A1 nazomert in Gelderland en werkt aan teamspirit

Na twee drie moeizame weken én twee nederlagen was het tijd om de teamspirit weer wat te versterken bij de A1.

Vorige week zaterdag werd de tweede nederlaag van het seizoen geleden in de uitwedstrijd bij Besiktas (na een 0-2 voorsprong). Spelers en staf zouden elkaar die week niet de gebruikelijke 3 keer ontmoeten, maar 5 keer! Maandag en woensdag werd er "gewoon” getraind en dinsdag werd er een gezamenlijk bezoek gebracht aan de wedstrijd Feyenoord - AGOVV (4-0). Donderdag en vrijdag kreeg men vrijaf, maar volgde wel de mededeling dat Overmaas nog niet mocht spelen i.v.m. een eerder gestaakte wedstrijd bij Hillegersberg. Hierdoor zou de A1 zaterdag niet in actie komen. Hiervoor in de plaats volgde een training op het belachelijk vroege tijdstip van 10.15 uur. Dit was tenslotte onze wedstrijdtijd en verder was er dus geen ruimte op ons complex en dus wat dat de enige optie.

Er werd goed getraind en 14 van de 15 spelers waren present. Dat gaf alweer heel veel hoop voor de komende weken. Zondag stond het jaarlijkse teamuitje op de agenda. Omdat Feyenoord echter om 12.30 uur de uitwedstrijd bij AZ speelde werd er in de kantine van Neptunus-Schiebroek verzameld om gezamenlijk de wedstrijd te kijken. In verband met o.a. een verjaardagsfeest op zaterdagavond kwamen de meeste spelers pas in of na de rust aan. Helaas was de uitslag niet waarop wij hadden gehoopt, maar goed hierdoor gingen wij onze dag natuurlijk niet laten verpesten.

Om 14.20 uur vertrokken we (20 minuten later dan oorspronkelijk gepland) naar Maurik. In Maurik zouden we gaan voetgolfen. De afgelopen week werd er al druk gespeculeerd over wat we zouden gaan doen en na een aantal tips wisten sommige nog steeds niet wat ze konden verwachten. Echter werd er dinsdagavond één hint teveel gegeven waardoor sommige het wel konden raden. Niet erg natuurlijk, want dat hoort er een beetje bij en maakt het extra leuk. Voetgolf: "Voetballen op een compleet andere manier beleven”, dat is wat het is!

Eenmaal onderweg naar Maurik kreeg coach Wilko steeds meer spijt dat hij had besloten om de wedstrijd van Feyenoord af te kijken en dat kwam niet alleen door de nederlaag. Op de Molenlaan ging de Irenebrug open en eenmaal op de snelweg aangekomen ging ook nog de Van Brienenoordbrug open. Toen de laatste weer beschikbaar was waren we bijna een uur verder en nog geen steek opgeschoten en dus werd er een telefoontje gedaan naar de organisatie in Maurik.

We arriveerden uiteindelijk om 16.00 uur (we hadden 15.30 uur afgesproken) op de schitterende locatie genoemd: Eiland van Maurik. De voetbalschoenen werden aangetrokken en na de speluitleg en de van te voren gemaakte teamindelingen konden de vier groepen beginnen met de 18 holes voetgolfbaan.

Vanwege het heuvelige complex ontstonden er soms wel kleine irritaties omdat die bal weer naar beneden rolde, maar dit werd natuurlijk met een behoorlijk lach teniet gedaan! De sfeer was geweldig, het weer speelde een geweldige rol en het resultaat was voor de meesten naar behoren.  Al was dat natuurlijk het mist belangrijke van deze middag. De winnaar werd vice-aanvoerder Quincy Suurbach met een score van 81 en evenaarde daarmee de nummer 12 van de BN-er ranglijst, Robbert Schilder (NAC). Van alle spelers werd er twee keer een hole-in-one geschoten. Dit gebeurde eenmaal door keeper Mitchell R. en eenmaal door Stefan. De laatste mag als zeer bijzonder worden aangemeten, waar de profs hier vaak minimaal 3 keer overdeden was deze bal van Stefan helemaal perfect (helaas net te laat met filmen). Van bovenaf, langs de juiste kant van het paaltje, naar beneden, de bosjes door (zoals het moest) en rechtstreeks in de hole! Tja, dat doe je ook maar 1 keer natuurlijk ;)!

Na 2 uur op de voetgolfbaan werd er op de locatie gegeten (saté met friet) en als echte mannen nog even gespeeld in de speeltuin :D! Rond de klok van 19.45 uur was het tijd om terug te gaan naar Rotterdam en kwam iedereen moe, maar voldaan terug bij Neptunus-Schiebroek. En dan staat er maandag weer "gewoon” een training op de agenda. "Voetballen op een geheel andere manier beleven”, dat is wat het was!

Volledige eindstand voetgolf:

1.       Quincy 81

2.       Bob 84

3.       Jeffrey 91

Simon 91

4.       Mitchell R 93

5.       Ricardo 96

6.       Jordy 97

Mitchell V 97

Maarten 97

7.       Jurriën 98

Tim 98

Jonathan 98

Rakheem 98

8.       Stefan 101

9.       Milan 103

10.   Mark 107

11.   Quinten 116

12.   Lorenzo 128