A1 doet zichzelf te kort in laatste bekerwedstrijd

In een lange tijd, gelijk opgaande, wedstrijd kreeg A1 betere kansen en kwam op voorsprong, maar gaf deze toch weer uit handen. De uiteindelijke uitslag is een zeer geflatteerde.

Op deze mooie herfstdag kon een gehavend A1 maar beschikken over 12 spelers om uiteenlopende redenen. De opdracht was duidelijk, winnen! Want bij winst en bij gunstige uitslagen in de andere duels zou er toch nog een plekje in de volgende ronde te verdienen zijn.

In een wat andere samenstelling stond de A1 er goed bij op het eigen complex tegen Overmaas (dat ook nog meedeed voor de laatste kans in de beker). In het duel dat onderleiding stond van een KNVB-scheidsrechter was Neptunus-Schiebroek lange tijd de bovenliggende partij. Kreeg kleine kansjes, maar wist deze niet te benutten. De bezoekers kregen een grote kans, maar de geblesseerde sluitpost Mitchell R. voorkwam een achterstand. Halverwege de eerste helft ging de bal erg gemakkelijk naar de elfmeter stip. De bal werd ingeschoten en dus keken we toch weer tegen een achterstand aan (0-1).

In de rust werd het positieve spel benadrukt, maar waren er ook voldoende punten die nog beter konden. Zo kregen we aanvallend veel ruimte van de bezoekers en daar moesten we meer mee gaan doen. De tweede helft begon en Neptunus-Schiebroek nam meteen het heft weer in handen. Er werden een aantal goede aanvallen opgezet en na een lange aanval was het Simon met de beslissende pass op spits Jurriën die de 1-1 maakte. Slechts enkele minuten later werd invaller Bob in stelling gebracht na goed doorjagen van Rakheem. Bob maakte de verdiende 2-1!

Gesteund door de spelers van zaterdag 2 werd de thuisploeg overmoedig en vergat de basis taken goed uit te voeren. Er liepen weer teveel spelers voor de bal, waardoor Overmaas binnen een mum van tijd op 2-4 kon komen. Dat de scheidsrechter in de laatste minuut weer zeer gemakkelijk wees naar de elfmeter was slechts voor de statistieken nog belangrijk (2-5).  Een zure nederlaag vooral voor de goedspelende en geblesseerde keeper Mitchell R., laatste man Stefan en verdedigende middenvelder Maarten.

Een schrale troost is dat Besiktas won bij Barendrecht en dus doorgaat naar de tweede ronde en niet Overmaas. Maar meer dan een schrale troost is het ook niet, want ook bij Besiktas uit gaven we een voorsprong uit handen. Volgende week gaan we voor de eerste competitie wedstrijd op bezoek bij het dit seizoen nog ongeslagen CKC.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Romijn; Van Oers, Boers, Suurbach, Polak; Koster, Maissan, Koeleman, Shermarkia, Van Staten (Van Grieken ’45); Minke (Van Staten ’80).