A1 verspeelt riante voorsprong, wel weer 3 punten

In de eerste thuiswedstrijd, en met de nieuwe tenues, heeft Neptunus-Schiebroek A1 een riante 4-0 voorsprong uit handen gegeven. Dankzij een perfect uitgevoerde aanval van het spitsenduo bleven de 3 punten alsnog aan de Hazelaarweg.

Na een roerige trainingsweek waarin de definitieve 15 spelers voor de A1 bekend werden gemaakt moest er vandaag worden aangetreden tegen XerxesDZB A2, zeker niet de minste tegenstander. Donderdagavond waren alle nieuwe tenues uitgezocht en dus kon de A1-selectie rekenen op een kleedkamer vol met nieuwe kleding (ook het 3 delige trainingspak hing voor iedereen klaar).

De warming-up werd gedaan onder midzomerse omstandigheden en daarna werd in de kleedkamer de opstelling verteld. Coach Wilko had geen verassingen in de opstelling en startte met nagenoeg dezelfde 11 als vorige week tegen Hillegersberg. Alleen Bob stond in de basis en verving de afgevallen Chakib. Op de bank de twee nieuwelingen Maarten en Milan, samen met de langzaam van zijn blessure herstellende Lorenzo. Jordy nam het zekere voor het onzekere en hield nog een week rust in verband met zijn liesblessure.

Om iets over half één begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Dave Bierhuizen. Neptunus-Schiebroek zat meteen kort op zijn tegenstander en dat leverde al na 7 minuten het eerste doelpunt op. Een vrije trap rond de middenlijn van Quinten leek op niets uit te draaien, omdat we dachten dat deze te scherp was, maar de bal verminderde vaart en de keeper kwam te laat, maar je kunt ook zeggen dat rechtshalf Mitchell er op tijd was. Vlak voor de doelman onderschepte hij de bal en maakte de 1-0.

Slechts 2 minuten later zag Quincy dat Mitchell uit de startblokken kwam en gaf hem de bal perfect op maat mee. De voorzet was afgemeten en precies op het hoofd van spits Jurriën. De spits kopte ons vervolgens naar een 2-0 voorsprong. Een aanval uit het boekje! Neptunus-Schiebroek bleef beter en overrompelde de tegenstander in zijn geheel. Na ruim een kwartier spelen werd Simon weggestuurd en in de zestienmeter gehaakt. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de strafschopstip. Simon zelf nam plaats achter de bal en tekende voor zijn eerste en ons derde doelpunt van de middag, 3-0.

Wederom slechts enkele minuten later namen we een nog riantere voorsprong. Linksback Quinten stond opnieuw aan de basis en stuurde spits Jurriën op het randje van buitenspel op weg naar het doel van de tegenstander. De spits was trefzeker en maakt de 4-0! In de warme zon zou het weleens een heerlijk middagje kunnen gaan worden. Blijkbaar dacht men dat ook op het veld en werd er wat gas terug genomen. Bij een tweetal spelers zat het voetbaltoernooi op vrijdag nog in de benen en enkele omzettingen bij XerxesDZB brachten ons alsnog in de problemen.

Na een half uur spelen werden Bob en Quincy gewisseld voor het debuut van Maarten en Milan in de A1. Bob zat geheel niet in de wedstrijd en de omzettingen bij XerxesDZB resulteerden erin dat Quincy zijn positie te ver naar achteren werd gedwongen. Met de wisselingen moesten er weer meer aanvallende mogelijkheden gaan ontstaan. Helaas pakte dat niet helemaal goed uit, mede omdat er te vaak teveel ruimte ontstond tussen verdediging en aanval. De gelegenheidsrechtsbuiten van de bezoekers kwam gevaarlijk door en kon in de korte hoek keeper Mitchell verschalken, die bal mag er daar natuurlijk nooit in! Even later kwam er een hoekschop van de gasten, er leek geen vuiltje aan de lucht toen doelman Mitchell opsprong en de bal pakte, maar hij liet deze los en een oplettende speler van XerxesDZB tikte de bal over de doellijn. Twee cruciale momenten zorgden voor een 4-2 tussenstand bij rust. Vlak voor rust kwamen we goed weg toen een identieke situatie aan de rechterkant ontstond als bij de 4-1. Doelman Mitchell liet opnieuw de korte hoek helemaal open, maar dit maal werd de bal in het zijnet geschoten.

Er waren zeker genoeg punten te bespreken in de rust en gehoopt werd dat dit de tweede helft wel zou worden opgepakt. In de rust vonden er geen wissels plaats, mede omdat vlak voor de rust Quincy weer in het veld was gekomen voor Rakheem.

De tweede helft begonnen we niet goed en kregen een vrije trap tegen na een domme overtreding op de achterlijn. De vrije trap werd blind, maar hard genomen op het doel en via een bijna onmogelijke situatie maakte XerxesDZB de aansluitingstreffer, 4-3. Hierna golfde het spel heen en weer, maar de bezoekers gingen soms beter met bepaalde spelsituaties om. De warmte werd de buitenspelers Milan en Mitchell V. teveel en moesten naar de kant. Bob en Rakheem werden hun vervangers. Halverwege de tweede helft kwam ons verlossende doelpunt. Een perfect op maat gegeven diepe bal van Stefan op de intens snelle Simon verraste de gehele verdediging van de bezoekers. Hij de schoof de bal voorbij de uitgekomen doelman en voor het doel was het voor spits Jurriën een "koud” kunstje om in een leeg doel de 5-3 te maken.

In het vervolg van de wedstrijd kregen de bezoekers wel wat kleine mogelijkheden, maar nu stonden we soms iets beter en kregen we het na lang zeuren eindelijk voor elkaar om een tegenstander buitenspel te zetten, dat moeten we écht vaker gaan doen! Oftewel verder van het eigen doel afspelen. Jeffrey werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Lorenzo en zodoende kreeg hij ook nog wat speeltijd vandaag.

Vlak voor tijd werd het toch nog even heel erg lastig. Een ultieme poging om nog dichterbij te komen resulteerde in een totaal ongevaarlijke aanval, maar door een gebrek aan communicatie werd deze aanval gepromoveerd tot strafschop. Ook hier was geen commentaar en ging net als in de eerste helft de bal terecht naar de penalty stip. Alleen nu voor de gasten. De strafschop werd feilloos ingeschoten, 5-4, de resterende tijd was te kort voor XerxesDZB om nog meer schade aan te richten, hoewel Quinten nog angstvallig dicht bij een eigen doelpunt was.

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen werd er zodoende met 5-4 gewonnen van een lastige tegenstander als XerxesDZB A2, maar hadden we de tegendoelpunten niet allemaal cadeau gedaan? Twee persoonlijke fouten en twee domme en onnodige overtredingen, tja dat waren de vier tegendoelpunten… De komende week staat ons weer veel te doen op de trainingen, maar waar we nu wel kunnen gaan werken met de definitieve groep en dus nog veel gerichter gaan trainen. Volgende week gaan we op bezoek bij Barendrecht A3, dat net als CKC en Neptunus-Schiebroek zes punten behaalde uit de eerste twee wedstrijden.