Schiebroek 4 geeft voetballes

Op ons eigen complex aan de Hazelaarweg heeft Schiebroek op fantastische wijze afstand genomen van GGK.

Een lastig te bestrijden tegenstander dat bleek GGK ook vandaag wel te zijn, maar omdat we thuis op het eigen kunstgrasveld mochten spelen, hadden de bezoekers werkelijk niets te vertellen. Ook al kon de afwerking in een aantal gevallen beter, mochten we niet klagen over de einduitslag.

Schiebroek speelde bijna de gehele wedstrijd op de helft van de tegenstander en kwam dan ook na exact een kwartier spelen op een verdiende voorsprong. Mark plaatste de bal met een precies schot in het doel, een 1-0 voorsprong die nooit meer in gevaar kwam. Na iets meer dan een half uur spelen maakte Jörgen de 2-0 en hadden we gezien het spelbeeld en mogelijkheden daartoe, allang met 4 of 5-0 voor kunnen en misschien wel moeten staan.

Maar ach, het was ondertussen behoorlijk warm geworden en de rust werd gehaald met die 2-0 voorsprong. Nauwelijks terug op het veld werd Mark in de zestienmeter gehaakt en dat betekende een onverbiddelijke strafschop. Keeper Ashwin maakte de oversteek en schoot de bal feilloos in, 3-0. Bij een schaarse aanval van de bezoekers kon Willem de bal niet meer uitverdedigen en sloeg de bal met de hand weg. Ook hier werd een strafschop gegeven, Ashwin was kansloos, 3-1.

Schiebroek pakte het voetbal gewoon weer op en Matty maakte heel snel hierna de 4-1 en na een assist van Mark ook de 5-1. Het laatste half uur was Schiebroek oppermachtig en speelde iedereen op doelman Ashwin na op de helft van de tegenstander. De Schiebroekenaren wilden soms teveel, waardoor het blok van de bezoekers lange tijd overeind bleef. In de laatste 2 minuten van de wedstrijd liet Schiebroek het veldoverwicht ook in de score wat meer terugkomen.

De 6-1 was een fantastisch doelpunt van verdediger Dave na een dito pass van Thomas. Hij had het van tevoren nog gezegd: "Ik ga scoren vandaag!" En alsof dat ene doelpunt nog niet genoeg was maakte Dave ook nog de 7-1 na een pass van Jonas. In de laatste seconde was er het enige buitenspel geval van deze wedstrijd. Direct daarna was het afgelopen en is het voor Schiebroek, met nog 2 wedstrijden te gaan, hopen op een misstap van Berkel (dat nog 4 wedstrijden te gaan heeft). Vandaag wonnen ze thuis met 5-1 van Alexandria’66.

Volgende week gaat Schiebroek op voor de lastige uitwedstrijd bij, de nieuwe nummer 3 in de competitie, Spirit. Er zal om 14.30 uur worden afgetrapt in Ouderkerk aan den IJssel.