A1, strijdvaardig, en drie dik verdiende punten

In de eerste officiële wedstrijd voor Neptunus-Schiebroek heeft A1 in de stromende regen en met 10 man de 3 punten gepakt in de derby bij Hillegersberg.

Rond de klok van 13.45 uur arriveerde coach Wilko Poulie op Sportcomplex Duivesteijn, alwaar het zojuist alweer was gaan regenen. De verenigingsconsul en de wedstrijdsecretaris kwamen het veld af en gaven de wedstrijd een kans van 50 om 50 om nog door te gaan en zouden het laten afhangen van de beslissing van de scheidsrechter tijdens het duel.

Wij, tevreden dat de altijd geliefde derby toch door kon gaan, gingen omkleden en beginnen aan een goede warming-up. De dubbele overgang van de sauna in de kleedkamer en de natheid buiten waren niet echt bevorderlijk, maar na het vertellen van de opstelling leek de groep klaar te zijn voor deze derby. We konden deze week echter maar beschikken over 12 spelers. Afgelopen week was Lorenzo geblesseerd geraakt en Jordy kon ook nog niet spelen. Aansluitend werd de wens uitgesproken om bij de eerste twee in deze beker poule te eindigen, wat vervolgens recht geeft op een plaatsje in de tweede ronde. In de laatste 4 ontmoetingen tussen Hillegersberg en, toen nog, Schiebroek’94 won we alle duels, dit mocht en kon nu toch niet anders zijn!?

We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en lieten verzorgd voetbal zien, waarbij er van achteruit werd opgebouwd. Ook werden de spitsen Jurriën en Simon gezocht om op snelheid de verdediging te passeren. De thuisploeg had in de eerste helft echter een hele goede grensrechter (=wisselspeler) neergezet en vlagde voor elke bal die diep gespeeld werd, tot ergernis van de in behoorlijke getale aanwezig toeschouwers. De, op grote afstand lopende, scheidsrechter kreeg ook wat commentaar van onze spelers op zijn nek en dat was waarschijnlijk precies wat men wilde bereiken bij Hillegersberg.

Na ongeveer 20 minuten spelen maakte Quincy een vrij domme overtreding op de achterlijn en kregen we terecht een vrije trap tegen. Diverse spelers waren met hele andere dingen bezig en vergaten dat de vrije trap werd genomen en zo kon een speler van de thuisploeg, helemaal vrijstaand, de 1-0 maken. Een paar minuten waren we helemaal de weg kwijt en kregen we een aantal minuten na de 1-0 een vrije trap tegen buiten de zestienmeter. De vrije trap belandde op de lat, keeper Mitchell Kon er net niet bij. De bal viel terug het veld in en waar vier van onze spelers stonden te kijken was het voor de speler van Hillegersberg een koud kunstje om de 2-0 in te tikken.

Wij mochten dit niet laten gebeuren en moesten nu wel gaan voetballen. Dat lukte redelijk en kregen ongeveer 15 minuten voor de rust een hoekschop. Deze bal, genomen door Rakheem, was zo hard dat een scrimmage bij de eerste paal tussen Chakib en zijn directe tegenstander een doelpunt opleverde. We waren terug in de wedstrijd, maar zo voelde dat nog niet echt. Vijf minuten voor de rust werd Simon weggestuurd en mocht zowaar door naar de keeper, omspeelde deze, maar door het natte en gladde veld leek de bal te hard, maar hij hield hem binnen en gleed de gelijkmaker binnen. Rakheem kreeg nog een geweldige mogelijkheid na een voorzet van Simon, maar zijn inzet werd geblokt. Met die 2-2 stand werd de rust bereikt, maar daar was wel het e.e.a. te bespreken!

Tijdens de rust werden niet alleen de instelling en bepaalde wedstrijdsituaties besproken, maar werd ook spits Jurriën gewisseld vanwege een enkel blessure. Bob nam zijn positie in de punt van de aanval over. In de tweede helft namen we dan eindelijk het heft in handen, we kregen kleine en grotere mogelijkheden, terwijl het zachtjes regenen was opgehouden en het water met bakken uit de hemel kwam. Maar de aanvallen van onze zijde waren niet precies en scherp of niet goed geraakt. Telkens zat er een Hillegersberg-been tussen en kwamen ze meerdere malen vlak na rust met de schrik vrij. Na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft zorgde spits Bob voor een afleidingsmanoeuvre en kon rechtshalf Mitchell V een voorzet geven op de meegelopen linkshalf Chakib, hij zorgde voor de verdiende 2-3.

De thuisploeg gaf echter niet op en probeerde weer de aanval te zoeken. Stefan kreeg bij één van die aanvallen last van kramp en kon niet meer verder. Dit betekende dat we met 10 man verder moesten. Dit gebeurde echter een kwartier voor tijd, achterin begonnen we met tijdrekken, maar dit werd al snel in de kiem gesmoord door coach Wilko. We zouden dit nooit ruim 15 minuten gaan volhouden en ook zo verteld aan reserve aanvoerder Quincy. Wel werd de opstelling aangepast, Quincy ging voorstopper spelen en Bob nam Quincy zijn plaats over, waardoor Simon als enige maar levensgevaarlijke spits over bleef.

Het zachtjes regenen was nu écht voorbij en doorweekt, maar strijdvaardig bleef Neptunus-Schiebroek voetballen en creëerden zelfs met 10 man meer kansen dan de thuisploeg op een door de regenval zeer zwaar geworden veld. Het was wat dat betreft niet verassend dat we nog twee keer tot scoren kwamen tot tevredenheid van de meegereisde supporters, die overigens heerlijk droog zaten op de overdekte tribune. Beide doelpunten kwamen van rechtshalf Mitchell V waarbij dankbaar gebruik gemaakt werd van de snelheid en het slimme loopwerk van spits Simon. Twee schitterende doelpunten zorgden voor een 2-5 eindstand en was de vijfde overwinning op Hillegersberg een feit. Waarschijnlijk zullen de verenigingsconsul en de wedstrijdsecretaris zich nog eens achter de oren krabben als ze na afloop van de derby het veld erbij zien liggen en terug denken aan 2,5 uur geleden toen ze heel even de kans hadden om de wedstrijd af te gelasten.

Volgende week komt XerxesDZB A2 naar de Hazelaarweg en als het een beetje meezit wordt er dan gespeeld in de nieuwe tenues van Neptunus-Schiebroek. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt en rekenen we weer op de steun van onze supporters.