Schiebroek 4 bekert door na zege op Zestienhoven

Zaterdag 4 heeft de derde ronde van de beker bereikt na een 3-0 thuis winst op Zestienhoven 4. Waarbij de gastheren genoeg hadden aan één helft.

Na een lekker ontbijtje en een korte warming-up spraken we af dat we vandaag de tegenstander lekker laten ‘praten’ en wij gaan voetballen. Al snel bleek dat we te maken hadden met een gelijkwaardige tegenstander. Beide teams probeerden de aanval te zoeken. Schiebroek opende echter de score na een uitstekend uitgevoerde aanval scoorde Mark de 1-0. De bezoekers hadden moeite met het snelle spel van Schiebroek en begon zich langzaamaan overal aan te ergeren.

Schiebroek bleef echter voetballen en zocht weer de aanval. Deze leek echter op niets uit te lopen, maar Mark joeg door op de doelman van Zestienhoven. Hij schoot de bal uit precies tegen de doorgelopen Mark aan, die zo de 2-0 maakte!

Ondertussen was het gaan regenen en namen de ergernissen van de gasten toe. Bij een aanval van de bezoekers stond een aanvaller van Zestienhoven buitenspel. De scheidsrechter liet doorspelen waardoor Schiebroek zich niet van de wijs liet brengen en de bal onderschepte. Na een lange bal naar voren werd Matty bereikt, die op snelheid de verdediging klopte en de 3-0 maakte. Aan de zijlijn waren de coaches van de bezoekers zodanig gefrustreerd dat ze zich gingen afreageren op de Schiebroekse grensrechter. Tja, als het voetballend niet lukt gaan we maar andere oorzaken zoeken…

Het laatste kwartier van de eerste helft bleef Schiebroek overeind en gaf nauwelijks kansen weg. Tijdens de rust werd afgesproken om er niet te makkelijk over gaan denken. Ondanks dat moesten we in de tweede helft achteruit en werden er nog nauwelijks kansen gecreëerd. Overigens werd er ook weinig weggegeven. Bij een spaarzaam (goed) schot was Ashwin er die op sublieme wijze redding bracht. De scheidsrechter hield met moeite de bezoekers in de hand en had rood mogen geven toen Mark van achter werd nagetrapt, maar gaf slechts een mondelinge waarschuwing. Vlak voor tijd ontsnapte ook Rutger aan rood, maar was de leiding niet gewoon zijn kaarten vergeten?

De tweede helft werd in de stromende regen afgewerkt waarbij beide teams voor het doel niet scherp genoeg waren om tot scoren te komen. Na ruim anderhalf uur spelen floot de scheidsrechter af en bekert Schiebroek door, dit tot frustratie van Zestienhoven dat in de reguliere competitie een klasse hoger uitkomt. Na afloop werd er in de kantine nog nagepraat en werd de eerste helft van het eerste elftal gekeken.

Volgende week wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen SDV, dat dit weekend het inhaalduel bij Gouda verrassend met 1-4 wist te winnen. Schiebroek is dus gewaarschuwd…

Opstelling: A. Meijer; R. Meijer (Brouwer ’33), Bierhuizen (R. Meijer ’45), Van de Ree, Heikens (Koster ’74); Koster (Cabaret ’45), Van Kan (Maissan ’74), Van Leeuwen, Maissan (Tanaskovic ’45); Teijn (Bierhuizen ’74) en M. Häupler.