Sportief eerherstel na bizarre blamage

In alweer de zestiende speelronde heeft Schiebroek 4 zich meer dan gerevancheerd bij middenmoter SDV na de bizarre blamage bij de hekkensluiter, vorige week.

Vorige week (zaterdag 5 maart) moest de koploper op bezoek bij hekkensluiter Alexandria’66. Vooraf werd er tevergeefs gewaarschuwd voor onderschatting van de ploeg die al de hele competitie onderaan bungelt en thuis met overtuigende cijfers (9-3) werd verslagen. Omdat de scheidsrechter er (nog) niet was begon die wedstrijd een half uur te laat en keken we bij rust al tegen een 3-1 achterstand aan. Nadat Mark ons overigens op schitterende wijze op voorsprong had gezet. De tweede helft, met een andere scheidsrechter, begonnen we goed, maar drukte de (KNVB-) scheidsrechter een belangrijke stempel op het duel. Natuurlijk mag dat geen excuus zijn. Voetballend had het veel beter gemoeten, eindstand 5-1!

Deze week (zaterdag 12 maart) gingen we op bezoek bij SDV, nog steeds als koploper omdat Berkel minder wedstrijden gespeeld heeft. SDV won eerder dit seizoen thuis van Berkel (7-3) en dus waren we gewaarschuwd. Met een niet geheel fitte selectie reisden we af naar het Toepad. Omdat de tenues nog bij Jeffrey in de schuur stonden hadden we vandaag weer niet onze ideale voorbereiding. Onder leiding van wederom een KNVB-scheidsrechter begonnen we het duel na een korte warming-up om exact 11.30 uur op het hoofd(gras)veld.

Schiebroek nam vandaag wederom meteen het heft in handen en scoorde ook al heel snel. Mark stuurde Miki weg en de spits maakte de 0-1. Heel even had Schiebroek het wat lastiger en ging de wedstrijd gelijk op. SDV probeerde aan te vallen, maar vond niet echt een gaatje in de defensie, die vandaag bestond uit Rohan, Thomas, Dave en Cas. Keeper Ashwin was in deze fase ook tweemaal belangrijk voor de ploeg. En aan de andere kant schutterde de defensie aan alle kanten met een gelegenheidskeeper.

De kansen die er kwamen waren vooralsnog niet besteed aan de bezoekers. Een lange bal van Dave na zo’n twintig minuten spelen veranderde alles… niet alleen in deze wedstrijd, maar ook binnen het team. In dit eerste seizoen van "hét vriendenteam" van Schiebroek’94 is er 1 speler bij die pas net begonnen is met voetballen. Vanaf de eerste wedstrijd tegen dat andere vriendenteam (ZAT3) eind vorig jaar en nu zie je een wereld van verschil in het spel van deze speler. Dat is zeer leuk om te zien, echter scoren bleek er nog niet in te zitten. Vele kansen waren er wel al, maar de inzet was te zwak of de keeper stond in de weg. Spelers speelden de bal zelfs speciaal nog af om hem in de gelegenheid te brengen om te scoren. De makkelijkste kansen waren (nog) niet aan hem besteed. Vandaag werd de lans gebroken! Vandaag werd alles anders! De lange bal van Dave op Matty (die niet alleen de bal, maar ook de tegenstander kopte, deze moest met een snee in de wenkbrauw van het veld) kwam terecht bij hem, met een sublieme lob over de veel te ver uit zijn doel gekomen keeper bracht hij ons op 0-2, zijn naam: Milan Koster!!

Zoals gezegd veranderde dit de wedstrijd. SDV kwam er nauwelijks meer aan te pas. Een lange bal van Ashwin werd door Matty geweldig aangenomen (Citaat van broer Tim: "Hadden we die aanname maar gefilmd") en met een slimme pass stelde hij Miki in de gelegenheid de 0-3 te maken. Niet veel later was het weer Matty met een voorzet. Vanaf de rechterkant van het veld bereikte hij de bij de tweede paal inlopende Jonas die met links vervolgens de 0-4 maakte. Spelmaker Mark had samen met Maarten het middenveld volledig onder controle. Een vrije trap van Maarten belandde jammer genoeg op de lat, deze poging had veel meer verdiend! Een diepe bal van Mark even later zorgde ervoor dat diegene die al drie assists op zijn naam mocht schrijven nu zelf kon scoren. Matty zorgde voor een 0-5 ruststand!

In de rust was natuurlijk wel duidelijk dat de overwinning in de knip zat, maar dit mochten we niet in ons spel laten uitmonden. We moesten door en werken aan het doelsaldo. Jeffrey kwam Jonas vervangen als linkshalf en we begonnen scherp aan die tweede helft.

Een geweldige actie van Mark aan de rechterkant van het veld zette alle verdedigers, inclusief keeper, op het verkeerde been. Hij behield het overzicht, waardoor het voor Matty een koud kunstje werd om de 0-6 op het, niet aanwezige, scorebord te zetten. De tweede helft kreeg spelmaker Mark nog veel meer ruimte (en dat moet je nou juist niet doen als tegenstander) en dat leverde wederom een doelpunt op. Rondom de middenlijn kreeg hij de bal aangespeeld en kreeg hij alle tijd om te kijken. Hij zag Matty vertrekken en de bal precies op tijd te geven, waardoor buitenspel omzeild werd en Matty alleen door kon naar de keeper. De spits die de laatste tijd veel kansen nodig had, verzilverde dit buitenkansje en dat leverde de 0-7 op en een Engelse hattrick (drie opeenvolgende doelpunten gemaakt in twee verschillende helften).

Ook nu vond Schiebroek het nog niet genoeg. Na een wat rommelige aanval ontstond er een scrimmage voor het doel van SDV (oh ja.. er deed nog een tegenstander mee). Uiteindelijk kwam de bal via een been van een SDV-verdediger terecht bij Miki, die hierdoor ook zijn derde doelpunt maakte, 0-8! Hierna wisselde Schiebroek nog tweemaal aan de hand van assistent, de geblesseerde, Rutger. Matty werd vervangen voor Matthijs en de goed spelende, maar geblesseerde, Milan werd vervangen door Jonas. Ook werd besloten om de licht geblesseerden Tim en Jörgen niet te laten spelen vandaag. Dit was zo’n twintig minuten voor tijd en dus was er nog meer tijd voor doelpunten, helaas waren deze hierna niet allemaal voor de bezoekers.

Schiebroek kwam nog wel op een 0-9 voorsprong. Mark, die veelal speelde vanaf de rechterkant in de tweede helft, had wederom een geweldige actie in huis en zette zichzelf helemaal vrij voor het doel van SDV, dit maal besloot hij om het zelf te doen en hoe, in de verre hoek verschalkte hij op schitterende wijze de arme SDV-keeper. Hierna zakte het wat in en kwam SDV er ineens door. Grensrechter en coach Wilko was te laat met vlaggen en dat leverde de gastheren het eerste buitenspel doelpunt op. Even later vlagde hij wel, maar liet de scheidsrechter doorspelen en dat doelpunt zorgde voor de 2-9 eindstand van deze wedstrijd op een mooie zonnige zaterdag (letterlijk én figuurlijk)!

Volgende week ontvangt Schiebroek thuis Swift Boys om 10.30 uur. Deze wedstrijd mag dan als leidraad worden gebruikt om de resterende wedstrijden alles uit de kast te halen en verder te kijken wat concurrent Berkel doet.