Zwaarbevochten winst op knollentuin

Op de knollentuin van het GGK & Steeds Hooger complex heeft Schiebroek 3 kostbare punten mee naar huis genomen.

Om 10.30 uur werd er verzameld en kon er nog even gekeken worden naar de B1. Ook Jonas verzamelde, maar was nog dronken van een blijkbaar gezellige vrijdagavond/ nacht, en kleedde zich om, maar kwam uiteraard niet in actie van vandaag. Rohan was terug bij de groep en ook Tim was er weer bij. Maarten was nog steeds geblesseerd en moest ook vandaag langs de kant toekijken. Tijdens de warming-up voelde je temperatuur al behoorlijk stijgen en met daarbij dat er gespeeld moest gaan worden op één van Rotterdams slechtste voetbalvelden wist je dat het wel eens een hele lastige middag kon gaan worden, en dat werd het ook…

Later dan gepland, omdat de keeper van de thuisploeg dacht dat er om 14.30 uur gespeeld zou worden, en met een inval keeper bij GGK begon Schiebroek toch goed aan de wedstrijd. GGK, dat één van de degradatie kandidaten is, trok zich massaal terug op de eigen helft en probeerde de eenzame spits te bereiken en van daaruit een aanval op te zetten. Schiebroek had het echter goed voor elkaar en het centrale duo Tim en Willem had lange tijd geen problemen met deze spits.

Schiebroek kreeg al snel een kans, maar Thomas trof de paal. Ondertussen was de echte keeper gearriveerd en die bleek een behoorlijke sta in de weg voor de Schiebroekse aanvalslinie. De zeker twee meter lange doelman pakte de meest vreemde ballen en onderscheidde zich daarmee als de beste speler van dit team.

Alle hoekschoppen die Schiebroek kreeg en nam (en dat waren er nogal wat in de eerste helft) waren voor de doelman. Matty kreeg een kans, maar de keeper was er weer. Jörgen kreeg een kans, hij kopte de bal eigenlijk door en de bal leek over de doelman heen te gaan, die net te ver voor zijn doel stond, maar met een geweldige katachtige reactie pakte de doelman ook deze bal.

Schiebroek zocht de ruimte op het moeilijk bespeelbare veld, in de warme zon en tegen een team dat zich met bijna, op 1 speler na, het hele team had terug getrokken op de eigen helft. Dat bleek een lastige opgave en na een "wegtrapbal" van de GGK manschappen werd Tim onderdruk gezet door die ene spits. De spits onderschepte de bal en even was ook de rugdekking weggevallen. In de verre hoek maakte de thuisploeg de 1-0 achter Ashwin, die nog nauwelijks iets te doen had gehad. Een flinke domper natuurlijk en met deze stand werd er ook gerust.

Na een onderlinge peptalk in de rust en één wissel, Jeffrey kwam erin als linksback voor de geblesseerde Dave, werd de tweede helft niet van een ander spelbeeld. De Schiebroekenaren zochten de aanval en probeerde op alle mogelijke manieren om deze keeper te passeren. Het aantal overtredingen werd steeds groter omdat wij ook steeds iets aanvallender gingen spelen en de thuisploeg daar steeds meer en meer moeite mee kreeg. De goedleidende scheidsrechter gaf halverwege de tweede helft een vrije trap op het randje van de zestienmeter. Mark nam plaats achter de bal en nadat de muur op de juiste afstand was geplaatst, trapte hij de bal, met een precies en bekeken schot, schitterend tegen de touwen. De keeper zat er nog wel even aan, maar deze was zelfs voor hem onhoudbaar, 1-1!

Omdat ook Berkel blijft winnen moest er gewonnen worden en Schiebroek zocht de aanval. Milan en Miki werden van positie gewisseld en konden mede daardoor dieper gaan spelen, als links- en rechtsbuiten. Schiebroek dacht 10 minuten voor tijd, heel even recht de hebben op een strafschop, toen Matty geblesseerd achter bleef in de zestienmeter, maar de bal ging niet op elf meter. Een minuutje later kwam Thomas in balbezit op de helft van GGK en kreeg heel even iets teveel ruimte. Met een geweldige trap plaatste hij de bal in het uiterste hoekje achter de verbouwereerde doelman. Omdat de bal zo hard was kwam deze net zo snel weer uit het doel en duurde het een enkele seconden voordat iedereen besefte dat het daadwerkelijk een doelpunt was. Schiebroek kwam op voorsprong, 1-2 en moest nu nog een minuut op tien op de tanden bijten. Omdat GGK nu op zoek ging naar de gelijkmaker, maar nauwelijks gevaarlijk kon worden, ontstond er meer ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. Omdat de beslissing er niet kwam bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Toen die klonk na exact 90 minuten voetbal was Thomas de matchwinner en pakte een moegestreden Schiebroek kostbare punten in de titelstrijd met Berkel.

‘s Middags werd er een bezoek gebracht aan HOVDJSCR – Berkel, de nummer 3 tegen de nummer 1, we hadden gehoopt op een stunt van de thuisploeg, maar Berkel maakt ook vandaag geen fouten, bij 0-3 vonden de Schiebroekenaren het welletjes en wordt de hoop gevestigd op de wedstrijden die Berkel nog uit moet bij Alexandria’66 en Hermandad. Volgende week is voor ons de return tegen GGK. Op het eigen kunstgrasveld zal Schiebroek, normaal gesproken, geen moeite mogen hebben met deze tegenstander. Maar ook nu geld weer, kijk uit voor onderschatting! Om 11.30 uur wordt er afgetrapt!