe doelman te slim af was voor zijn derde doelpunt van de avond en de eindstand op 1-6 bepaalde. Hiermee was het verzet van de gastheren én de scheidsrechter gebroken. Ondertussen waren voor nu een keer Mark, Thomas en Jörgen vervangen.

Na afloop werd er door Rohan op een kratje getrakteerd vanwege zijn verjaardag en werd de avond met de nodige gezelligheid afgesloten in de kleedkamer en gingen de drie punten mee in de tas!

Dankzij de overwinning doet Schiebroek 4 weer helemaal mee om de prijzen. Tot aan aanstaande zaterdag zal het in ieder geval medekoploper zijn (ook al hebben we twee wedstrijden meer gespeeld). De concurrentie ontmoet elkaar, dus laten we hopen op een gunstige uitslag. Over, inmiddels, anderhalve week staat het volgende duel op programma. In de 2e ronde van de beker ontmoet het vriendenteam van Schiebroek, Zestienhoven 4 in de ultieme derby. Heel graag tot 23 oktober, aanvang van de wedstrijd is 12.30 uur aan de Hazelaarweg!

Opstelling: A. Meijer; R. Meijer, Van de Ree, Bierhuizen, Maissan (Heikens ’45); Timmer (T. Häupler ’32/ Timmer ’45), Van Kan (T. Häupler ’67), Van Leeuwen (Cabaret ’67), Cabaret (Tanaskovic ’16); M. Häupler en Teijn (Maissan ’76).