Dikverdiende winst in topper bij XerxesDZB

Schiebroek 4 is 2011 goed begonnen met het (voorlopig) uitschakelen van concurrent XerxesDZB. Volgende week staat het belangrijke treffen met koploper Berkel op het programma. Het verschil is terug gelopen tot slechts 1 punt.

Vorige week stond de eerste wedstrijd van 2011 al op het programma. Hekkensluiter Alexandria’66 kwam naar de Hazelaarweg en moest dat bekopen met een forse nederlaag. Alexandria’66 kwam echter op een snelle voorsprong, maar met de nederlaag van koploper Berkel, eerder op de dag, in het achterhoofd ging Schiebroek op zoek naar doelpunten. Een schitterende vrije trap van Mark en een geweldig schot van Maarten zorgden ervoor dat Schiebroek de achterstand wegpoetste. Nog voor de rust maakten we het verschil onoverbrugbaar, 4-1.

In de tweede helft werd het meteen 5-1 en na vermeend buitenspel ook 6-1. Na dit moment was het eigenlijk geen wedstrijd meer omdat Alexandria weigerde te voetballen. Ondanks dat Schiebroek nog drie keer scoorde (waaronder twee schitterende doelpunten vanaf de middenlijn van Thomas en Maarten) kregen we ook nog twee dure doelpunten tegen, de eindstand werd bepaald op 9-3 (de andere doelpunten kwamen van Jörgen, Mark *2 en Matty *2).

Ondanks de tegendoelpunten was deze wedstrijd een goede generale voor de topper bij XerxesDZB, deze week. De heenwedstrijd was de eerste wedstrijd van de competitie, Schiebroek won in september met 4-2. De thuisploeg van vandaag had de laatste twee wedstrijden (beide thuis) verloren van Berkel (0-3) en Hermandad (1-4) en zou vandaag dus wel weer eens willen winnen, ook om de aansluiting aan de top te behouden.

Schiebroek wilde natuurlijk de vorige week verdiende aansluiting met Berkel behouden, dat volgende week naar de Hazelaarweg komt. De wedstrijd begon gelijkopgaand en beide teams probeerden een weg te vinden naar het vijandelijke doel. Aan beide kanten ging de vlag, terecht of niet, een keer omhoog en dus bleef het lang bij 0-0. Schiebroek moest als eerste verplicht een wissel doen, omdat Milan met een bloedneus van het veld moest. Miki was zijn vervanger, hij was het die ons op een voorsprong zette. Een uitstekende vooractie van Matty en een prima pass zorgden ervoor dat Miki kon scoren, 0-1.

XerxesDZB wilde zich duidelijk niet zomaar gewonnen geven en voetbalde zichzelf terug in de wedstrijd. Schiebroek zakte wat in na een prima eerste half uur, waarin goed gecommuniceerd werd en redelijk goed werd samengespeeld. XerxesDZB kwam af en toe gevaarlijk voor het doel van Ashwin, maar echt hele grote kansen kregen ze niet. Ook niet toen de spits van de thuisploeg aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal aangespeeld kreeg en deze terughaalde. Daarbij maakte Rutger hands en dus wees de scheidsrechter naar de stip. Makkelijk gegeven, maar je kan hem geven en dat deed hij dus ook. De strafschop werd ingeschoten door de keeper en de stand weer gelijk, 1-1.

Voor de rust werd er niet meer gescoord, maar viel Tim wel uit met een blessure. In de rust was iedereen het erover eens, hier hoefden we niet te verliezen. Bij aanvang van de tweede helft werd er vuurwerk ontstoken vanwege de thuiswedstrijd van het eerste team van XerxesDZB tegen Kozakken Boys. Dit betekende echter ook vuurwerk op het veld. De eerste, zeg maar, 25 minuten van de tweede helft waren absoluut voor Schiebroek. Al na vier minuten in de tweede helft kregen we een hoekschop te nemen. De bal leek afgeslagen, maar kwam terecht bij Mark. Hij raakte de bal heerlijk en zowel de keeper als verdediger op de lijn waren kansloos, 1-2. Een voorsprong die Schiebroek niet meer uit handen zou gaan geven. Dat zag je aan alles op het veld. Er was inzet, er was strijd, er werd weer goed gecommuniceerd en er werd hard voor elkaar gewerkt. Een perfect voorbeeld hiervan was Schiebroeks derde doelpunt. De bal werd op het middenveld veroverd, Milan werd aangespeeld en passeerde zijn tegenstander met veel inzet. Hij gaf de pass op het juiste moment op Thomas die met veel strijd zijn tegenstander en doelman kansloos liet, 1-3. Een geweldig doelpunt!

Omdat ook Matty en Rutger geblesseerd naar de kant moesten, zakten we in en moesten we massaal terug op de eigen helft. Naast dat het nieuwe centrale verdedigingsduo Mark en Willem het achterin dichthielden, kreeg XerxesDZB nog twee mogelijkheden, deze werden echter door een eigen speler uit de doelmond gehouden en bleef werkelijk gevaar uit. De laatste vijf minuten leek de thuisploeg het op te geven en voetbalde Schiebroek de wedstrijd professioneel uit.

Op weg naar de belangrijke wedstrijd tegen Berkel volgende week (aanvang 12.30 uur), was iedereen het erover eens dat dit een hele belangrijke overwinning was. Niet alleen vanwege de drie punten, maar ook vanwege de prestatie die als team werd neergezet. Toch waren er gemengde gevoelens. De blessures van Matty, Tim en Rutger. De lichtgeblesseerden Thomas, Dave en Maarten. En dan toch aan de andere kant weer het vooruitzicht op een wedstrijd op het eigen kunstgrasveld tegen een team dat duidelijk niet bezig is aan de beste fase van het seizoen (matige 4-3 winst op GGK). Volgende week weten we het…