Schiebroek 4 pakt drie punten in eerste "twitter"-wedstrijd

Zonder zich al te veel in te spannen heeft Schiebroek 4 wederom drie punten behaald. Dit maal was Spirit het slachtoffer, maar ondanks dat kwam Schiebroek weer niet zonder schade uit de wedstrijd.

Voorafgaand aan het duel waren er behoorlijk wat afmeldingen en het was nog onzeker of Matty en Tim zouden kunnen spelen nadat ze twee weken geleden geblesseerd waren uitgevallen. Narchell, Matthijs en Bob werden als versterking opgeroepen en hierdoor kon coach Wilko toch beschikken over een ruime spelersgroep. Tijdens de warming-up was Tim fit genoeg, maar Matty kon niet spelen. Het werd puzzelen voor de coach en dat bracht Thomas in de spitspositie. Een beetje lacherig accepteerde iedereen de gekozen strategie en werd er om 15.15 uur door scheidsrechter Peter Vredebregt begonnen aan het treffen met het totaal onbekende Spirit, dat onderin bivakkeert in deze competitie.

In de wedstrijd die live was te volgen via twitter nam de thuisploeg meteen het heft in handen. Schiebroek kwam goed uit de startblokken en op het middenveld gaven Tim en Mark niets weg en kregen veel ruimte om lekker te voetballen. Altijd is het lekker als je snel in de wedstrijd op voorsprong kan komen en nu lukte dat ook. Na een prima individuele actie van Mark aan de linkerkant van het veld, behield hij perfect het overzicht en zag, en gaf de bal aan, de inkomende Thomas die de 1-0 maakte! Het vertrouwen groeide en Schiebroek ging door. Slechts twee minuten na de openingstreffer was het wederom Thomas die een nieuwe aanval opzette. Hij speelde Jörgen aan en kreeg de bal uitstekend terug. Thomas maakte de 2-0 en verbaasde vriend én vijand!

Nog binnen het kwartier had Schiebroek de wedstrijd al kunnen beslissen, maar het vizier stond nu even niet helemaal op scherp. De fanatieke Thomas had halverwege de eerste helft last van een bloedneus en kwam Narchell hem even vervangen. De door Matty zeer gewaardeerde uitspraak van Thomas zal ons nog wel even bijblijven: "Het is wel veel lopen". De invalbeurt van Narchell was overigens van korte duur, want Thomas wilde (terecht) maar al te graag weer terug het veld in. Schiebroek had het betere van het spel en dat frustreerde de spits van de bezoekers dusdanig dat hij een bizarre en onnodige overtreding maakte op Dave. Hij kreeg "slechts" geel en Dave kon gelukkig verder spelen. Terwijl Spirit leek te figureren en Schiebroek nog enkele kleine kansjes kreeg, maar niet echt meer kon overtuigen, moest er vlak voor rust achterin even heel goed worden gewerkt. Meerdere slippertjes achtereenvolgens zorgden ervoor dat er een bal van de lijn gehaald moest worden.

Nadat een verdediger vol bij Mark op z’n voet was gaan staan moest de spelbepaler van het veld en werd voor de laatste seconden van de eerste vervangen door, wederom, Narchell. Inderdaad was het even later rust en kon Schiebroek tevreden zijn met de 2-0 voorsprong. Tim liet zich in de rust vervangen vanwege verplichtingen elders, Mark en toch ook Dave konden niet verder. Hierdoor gingen ook Matthijs en Bob hun debuut maken voor Schiebroek 4. Jonas had zich inmiddels nog aangesloten en zorgde ervoor dat coach Wilko ook in de tweede helft nog een wissel mogelijkheid had.

Spirit kon ook in de tweede helft geen vuist maken en ging door met het maken van kleine, maar zeer gemene overtredingen. Jörgen was na een uur spelen het volgende slachtoffer, maar kon doorspelen. Na de daaruit voortvloeiende vrije trap kreeg Bob de bal aangespeeld en scoorde schitterend de 3-0! Schiebroek speelde het duel professioneel uit en gaf nauwelijks kansen weg, alhoewel Spirit toch nog gevaarlijk dichtbij kwam. Ook de hulp van grensrechter Dimitri was een welkome nadat een speler van Spirit vrij kon doorlopen. Jonas was ondertussen Milan komen vervangen.

Vlak voor tijd werd Jörgen alsnog uit de wedstrijd geschopt en vervangen door Milan. In de laatste minuut van de wedstrijd kregen de bezoekers een strafschop te nemen na een vermeende overtreding van Maarten, de strafschop werd verzilverd en daardoor werd de eindstand op 3-1 bepaald. De drie punten waren vandaag opnieuw voor Schiebroek, maar verloor opnieuw drie spelers. Koploper Berkel kwam vandaag niet in actie, hun wedstrijd bij Swift Boys werd afgelast. Schiebroek kwam in werkelijk behaalde punten gelijk met Berkel, maar nu met twee wedstrijden meer gespeeld.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij Gouda op het programma. Vanaf 13.00 uur kunt u de verrichtingen van Schiebroek 4 in levende lijven of via twitter volgen.