Schiebroek 4 uitgebekerd in teleurstellende derde ronde

Niet alleen het koude weer, maar ook de prestaties op het veld waren teleurstellend. Als laatste team van Schiebroek’94 sneuvelde vandaag ook zaterdag 4 in de beker.

Zaterdag 27 november vielen de eerste (zichtbare) sneeuwvlokken op het verzameltijdstip voorafgaand aan het treffen in de derde ronde van de beker met RVVH. RVVH is geen hoogvlieger in de vijfde klasse, maar had zich de afgelopen weken met twee overwinningen omhoog gewerkt op de ranglijst. Schiebroek was voorafgaand al vijf wedstrijden zonder puntenverlies en was zeker van plan deze reeks door te zetten.

Dit maal werd in de kleedkamer al de, verwachte, opstelling bekend gemaakt en werd de warming-up gedaan op het koude en kille (letterlijk en figuurlijk) complex van het Ridderkerkse RVVH. Na enkele minuten aftasten nam Schiebroek het heft in handen van dit bekertreffen. Het lukte de Schiebroekenaren echter niet om echt hele grote kansen te creëren en kwam soms niet verder dan een schot van afstand, waarbij alleen de keeper werd getest, die elke bal overigens klem had en zich daarmee al snel onderscheidde tot de beste speler van dit team.

Halverwege de eerste helft liet Schiebroek de tegenstander voor het eerst wat meer komen. De bezoekers bezweken, na enkele mislukte pogingen, dankzij een dekkingsfout. Keeper Ashwin was kansloos en keken we tegen een achterstand aan. De bezoekers, die vorige week nog aantoonden over behoorlijk wat veerkracht te beschikken, gingen door met het maken van het spel en de gastheren liepen achter de feiten aan en werden daarbij zo af en toe geholpen door de dienstdoende scheidsrechter. Vlak voor rust mochten we echter een vrije trap nemen aan de rechterkant van het zestienmeter gebied. De goede vrije trap van Cas leverde een hoekschop op en de aanval ging lang door. Via de scrimmage kwam de bal op slag van rust voor de voeten van Mark, die zich geen seconde bedacht en de bal, met weliswaar meer geluk dan wijsheid, schitterend in de kruising schoot, 1-1. De scheidsrechter hield het meteen voor gezien en zocht samen met de twee teams naar de warme thee.

Schiebroek was er in de rust van overtuigd dat hier écht meer te halen viel en begon de tweede helft met heel veel goede moed. Soms werd er nog even gesproken over strafschoppen, maar dat zou hier toch niet nodig moeten zijn…

Nadat beide ploegen elkaar aan het begin van de tweede helft weer even hadden aangekeken nam Schiebroek toch weer het heft in handen en na zo’n tien minuten in de tweede helft werd Willem weggestuurd, door twee spelers werd hij echter naar de grond gewerkt, terwijl de weg naar het doel vrij was. De scheidsrechter hield het bij ‘slechts’ een vrije trap. De vrije trap van Mark was geweldig, maar de redding van de keeper mocht er ook zijn. Iedereen behalve de scheidsrechter maakte zich gereed voor een hoekschop, een achterbal werd genomen en vanaf dat moment waren de bezoekers uit de wedstrijd. De thuisploeg mocht even later een hoekschop nemen en omdat niemand ingreep was het voor RVVH makkelijk om te scoren, 2-1.

Schiebroek was voetballend echter beter en probeerde de rug te rechten, maar werd hierbij continue tegen gewerkt door de leidsman. De "beste" man weigerde te fluiten voor enkele (behoorlijke) overtredingen en dat deed de, verder overigens zeer sportieve, wedstrijd niet ten goede. De bezoekers ontsnapten ook nog aan rood, toen Dave een doorgebroken speler neerhaalde, maar ja hij kon hier ook weinig anders (zowel Dave als de scheidsrechter). Schiebroek kreeg een geweldig kans op de gelijkmaker, maar had vandaag het geluk niet aan z’n zijde, de keeper stopte de bal net voor het krijt. Aan de andere kant braken de gastheren er nog eenmaal doorheen, terwijl Schiebroek achter in 1 op 1 was gaan spelen. Ondanks een vlagsignaal van grensrechter Matty, mocht RVVH een buitenspel doelpunt bijschrijven, 3-1.

Schiebroek verloor in de laatste minuten van dit krankzinnige duel zichzelf tegenover de scheidsrechter, nadat de leidsman behoorlijke overtredingen op o.a. Mark, Willem en Thomas niet had waargenomen. Aanvoerder Ashwin redde zijn ploeg en daardoor kon Schiebroek zonder verdere schade terug naar huis.

Uitspraak van de dag: "kkkan gebeuren scheids"!

Volgende week wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij hekkensluiter Alexandria’66 (aanvang 11.00 uur!). Zonder vandaag voor de competitie te hebben gespeeld is Schiebroek twee punten dichterbij koploper Berkel gekomen, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Spirit.