Schiebroek Zaterdag 4 doet sportieve plicht

Na de grote overwinning vorige week (9 goals), mocht Schiebroek vandaag weer acht doelpunten bijschrijven tegen laagvlieger Swift Boys.

De thuiswedstrijd tegen Swift Boys begon op het vroege tijdstip van 10.30 uur. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen vrij eenvoudig gewonnen (1-6) en vandaag werd er eigenlijk niets minder dan een (ruime) overwinning verwacht. Na een vreemde balans in de doordeweekse trainingen stond Schiebroek aan de aftrap van dit duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Peter Vredebregt.

De ruime selectie kwam vandaag wel weer goed van pas. Tim had nog last van een gekneusde rib na de wintersport, Milan was vorige week geblesseerd uitgevallen en nog niet fit en Rutger is ook nog altijd herstellende van zijn blessure. Jörgen arriveerde later nadat eerst D1 een belangrijke wedstrijd bij Alexandria speelde en won (4-6)! De bank bestond in het begin dus uit Matthijs en Cas. Dankzij de ruime bezetting behoefde er niet al te veel worden aangepast in de opstelling en werd alleen Thomas weer eens op een andere positie geplaatst, de links achter positie was dit maal voor hem.

Na een moeizaam begin, waarin Schiebroek veel ruimte weg gaf aan de tegenstander en beide teams met speldenprikjes elkaar probeerden te testen, was het de thuisploeg die de leiding nam. Mark gaf de pass op Miki die de 1-0 maakte, hetzelfde duo zorgde ook vorige week al voor de openingstreffer. Hierna nam Matty weer eens de moeilijke weg om een doelpunt te maken. De pass van Thomas waardoor Matty oog in oog kwam met de doelman werd nog gemist door de spits, maar de keeper kon de bal alleen keren en dus kreeg Matty een herkansing. In een fel duel met de verdediger van Swift Boys was Matty vele malen sterker en kon hij alsnog de 2-0 maken. Tot woede van de verdediger die na het aanraken van de scheidsrechter ook nog eens een gele kaart ontving.

Voor de rust werd het ook nog 3-0, Mark was weer aangever en Matty de doelpuntenmaker. In de rust was er weinig aan te merken op het spel, want zeker na de 1-0 speelde Schiebroek goed en werkte prima samen. Slechts één wissel werd toegepast, Jörgen kwam erin voor Jeffrey, waardoor Miki linkshalf werd.

De kersverse spits, Jörgen maakte de 4-0. Hierna zakte Schiebroek wat in en scoorde Swift Boys de 4-1 en bracht de paal even later redding voor mogelijk nog meer schade. Die liepen we niet op en Schiebroek ging weer door met doelpunten maken. Een lange bal van Ashwin werd door Matty meegenomen en zonder al te veel hinder maakte hij de 5-1. Niet veel later werd een geweldige pass van Jonas door Matty uitstekende verwerkt en maakte de spits zijn vierde doelpunt van de dag alweer, 6-1. De spits werd uit voorzorg en op eigen verzoek vervangen en dus kreeg Matthijs ook vandaag weer zijn speelminuten. Eerder was Cas er al ingekomen voor Thomas.

Schiebroek scoorde in de laatste twintig minuten nog twee maal. Mark kreeg de bal aangespeeld in de zestienmeter en scoorde, met enige hinder, de 7-1 en op aangeven van Jörgen maakte Miki de 8-1. Een kwartier voor tijd werden Mark en Maarten vervangen door Thomas en Jeffrey en werd de wedstrijd goed uitgespeeld. Thomas brak nog een keer door, maar in plaats van zelf te schieten werd de in buitenspel positie staande Matthijs aangespeeld en zijn doelpunt werd terecht afgekeurd. Het geeft echter wel aan dat iedereen een kans gegund wordt binnen het team, de basis voor een écht "vriendenteam".

Berkel lijkt, na een moeizame periode, zichzelf weer helemaal te hebben terug gevonden. Vorige week werd met 2-7 gewonnen bij VVOR (wat deden wij daar ook al weer?) en vandaag werd thuis met 13-0 gewonnen van Gouda (wat is daar gebeurd?). Volgende week gaat Schiebroek op bezoek bij het lastige Hermandad en ontvangt Berkel op eigen veld, XerxesDZB.