Gehavend Schiebroek overwint Hermandad

In een zware en harde wedstrijd heeft Schiebroek de punten meegenomen vanaf het Toepad, nadat het eerder afmeldingen regende.

Het heerlijke zonnetje van de afgelopen week had vandaag plaats gemaakt voor bewolking en ‘s morgens had het ook nog een tijd geregend. Gelukkig was het bij aanvang van de wedstrijd (14.45 uur) droog geworden. Na behoorlijk wat afmeldingen moest er creatief omgegaan worden met dit ontstane probleem. Het werd moeilijk omdat de spelers van B1 na hun zware wedstrijd er niet nog eentje konden spelen en het tweede al spelers had afgestaan aan het eerste, derde en vijfde.

Twaalf spelers waren er en Simon van B1 werd de dertiende man. Jörgen zou ondanks zijn blessure gaan spelen, Maarten ging wel omkleden voor als het écht nodig zou zijn en Milan was erbij en kon dus mooi als fotograaf optreden. Door al die wisselingen werd er begonnen in een aangepaste opstelling. Die er al met al niet angstwekkend uitzag.

Het werd meteen duidelijk dat de tegenstander, vandaag spelend in het wit, niet van plan was het voetballend op te lossen vandaag. Eén van de eerste overtredingen werd een vrije trap voor ons. Willem nam plaats achter de bal en was dan eindelijk succesvol met een vrije trap, de rechterhoek werd vrijgelaten door de keeper en het harde schot maakte de doelman nog eens extra kansloos, 0-1. Een onverwachte, maar zeer gewenste snelle voorsprong. Lang konden we echter niet genieten van de voorsprong. Meteen na de aftrap zocht Hermandad de aanval. Een miscommunicatie en een glijpartij zorgden ervoor dat de aanvaller van Hermandad door kon lopen richting ons doel en met een geplaatst schot de gelijkmaker kon maken, 1-1.

We konden opnieuw beginnen en deden dat aardig, we probeerden te combineren, maar enkele bizarre overtredingen maakte het voetbal vrij onmogelijk. Vanaf zo’n 25 meter kon Thomas de bal op doel krijgen, maar zijn schot ging jammer genoeg net over de dwarslat. Bij de uittrap kon Matty de bal onderschepte en zette Jörgen vrij voor het doel, het schot ging rakelings naast het doel. Dit ook tot teleurstelling van het zesde elftal van Schiebroek (dat hier net 2-2 gespeeld had). Waar Schiebroek de kansen kreeg en niet benutte hielpen we de thuisploeg in het zadel. Daarbij werden ze ook nog eens ondersteund doordat de scheidsrechter aan de andere kant onverbiddelijk naar de stip wees na vermeend vasthouden van Willem. De speler van Hermandad die viel als een Zwaluw, maar zelf de hardste overtredingen maakte en kon zeuren als de beste, had de scheidsrechter misleid. De aanvoerder verzilverde de strafschop en dus keken we tegen een achterstand aan, 2-1.

In het vervolg van de eerste helft liet Schiebroek zich soms weer teveel van de wijs brengen en kon een derde doelpunt verijdeld worden vanwege buitenspel (toch?). Tijdens de rust werd weer eens naar voren gehaald dat we eens moeten leren om ondanks bepaalde omstandigheden toch door te gaan. Schiebroek deed dat in de tweede helft en de werklust en de inzet werd beloond. De bezoekers zochten de aanval en zorgden ervoor dat de thuisploeg er nog nauwelijks aan te pas kwam. Na een diepe bal van Willem kon Matty, gehinderd en al, door op de keeper en scoren, de 2-2 was een feit! En het was verdiend.

Schiebroek wilde hier vandaag absoluut geen dure punten laten liggen in de titelstrijd met Berkel en dus gingen de bezoekers op zoek naar meer. Door geduld op te brengen, kansen te creëren, samen te spelen, te werken én niet te vergeten ‘je niet uit het spel te laten halen’ kreeg Schiebroek waar het recht op had. Matty, iets ingezakt, speelde Jörgen aan voor een geweldige één-twee en kon daardoor alleen door op de keeper. De spits faalde niet en zette ons weer op een voorsprong, 2-3! Een schitterend doelpunt!

Ook na de voorsprong nam Schiebroek geen gas terug en bleef het aanvallen. Dit tot frustratie van de thuisploeg. Onder andere Mark, Miki en Jeffrey werden slachtoffer van werkelijk zinloze overtredingen op nog zinlozere plaatsen op het veld. Uiteindelijk was het de aanvoerder van de thuisploeg die zelf slachtoffer werd van zijn eigen harde spel en moest geblesseerd het veld verlaten. Opnieuw bleef Schiebroek rustig en creëerde enkele kansjes voor de beslissing, maar die kwam er niet.

Een kwartier voor tijd moest Willem vervangen worden omdat hij moest gaan werken. Matthijs kwam in zijn plaats en ook Hermandad deed een wissel. Ze gingen achter in 1-op-1 spelen en er kwam een aanvaller bij. Dave en Mark speelden nu samen als laatste man en hielden het dicht. Hermandad kwam nog eenmaal dicht bij een doelpunt, maar Ashwin pakte de inzet stijlvol. Toen Schiebroek de bal in de laatste minuten niet echt meer weg kreeg, ging de vlag maar weer eens omhoog en dus was het gevaar geweken.

Na 91 minuten spelen zat het erop! Het eindsignaal klonk als een verlossing, de punten waren binnen, zwaarbevochten, maar verdiend! De invallers werden bedankt voor hun aanwezigheid (Simon werd uit veiligheidsoverwegingen niet ingebracht). Berkel won thuis, blijkbaar, net zo moeizaam van XerxesDZB (3-2). Volgende week bezoekt Schiebroek naar alle waarschijnlijkheid dan eindelijk GGK (al twee keer afgelast). Om 12.00 uur wordt er gespeeld aan de Kanaalweg. Voor onderschatting mag weer gewaakt worden, niet iedereen heeft het even makkelijk tegen deze ploeg!