Strijdvaardig in en tegen Gouda

Na twee thuisoverwinningen stond deze week de lastige uitwedstrijd bij Gouda op het programma. Gouda presteerde tot nu behoorlijk wisselvallig, maar mocht niet onderschat worden.

Omdat er woensdag nog vier blessures waren en twee afmeldingen en één niet speelgerechtigde speler, waren Matthijs, Wil, Ronald en Bob gevraagd mee te gaan naar Gouda. Echter bleken drie spelers toch te kunnen spelen, waardoor we met zes wissels stonden. We arriveerden aan de late kant op sportcomplex Groenhoven. Er was daardoor weinig tijd voor de warming-up. Om 13.15 uur begon de scheidsrechter aan het duel tussen Gouda en Schiebroek.

Schiebroek begon in het vertrouwde 4-4-2, maar maakte het zichzelf heel erg moeilijk. Er werd rommelig gevoetbald. Tot overmaat van ramp keken we al redelijk snel tegen een achterstand aan. Ashwin riep, bij een lange bal naar voren van Gouda, dat die bal voor hem was. Dave en Rutger lieten de bal lopen, maar de bal was niet zo hard en de oplettende spits van de thuisploeg reageerde en onderschepte de bal. Met de keeper uit het doel was het vrij gemakkelijk om de 1-0 te maken. We keken sinds lange tijd weer eens tegen een achterstand aan. Schiebroek moest nu gaan komen en deed dit ook. Dit leverde enkele kleine kansjes op, maar de grabbelende doelman van de thuisploeg hield zijn doel schoon in de eerste helft. Na slechts 41 minuten spelen was 1-0 de ruststand.

In de rust was het woord even aan (voor sommige hun oud-trainer) Ronald. Misschien dat iedereen nu wel gaat begrijpen dat het veel makkelijker gaat worden als je gaat voetballen in plaats van alleen maar de bal lang naar voren spelen. Er werden vier wissels gedaan in de rust, die moesten ervoor gaan zorgen dat we hier alsnog met een goed resultaat weg konden.

De tweede helft begon goed voor Schiebroek. Met Ronald als laatste man was er meteen meer rust en werd er goed positiespel gespeeld. Dit zorgde ervoor dat er meer ruimte kwam om lekker te voetballen. Thomas, die in de eerste helft was doorgeschoven naar de spits positie, kon profiteren. Hij scoorde zijn derde doelpunt in twee wedstrijden en bracht ons naar een gelijke stand, 1-1. Invaller Jonas mocht de assist op zijn naam schrijven. Schiebroek bleef voetballen en kreeg wat kleine en grotere mogelijkheden. Bij een nog spaarzame tegen aanval van de gastheren werd er goed doorgejaagd en ineens op het doel geschoten, het verassende schot verdween zomaar in het dak van het doel, 2-1. Tim werd hierna geblesseerd vervangen door B1 speler Bob.

Een nieuwe aanval van de bezoekers werd opgezet en Mark kwam net buiten de zestienmeter in balbezit. Een geniale steekpass van hem bereikte Bob en ondanks een vlagsignaal mocht Bob door en hij bedacht zich geen moment en scoorde, 2-2. De scheidsrechter wuifde nogmaals het vlagsignaal weg en dus kon Schiebroek op jacht naar meer. Een hoekschop in Schiebroeks voordeel werd slecht weggewerkt en Ronald bracht de bal, met een halve omhaal of iets dergelijks, helaas op de lat. Het bleef spannend, Schiebroek werkte hard en voetbalde een stuk beter dan in de eerste helft. Ongeveer 15 minuten voor het einde werd Jonas weggestuurd. De gehele verdediging van Gouda had het nakijken. Jonas ging samen met Matthijs, Bob en één verdediger richting de doelman. Binnen de zestien was het tijd om een beslissing te gaan nemen. De doelman verwachte de bal in de verre hoek, maar de korte hoek werd gekozen door de linkshalf die een prima tweede helft beloond zag met een doelpunt, 2-3.

Voor de eerste keer stonden de bezoekers op voorsprong. Jörgen die aan het warm lopen was mocht weer gaan zitten. Geen domme dingen doen en niets weggeven zou moeten gelden in zo’n situatie, maar niets was minder waar. Net buiten onze zestienmeter werd er een onnodige overtreding gemaakt en kregen we een vrije trap tegen. De vrije trap werd schitterend ingeschoten in de rechterkruising en dus was de stand opnieuw gelijk, 3-3. Schiebroek wilde meer en de geblesseerde Thomas werd vervangen door Jörgen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zocht Schiebroek opnieuw de aanval. Deze leek echter op niets uit te lopen. De bal op Matthijs was te hard en de keeper kwam in en pakte de bal, daarna raakte hij echter Matthijs (of andersom) en de scheidsrechter besloot tot een strafschop. De strafschop werd dankbaar is ontvangst genomen, maar de Schiebroekenaren keken elkaar aan, wie gaat hem nemen? Mark nam uiteindelijk de verantwoording op zich en scoorde feilloos de 3-4!

Mark werd hierna, ook geblesseerd, nog vervangen door Maarten. Terwijl de Gouda-bankzitters zich afvroegen of hij niet te jong was voor dit team (E-speler was wel erg overdreven), kon Mark alleen maar lachen om de 3-4 voorsprong. Nog eenmaal kon Gouda eruit komen, terwijl er inmiddels 91 minuten waren gespeeld. Een schot van afstand belandde op de binnenkant van de paal, maar in dit knotsgekke duel had Schiebroek ditmaal het geluk aan hun zijde. De bal ging niet het doel in en de scheidsrechter maakte vlak hierna een einde aan dit duel.

Natuurlijk werd de leidsman bedankt voor zijn (voor ons) uitstekende optreden! Schiebroek was erg strijdvaardig vandaag en liet zich niet uit het veld slaan door de kleine en grotere tegenslagen tijdens het duel. Ook koploper Berkel maakte geen fout en won thuis met 2-0 van Hermandad. Volgende week staat voor Schiebroek een wedstrijd in de derde ronde van de beker op het programma. Om 11.30 uur wordt er in Ridderkerk afgetrapt tegen RVVH 5.