Elke poging die mislukt, brengt je een stap dichter bij het succes

Na de winst op inzet, vorige week, tegen HOVDJSCR en het puntenverlies van de koploper, ging Schiebroek nu met iets teveel gemakzucht naar laagvlieger VVOR.

De eerste helft tekende zich door behoorlijk harde overtredingen van de thuisploeg, waar niet of nauwelijks tegen werd opgetreden. Bij een lichte overtreding aan de andere kant werd er heel makkelijk een vrije trap gegeven. De verdedigers van Schiebroek stonden te slapen toen een speler van VVOR vrij kon weglopen in de zestienmeter, die vervolgens voor de 1-0 kon zorgen.

De bezoekers lieten zich uit hun spel brengen, natuurlijk werd het voetbal veelal onmogelijk gemaakt, kregen we geen steun van de scheidsrechter en speelde de knollentuin (een zogenoemd All-Weather veld) een zeer grote rol. Toch was Schiebroek niet kansloos en waren we vaker op hun helft te vinden. Vandaag gingen de koppen alleen wel erg snel naar beneden als iets niet lukte. Het lukte op slag van rust nog wel om de gelijkmaker te maken. Een slechte uittrap van de keeper kwam terecht bij Matty, die de bal in één keer op de slof nam en in een leeg doel de 1-1 maakte.

In de tweede helft ging het, ondanks een veld overwicht van de bezoekers, helemaal mis voor Schiebroek. Welgeteld twee aanvallen van de gastheren waren ons teveel, beide keren wisten ze te scoren, 3-1.

Volgende week zal Schiebroek al uit het kleine dalletje moeten zijn gekropen als concurrent Berkel op bezoek komt. Hun wedstrijd van vandaag bij HOVDJSCR werd afgelast. Beide teams hebben een niet zo beste aanloop naar dé topper van deze competitie. Er zal 19 februari om 12.30 uur worden afgetrapt aan de Hazelaarweg. In onze aanloop moeten we maar in ons achterhoofd de uitspraak van Johan Cruijff houden op zijn officieuze twitter account "Elke poging die mislukt, brengt je een stap dichter bij het succes!"