Pompen of verzuipen tegen concurrent HOVDJSCR

Met windstoten van soms 90 km per uur heeft Schiebroek op eigen terrein met veel inzet de punten tegen een directe concurrent weten te behouden en daarmee werd de koppositie overgenomen van Berkel.

Nadat vorige week de wedstrijd tegen koploper Berkel uit het schema werd gehaald en doordeweeks met een monsterscore (17-0) werd gewonnen in een oefenwedstrijd tegen Gouda, stond nu de belangrijke wedstrijd tegen HOVDJSCR op het programma. In de derde competitie ronde dit seizoen werd de uitwedstrijd tegen deze tegenstander gespeeld. Destijds werd er aan de rand van het Kralingsebos met 2-1 verloren.

Schiebroek begon tegen de wind in en had het zichtbaar moeilijk, maar ja dat was ook niet heel gek met deze windstoten. Ondanks de afwezigheid van verdedigers Rutger en Cas en de harde werker Thomas (die wel op de bank zat), stond Schiebroek goed als team. Er werd hard gewerkt en op de best mogelijke manier de wind als medestander te krijgen in dit duel. HOVDJSCR begon met een veldoverwicht en de eerste de beste aanval leek meteen raak te zijn, maar het doelpunt ging niet door omdat de scheidsrechter een overtreding had gezien op keeper Ashwin.

De thuisploeg kwam echter steeds meer in de wedstrijd en hierdoor stonden er lange tijd twee gelijkwaardige teams op het veld. Echter waren de kansen voor Schiebroek groter dan die van HOVDJSCR. Schiebroek claimde halverwege de eerste helft een strafschop nadat de bal in de zestienmeter opstuitte tegen een hand van de bezoekers, maar de dienstdoende scheidsrechter bleef stoïcijns en liet doorspelen. Even later werd spits Jörgen weggestuurd en scoorde, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Dit vlagsignaal werd overgenomen en daardoor bleef de stand 0-0.

Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld, waar vooral Mark en Maarten prima speelden tegen de twee "harde” middenvelders van HOVDJSCR. Bij een nieuwe winst in een duel op het middenveld, deze keer door Tim, stuurde hij Matty weg met een fantastische pass. De vrijgelaten spits miste helaas deze mogelijkheid om toch nog op een voorsprong te komen. Ook aan de andere kant volgde nog een mogelijkheid. Ashwin trapte de bal uit, maar door de wind kwam deze niet ver. De poging ineens richting een leeg doel ging, gelukkig voor Schiebroek, naast het doel. Mede hierdoor werd de rust bereikt met nul tegen nul.

In de rust werden er drie wissels gedaan en moest Schiebroek in de tweede helft met windje mee het verschil gaan maken. HOVDJSCR probeerde zich aan het begin van die tweede helft te vermannen en zocht de aanval, maar Schiebroek stond er weer goed bij en gaf niet toe aan de pogingen van de bezoekers. Na een kleine tien minuten spelen mocht Schiebroek een hoekschop nemen. Spelmaker Mark ging achter de bal staan en met een sublieme trap, gebruik makend van de wind, bracht hij de keeper en de verdediger bij de eerste paal in verlegenheid. Via een scrimmage tussen die twee ging de bal over de doellijn en Schiebroek kwam op voorsprong, 1-0 (in de statistieken zal het echter niet als eigen doelpunt worden aangemerkt, maar deze zal op naam van Mark worden bijgeschreven).

De thuisploeg ging door, want nu waren de kansen er nog meer om deze tegenstander te verslaan. Ook al werden er niet echt hele grote kansen gecreëerd had Schiebroek het betere van het spel, soms tot frustratie van de bezoekers die steeds meer overtredingen gingen maken. Dit was vervolgens de directe oorzaak van het tweede Schiebroekse doelpunt. Mark slalomde het zestienmetergebied in en werd van achteren neergehaald. Deze keer wees de scheidsrechter onverbiddelijk naar de strafschopstip. Slachtoffer Mark nam zelf plaats achter de bal en scoorde de 2-0.

Ook nu gingen de gastheren niet achteruit lopen en werd Jörgen weggestuurd. Hij ging alleen op de keeper af en knalde de bal tegen de kruising. Helaas geen doelpunt, maar Schiebroek liet zien te willen blijven voetballen. Dit werd beloond, aan de linkerkant van het veld kwam Mark in balbezit, met een goede pass bereikte hij Jörgen die op zijn beurt vanaf de achterlijn de bal voorgaf op de vrijgelaten Matty, die in een leeg doel de 3-0 kon inkoppen. Een perfect uitgevoerde aanval zorgde voor de definitieve beslissing in deze wedstrijd.

Een belangrijke overwinning was een feit. Hiermee wordt de achtervolging op een behoorlijk afstand gehouden. Later op de dag speelde Berkel thuis tegen Spirit, dat blijkbaar een lastige tegenstander is voor onze enige overgebleven concurrent. Spirit pakte thuis al een punt (2-2) en deed dit vandaag weer (1-1). In aanloop naar de topper over twee weken zijn de rollen ineens omgedraaid en is Schiebroek de officiële koploper!

Volgende week staat eerst nog de wedstrijd bij VVOR op de agenda. Om 12.15 uur zal er worden afgetrapt aan de Prinsenlaan. Aan de andere kant van het Kralingsebos staat dan om 14.30 uur de wedstrijd HOVDJSCR – Berkel op de rol.