Drie punten na lastige clash met SDV

Schiebroek 4 blijft meedoen in de hogere regionen van de reserve 5e klasse. Het duel met SDV was niet de allerbeste, maar de drie punten bleven aan de Hazelaarweg.

Vorige week werd er een prima winst behaald op Zestienhoven en daardoor werd de derde bekerronde bereikt. Vandaag stond om 12.30 uur het duel met SDV op het programma dat vorige week verassend won bij Gouda en daarom was Schiebroek gewaarschuwd. Voor de eerste keer was de gehele selectie compleet en werd er voorafgaand aan het duel de nieuwe trainingspakken uitgedeeld en een elftalfoto gemaakt. Nuno zou echter om onverklaarbare redenen niet spelen vandaag. Ondanks dat kon trainer Wilko beschikken over 16 spelers en dus maar liefst vijf wissels!

Om iets over half één startte scheidsrechter Carlo Nijdam het duel tussen Schiebroek 4 en SDV 2, beide teams wilden vandaag de aansluiting met koploper Berkel behouden en dat kon alleen door te winnen. Het duel ging gelijk op en geen van beide teams kreeg grip op de wedstrijd, vooral op het middenveld werden er aan beide kanten veel duels verloren (en dus ook gewonnen). Schiebroek begon veel zwakker dan vorige week en liet SDV veel te veel het spel bepalen. De linies speelden te ver van elkaar en dat kostte een aantal spelers te veel kracht. Na bijna een half uur spelen nam SDV de leiding, zowel het middenveld als de verdediging hadden het nakijken en dus keken we sinds lange tijd weer tegen een achterstand aan, 0-1.

Schiebroek rechte de rug en trok het spel wat meer naar zich toe. Er werden wat meer duels gewonnen, maar het duurde nog ruim tien minuten tot we tot scoren kwamen. Op het middenveld werd een duel gewonnen en Matty werd aan de rechterkant van het veld weggestuurd. Hij ontsnapte even aan het oog van de centrale verdedigers. Op snelheid was hij niet meer te stoppen en scoorde de 1-1! Met deze stand gingen we de rust in en dat was op dat moment een terechte tussenstand. Echter hoefde Schiebroek hier geen punten te verspelen als het meer als team zou gaan spelen en de linies korter op elkaar zou aansluiten. In het begin van de tweede helft was Schiebroek iets overtuigender en gaf niet heel veel kansen meer weg, echter werden er ook niet zoveel gecreëerd.

Twintig minuten voor tijd kreeg Schiebroek na een aanval over de rechterkant een nieuwe kans. De ingevallen en meegelopen linkshalf Jeffrey kreeg de bal voor de voeten voor een leeg doel. Even leek iedereen met de gedachten terug te gaan naar het thuisduel met VVOR toen hij een bijna identieke kans kreeg. Het gehele beeld leek zich in slowmotion af te spelen, maar dit maal liet Jeffrey de kans niet onbenut en scoorde de verlossende 2-1!

Schiebroek gooide de deur op slot en speelde de wedstrijd, weliswaar met het nodige kunst en vliegwerk, goed uit. Matty viel in de slotfase uit met kramp en Tim moest enkele seconden voor het eindsignaal ook met een blessure van het veld. Hierdoor kwam Schiebroek niet helemaal zonder schade uit deze lastige clash met SDV. Ashwin kreeg twee minuten voor tijd nog hulp van de lat, nadat een vrijstaande verdediger zonder enige hinder kon inschieten. De schade liep niet groter op en dus bleven de punten aan de Hazelaarweg. Na deze speelronde heeft Schiebroek zich genesteld op de tweede plaats van de competitie, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld dan achtervolgers XerxesDZB, Gouda en HOVDJSCR. Volgende week gaat Schiebroek 4 om 14.30 uur op bezoek bij hekkensluiter GGK. Schiebroek zal echter moeten waken voor onderschatting om de huidige status in deze competitie te behouden!

Opstelling: A. Meijer; R. Meijer (Van Kan ’61), Bierhuizen, Van de Ree (Timmer ’78), Heikens (Cabaret ’45); Timmer (Brouwer ’28), Van Kan (T. Häupler ’28 / R. Meijer ’90), Van Leeuwen, Maissan (Koster ’33); M. Häupler (Van de Ree ’84) en Teijn (Tanaskovic ’61).