Promotie een feit, titel (lijkt) uit zicht

In een lastig duel bij nummer 3 Spirit heeft Schiebroek de promotie veilig gesteld, maar vele malen belangrijker: de titel lijkt nu uit zicht.

Op het warme complex in Ouderkerk aan den IJssel begon Schiebroek slap en ongeïnspireerd aan het duel met Spirit. We gingen mee in het langzame spel van de gastheren. De bezoekers waren slim, want als er 90 minuten op ons "normale tempo" gespeeld zou gaan worden ze dat nooit gingen volhouden.

Schiebroek kreeg enkele kansen om op voorsprong te komen, maar faalden voor het doel. Spirit kon er nauwelijks iets tegenover zetten. Halverwege de eerste helft kwam Schiebroek dan toch op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Willem werd door de keeper verkeerd beoordeeld. Er leek tot op heden geen vuiltje aan de lucht en dat bleek ook bij de ontspannen sfeer in de rust.

De tweede helft begon en ook nu kreeg Schiebroek kansen en kansen, maar geen van al die mogelijkheden ging erin. Opnieuw een vrije trap zou er aan te pas moeten komen om tot scoren te komen. Het doelpunt, de 0-2, was er overigens eentje om te lijsten. Mark nam plaats achter de bal en zag en vond dat ene kleine gaatje wat er was. In de verre hoek, via de binnenkant van de paal schoot hij Schiebroek op schitterende wijze naar een veilige marge van twee doelpunten, tenminste dat dachten we.

Vijf minuten voor tijd werd een hoge bal verkeerd verwerkt en stond het 1-2, nog steeds leken een aantal spelers van de bezoekers niet te beseffen dat de thuisploeg bloed rook en kreeg wat ze wilden. Twee minuten voor tijd werd de 2-2 ingekopt. Een vreemd doelpunt, maar hij ging erin en dat is wat telt.

Door het gelijke spel is de tweede plaats zeker gesteld en dus is promotie een feit, reden tot een feestje was dat allerminst, want wat veel belangrijker was is dat de titel nu definitief uit zicht lijkt te zijn. Berkel won vandaag met 3-2 van Swift Boys en moet nu in twee van de laatste drie wedstrijden punten verspelen. Schiebroek heeft nog 1 wedstrijd te gaan. Op 14 mei wordt de thuiswedstrijd tegen Gouda gespeeld.