Nederlaag met perspectief

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, heeft de A1 voldoende perspectief gezien voor de komende wedstrijden en stapte als "morele winnaar” van het veld.

Slechts 3 weken na de beschamende thuisnederlaag (4-12) tegen ditzelfde CKC voor de beker, moest A1 voor de allereerste competitiewedstrijd op bezoek bij de ongeslagen titel favoriet. Het door blessures geteisterde A1 ging met slechts 10 fitte spelers naar ’t Kralingsche Veer. Ricardo (rug), Bob (lies), Jeffrey (geschorst), Stefan (gekneusd middenvoetsbeentje) en doelman Mitchell R. (gekneusde pols). De laatste twee gingen gelukkig echter wel spelen en dus konden we beschikken over 12 spelers.

Omdat bij CKC het programma altijd uitloopt werd er vandaag gekozen voor een omgekeerde voorbereiding. Eerst de wedstrijdbespreking + opstelling en dan pas de warming-up. Tijdens de wedstrijdbespreking werd er alles aangedaan om de groep weer scherp te krijgen en dat lukte.

Neptunus-Schiebroek A1 begon goed aan de wedstrijd (die uiteindelijk slecht 10 minuten later begon). In het thuisduel stonden we na 15 minuten al tegen een 0-4 achterstand aan te kijken en nu lag dat heel anders. Na een kwartier spelen was het nog 0-0 en de wedstrijd ging gelijk op. CKC kreeg in deze fase de betere kansen, maar het gevaar werd geweken door onder andere goed keeperswerk van doelman Mitchell R.

Na ongeveer 20 minuten spelen ging het echter toch mis en keken we tegen een 1-0 achterstand aan, we liepen aan tegen een geweldig samenwerkend middenveld. Na de 1-0 ging de wedstrijd gelijk op en hadden we misschien wel op 1-1 moeten komen, maar bij de twee kansen die spits Jurriën kreeg lukte het hem niet te scoren. Een individuele actie aan de andere was vlak voor rust vervolgens wel raak en dus 2-0.

In de rust waren er vervolgens terecht alleen maar complimenten. Wat een wereld van verschil met de eerste helft in de thuiswedstrijd. Slechts 3 weken geleden keken we op dat moment tegen een 2-8 achterstand aan en nu… 2-0 en hebben we zelf de beste kansen gehad. Er vonden twee wijzigingen plaats in de rust. Mitchell V. werd rechtsback en kwam Quinten vervangen. Spits Jurriën en aanvallende middenvelder Simon wisselden van positie.

Neptunus-Schiebroek A1 kwam geweldig uit de startblokken. CKC kwam er in het eerste kwartier na rust niet aan te pas en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Vanuit de verdedigende taak en onder leiding van de geblesseerde laatste man Stefan, die in de rust de pijn verbeet om nog 45 minuten door te gaan, speelden wij als bezoekers op de helft van de tegenstander. De kansenverhouding was inmiddels in ons voordeel, maar de doelman van de thuisploeg gaf geen krimp. Juist toen wij dachten dat we de wedstrijd in handen hadden kwam CKC op 3-0 na een snel uitgevoerde tegenaanval. Vervolgens scoorden wij wel Simon werd getorpedeerd door een verdediger en doelman tegelijkertijd. De goedleidende scheidsrechter liet het spel doorgaan en de tweede bal was voor Rakheem, die met een lob de bal het doel in schoot, 3-1. Voorstopper en aanvoerder Quincy had zich inmiddels met een liesblessure laten vervangen voor Quinten, waardoor Mitchell V. voorstopper werd.

Na die verlate aansluitingstreffer was de A1 weer in de gelegenheid om de 3-2 te maken, maar ondanks goed doorjagen van Simon stond de doelman een treffer in de weg. Aan de andere kant viel de buitenspelval verkeerd open en kon CKC de 4-1 maken.

In deze fase van de wedstrijd ging het hard, want na opnieuw goed doorjagen van spits Simon scoorde hij nu wel en lag de 4-2 erin. We probeerden het nu wel, maar een hoekschop en een vrije trap (twee dode spelmomenten) zorgden voor een 6-2 tussenstand. Bij deze stand kregen we nog een vrije trap, perfect genomen door Maarten, maar opnieuw stond de doelman een treffer in de weg. Pas 5 minuten voor tijd liet de thuisploeg zien waartoe het werkelijk in staat was en combineerde met 1 keer raken door onze verdediging en bepaalde daarmee de eindstand op 7-2.

Een eindstand die geen eerlijk wedstrijdbeeld geeft, maar tegen deze tegenstander moet je 90 minuten scherp zijn en mag je geen fouten maken, want die worden dan genadeloos afgestraft, dat is de grote kracht van CKC.

Wij hebben er alles aangedaan om een zware nederlaag te voorkomen en dat is gelukt. We hadden meer verdiend omdat we de mouwen opstroopten en er helemaal voor gingen. Milan en Lorenzo hadden het als buitenste middenvelders zeer lastig omdat ze moesten strijden tegen de twee beste backs uit de gehele regio en nu konden ze het hen wel lastig maken. Klasse! Simon en Jurriën die in het centrum van de aanval bleven strijden en liepen op bijna elke bal om het hun centrale verdedigingsduo lastig te maken. Klasse! Maarten en Rakheem die het moeilijk hadden tegen de continue wisselende middenvelders, maar elkaar corrigeerden en bleven lopen. Klasse! Jordy en Quinten die het de sterke buitenspelers lastig maakten en dankzij die overtuiging ook durfden op te bouwen. Klasse! Mitchell V. en Quincy die de spits een onmogelijke middag bezorgden. Klasse! Mitchell R. en Stefan die voor elke bal gingen en de achterhoede leidden als volleerde profs, geblesseerd en al. Klasse!

Dit is teamspirit, dit is het vooraf besproken: "ik geef niet op!”

Volgende week ontvangen we thuis Barendrecht A3 om 14.45 uur aan de Hazelaarweg.  Ook tegen deze tegenstander hebben we nog iets recht te zetten naar aanleiding van de eerder gespeelde bekerwedstrijd. Als we zo spelen als vandaag staat niets ons een overwinning in de weg!

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Romijn; Van Oers (Mitchell V. ’45), Boers, Suurbach (Van Oers ’63), Polak; Koster, Shermarkia, Koeleman, Maissan, Van Staten; Minke.