Verdiende winst in topper tegen Berkel

Eindelijk werd de topper gespeeld en met succes. In een rechtstreeks duel tussen de nummer 1 en 2 van de competitie heeft Schiebroek de punten weten te behouden en daarmee de koppositie officieel overgenomen.

Eigenlijk zou deze wedstrijd gespeeld worden op 29 januari jl., maar omdat Berkel die dag niet voldoende spelers op de been kon brengen werd het duel uitgesteld naar vandaag (zaterdag 19 februari). De Schiebroekenaren waren er destijds helemaal klaar voor na de belangrijke uitoverwinning bij XerxesDZB. De teleurstelling was vorige maand dan ook groot. Het bleek uiteindelijk slechts uitstel van executie!

Op de geblesseerde Rutger en de niet speelgerechtigde Nuno na was de voltallige selectie aanwezig voor deze wedstrijd, terwijl dat er op trainingsavonden nog wel eens aan ontbreekt. Schiebroek had vandaag voor eigen publiek iets goed te maken na de beschamende nederlaag, vorige week, bij VVOR. Het publiek was overigens in grote mate aanwezig, niet alleen ouders, familie en vrienden hadden de moeite genomen de topper te bekijken, maar ook de bijna voltallige B1 en een groot gedeelte van het 1e elftal bekeek de wedstrijd met de nodige belangstelling.

Schiebroek begon zoals vertrouwd in een 4-4-2 samenstelling, die op slechts een enkele plaats was aangepast naar aanleiding van vorige week. Maar de thuisploeg begon slap, direct vanaf de aftrap werd de bal achteruit gespeeld naar Willem die de bal knullig verspeelde aan de spits van Berkel. Hij kreeg de bal echter niet onder controle en besloot de bal voorbij Ashwin af te spelen aan een medespeler, deze stond echter buitenspel en dus kwam Schiebroek hier goed weg. De achterstand bleef echter niet lang uit. Vanaf de linkerkant van het veld werd de bal even later voorgegeven en bij de tweede paal ingekopt, 0-1.

Schiebroek leek voor de ‘neutrale toeschouwer’ over te komen als "dit doen we wel even". Niets bleek minder waar er zou vandaag hard geknokt en gewerkt moeten worden om dit tot een goed einde te brengen. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte, maar had daarbij de hulp nodig van de keeper. Een prima aanval kwam op links terecht bij Miki, zijn schot leek een eenvoudige prooi voor de doelman, maar deze liet de bal onder zich door glippen, 1-1.

Ondertussen waren de bezoekers begonnen met hard fysiek spel tegen de soms erg lichte Schiebroekenaren. Een behoorlijke overtreding op Maarten werd met geel bestraft en even later werd een overtreding op Rohan met slechts een waarschuwing van de hand gedaan. Schiebroek vocht letterlijk harde duels uit en liet zich steeds minder beïnvloeden door het spel van de tegenstander en de beslissingen van de scheidsrechter, al duurde dat nog wel erg lang en had ook Dave een gele kaart gekregen. Een van de weinige discutabele beslissingen van de scheidsrechter van vandaag.

Berkel zocht opnieuw de aanval en de pass op de rechtsbuiten werd precies op tijd gegeven en dus geen buitenspel, de daaruit voortkomende voorzet was exact op maat en werd de 1-2 gescoord. Na de tweede achterstand zocht Schiebroek wat vaker de aanval. Jörgen was inmiddels ingevallen voor doelpuntenmaker Miki en Thomas was als linkshalf gaan spelen. Tim was in het veld gekomen voor Dave, die volgens de coach een afkoelingsperiode nodig had. Tien minuten voor de rust kreeg Matty de bal aangespeeld en dribbelde de zestienmeter in, werd aangetikt en kreeg een strafschop. Mark nam de verantwoording en schoot de gelijkmaker feilloos in, 2-2.

In de rust was er de bekende ontspanning en werd er onderling het e.e.a. besproken wat in de tweede helft anders of beter moest. Na enkele woorden van de coach was het tijd om aan de tweede helft te beginnen. De jarige Jonas was in het veld gekomen voor Milan op de rechtshalf positie.

De tweede helft werd begonnen en meteen gaf de thuisploeg niets meer weg. Het verdedigingsduo Willem en Tim hadden het achterin prima op orde, net als de backs Cas en Rohan. Op het middenveld kregen Maarten en Mark het heft in handen en meer ruimte om te voetballen. Er werden nauwelijks kansen weggegeven en zelf werden er enkele kansen gecreëerd.

Schiebroek nam voor de eerste keer vandaag een (verdiende) voorsprong. Een geweldige aanval via de linkerkant van het veld, werd de bal op de achterlijn met een geniale pass voor het doel gegeven en door Jörgen ingeschoten, 3-2! Dit tot grote vreugde van spelers én supporters. Cas werd vervangen door Dave en even later kwam Jeffrey in het veld voor de moegestreden Thomas. Na de voorsprong kreeg Schiebroek kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Matty ging alleen op de keeper af, maar schoot naast. Jörgen kreeg een kans en Mark was dichtbij met een vrije trap. Voorafgaand aan die vrije trap moesten de bezoekers met 10 man verder nadat een verdediger een doorgebroken speler had neergehaald.

De bezoekers gingen meer risico nemen, maar hadden eigenlijk al niets meer te vertellen. Matty werd nogmaals diep gestuurd en passeerde dit maal op snelheid ook de doelman, deze keer nam de spits het zekere voor het onzekere en liep de bal over de doellijn, 4-2! Rohan werd hierna met kramp vervangen voor Miki en even later kwamen Matthijs en Milan het veld in voor, de met pijntjes kampende, Matty en Mark. Matthijs was in de slotminuut nog heel dicht bij een doelpunt, maar de eindstand werd 4-2. Uiteraard werd er een klein feestje gevierd na de overwinning op een rechtstreekse concurrent.

Het is nu voor de groep belangrijk niet te vroeg te juichen. Er staan nog een aantal belangrijke, niet te onderschatten, wedstrijden op het programma. Natuurlijk zijn de overwinningen op concurrenten als XerxesDZB, HOVDJSCR en nu Berkel goed voor het moraal, maar er moet ook gewonnen worden van, met alle respect, de kleintjes in de competitie zoals bijvoorbeeld VVOR.

Volgende week is Schiebroek vrij van competitie verplichtingen. Berkel gaat dan op bezoek bij Swift Boys en die week erop gaat Schiebroek om 10.30 uur ‘s morgens al de strijd aan met hekkensluiter Alexandria’66.