Belangrijke winst behaalt op "politiekorps" van Hermandad

Gezien de stand op de ranglijst en de prestaties van de bezoekers in de laatste weken, zou het een belangrijk en lastig duel gaan worden, maar in werkelijkheid hadden de gasten weinig in te brengen.

Trainer Wilko arriveerde, net als Tim Häupler later op het complex, vanwege de activiteiten met B1. De warming-up was gedaan en er werd begonnen in een vertrouwde opstelling. De wedstrijd begon door het oponthoud later dan gepland en de thuisploeg zette meteen druk op de helft van de bezoekers en kreeg enkele kansen. Eerst waren de twee spitsen in kansrijke positie, maar hadden Willem en Jörgen hier niet meer oog moeten hebben voor elkaar en later was Milan zeer kansrijk, met een geweldig geplaatst schot verschalkte hij de keeper, maar was er een verdediger op de lijn die een doelpunt voorkwam. Na zo’n 20 minuten spelen kwam Schiebroek toch op een verdiende voorsprong. Het doelpunt van Willem verdiende niet de schoonheidsprijs, maar via een scrimmage en een bijna redding op de lijn werd het 1-0.

Terwijl de bezoekers nauwelijks kansen creëerden, kreeg de wedstrijd onnodig een wat onsportiever aanzien. Een speler van Hermandad mocht al snel naar de kant voor praten tegen de leiding. Na een overtreding op Jörgen, kwam de spits ongelukkig ten val en moest voortijdig naar de kant. Grensrechter Matty ging voor de zekerheid met hem naar het ziekenhuis. Aldaar bleek dat hij zijn schouderband gescheurd heeft en de komende week met een mitella moet lopen. We wensen Jörgen veel sterkte en een spoedig herstel. Het vandaag warrige en niet altijd rechtlijnig fluiten van de scheidsrechter deed de wedstrijd ook niet ten goede en werd de sfeer steeds grimmiger. Tien minuten voor rust ging invaller Jonas door op een verdediger van Hermandad, die nog probeerde na te trappen, waardoor er een klein opstootje ontstond. De verdediger van Hermandad moest geblesseerd het veld verlaten.

Nadat de zuivere speeltijd nog geen 15 minuten was geweest, was het na ruim (vanwege al het oponthoud) 45 minuten tijd voor de rust. De sfeer in de kleedkamer was zeer ontspannen bij Schiebroek. Terwijl er bij de bezoekers onrust was omdat de geblesseerd geraakte verdediger steeds wegzakte en ze een ambulance hadden gebeld. De tweede helft begon hierdoor ook later, nadat de speler meegenomen was.

Het licht werd aangestoken en na een goed gesprek tussen beide aanvoerders werd het de tweede helft een stuk sportiever. Alsof de wedstrijd net was begonnen, was het aan het begin van de tweede helft vooral aftasten en kijken wie wat zou ondernemen. Het ging redelijk gelijk op en er waren een paar kleine mogelijkheden. Tim was ingevallen en Thomas was doorgeschoven naar de spits positie. Schiebroek kreeg meer ruimte op het middenveld en kon er ook van profiteren. Een simpele pass van Tim zette Mark vrij in de zestienmeter. De spelmaker kreeg ruimte om te schieten en liet het buitenkansje (natuurlijk) niet onbenut, 2-0! Het was even zoeken om aangever Tim (was al naar de middenlijn gelopen) te bedanken, maar het feestje werd gevierd!

De scheidsrechter nam even later de derde grensrechter, B junior Anish, niet serieus nadat het een overduidelijke buitenspel situatie was. Hierdoor nam coach Wilko de vlag maar weer ter hand en werd even later ook overruled toen hij juist niet vlagde. Keeper Ashwin was inderdaad uit het doel en er was inderdaad nog maar één verdediger op de lijn, maar had de leidsman niet gezien dat een speler van Schiebroek over de achterlijn was gestapt? Je mag het veld niet verlaten zonder toestemming van de scheidsrechter en dus neem je nog steeds deel aan het spel. Of had hij wel toestemming gegeven? Er werd in ieder geval niet gescoord. Dat redde de scheidsrechter in deze situatie.

Voor de derde competitie wedstrijd op rij wist ook Thomas weer tot scoren te komen. Deze keer iets minder overtuigend, maar ook deze doelpunten tellen toch écht. Tot verbazing van alle aanwezigen schoot hij een blind schot op het doel in de korte hoek, maar wist hiermee toch de keeper te verassen, 3-0.

Een kwartier voor tijd werd het weer wat grimmiger. Dave maakte op de helft van de tegenstander een vermeende overtreding en omdat hij de bal wegschoot en deze niet wilde halen moest hij voor vijf minuten naar de kant (zijn we nu bezig met pupillen voetbal, of wat?). Een enkele minuut later kreeg Mark een elleboog te verwerken wat tot een bloedlip leidde, maar dit was de leidsman dan totaal weer ontgaan.

Schiebroek haalde het einde zonder verdere schade op te lopen en wist sinds lange tijd ook weer de nul te houden. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter GGK op het programma, maar het is zeer de vraag of deze gespeeld kan worden gezien de weersvoorspellingen. ‘s Avonds werd er door een groot gedeelte van de groep gegeten bij Ristorante Pavarotti en werd de film New Kids Turbo bezocht in Pathé Schouwburgplein. Enkele maakten er vervolgens nog een lange avond van in de stad. Volgende week staat er nog een Aprés Ski feest bij Schiebroek’94 op de agenda en wordt 2010 zeer gezellig afgesloten!

Ook Berkel maakte vandaag geen fouten (won met 0-3 bij XerxesDZB) en blijft dus koploper met de hete adem van Schiebroek in de nek, dat daardoor nu ook op verliespunten tweede staat. De topper is vastgesteld op 29 januari, zet hem alvast in de agenda!