Het harde werken beloond

Na de "positieve” nederlaag vorige week, werd het harde werken vandaag beloond in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht.

Vorige week zaterdag waren er veel positieve punten te vermelden ondanks de behoorlijke nederlaag. Maandag werd er goed tot uitstekend getraind, helaas misten we woensdag het halve team vanwege toetsweken en blessures. Toch begonnen we weer met veel goede moed aan de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Barendrecht. We hadden tegen dit team tenslotte ook nog iets recht te zetten. De onnodige bekernederlaag zat zeker nog vers in het geheugen.

Vandaag werd pas na de warming-up besloten in welke opstelling we konden gaan spelen in verband met de vele blessures. Om 14.45 uur begonnen we aan het duel met Barendrecht en was de opstelling slechts op enkele plaatsen gewijzigd van het team dat vorige week zo goed presteerde!

Ook vandaag begonnen we goed en overtuigend aan het duel. We waren grotendeels op de helft van de tegenstander te vinden en de eerste vijftien minuten waren absoluut voor ons. Vooral het harde werken viel op en dat leverde na een scrimmage voor het doel van Barendrecht een doelpunt op van Rakheem. Hij bewaarde de rust en het overzicht toen de bal bij hem voor de voeten kwam en schoot ons naar een verdiende 1-0 voorsprong.

Helaas zakten we daarna wat in en kwam Barendrecht langszij door de 1-1 te maken. Vervolgens kregen de bezoekers wel erg gemakkelijk een strafschop (1-2) en even later mocht de rechtsbuiten van de bezoekers door nadat deze, 1,5 meter staande in buitenspelpositie (waar zagen we dat zaterdagavond ook gebeuren?), werd afgevlagd, maar de scheidsrechter besloot anders. De manier waarop de rechtsbuiten vervolgens die bal in het doel schoot….tja…dat doet hij ook nooit meer (1-3)!

De score had veel groter kunnen zijn dan 1-3, maar invaller keeper Elmar behoedde ons voor een grotere achterstand met uitstekend keeperswerk! Het laatste kwartier van de eerste helft was weer voor ons. Het nu beter opererende middenveld met Rakheem en Faybian nam het heft in handen. De hard werkende Jurriën bracht de bal bij invaller Faybian die de aansluitingstreffer kon maken (2-3). Vijf minuten voor rust werd een opeenstapeling van kansen voor het doel van Barendrecht uiteindelijk beloond met een treffer van Lorenzo (3-3). Hij schoot de bal goed en strak achter de doelman en hiermee hadden we de stand vlak voor de rust weer gelijk getrokken.

In de rust werden een aantal punten besproken en naast de keeperswissel uiteindelijk maar één veldwissel omdat Maarten niet kon spelen vanwege zijn blessure. Quinten kwam in het veld voor de geblesseerde Stefan, waardoor Faybian laatste man werd en Mitchell V. verdedigende middenvelder.

In de tweede helft werd er eindelijk weer echt gevoetbald. De wedstrijd ging de eerste 15 minuten nog redelijk gelijk op, hoewel wij wel kansen kregen en de bezoekers niet. Milan was tot twee maal toe dicht bij een doelpunt, maar helaas kwam hij niet tot scoren. Het laatste half uur was absoluut voor ons, Barendrecht kwam er nauwelijks tot niet aan te pas. Toch duurde het tot twintig minuten voor tijd totdat we konden scoren. Quincy soleerde door het middenveld en verdediging van de bezoekers en ging in de zestienmeter onderuit. Ook hier ging de bal gemakkelijk naar elf meter, maar na twee cadeautjes aan de bezoekers, was deze wel op zijn plaats. Rakheem nam plaats achter de bal en schoot ons feilloos naar een 4-3 voorsprong!

Ruim een kwartier voor tijd kwam ook de derde invaller, Anish, in het veld. Hij verving Lorenzo en kreeg de taak verdedigend hulp te bieden aan de linkerkant. Just in case, want zowel rechts als links hadden Quinten en Jordy hun posities weer uitstekend voor elkaar. Ook Quincy was als voorstopper weer erg sterk.

Enkele minuten voor tijd werd er van achteruit een perfect uitgevoerde aanval opgezet. Quinten stuurde Milan weg en de rechtsbuiten passeerde op snelheid zijn directe tegenstander. De voorzet was goed, waardoor Simon de alles beslissende 5-3 kon maken.

Het onophoudelijke harde werken werd hiermee beloond. De drie punten bleven verdiend aan de Hazelaarweg. Als we nu als team nog meer kunnen gaan voetballen, gaan we nog veel meer kunnen bewerkstelligen dit seizoen! Chapeau voor de inzet!

Volgende week staat de uitwedstrijd bij GLZ Delfshaven A1 op het programma. Vorige week wonnen zij met 6-3 van Barendrecht en deze week verloren ze bij XerxesDZB (3-2) en hebben dus ook drie punten na twee duels. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Nieuw Vreelust.

Uitspraak van de dag: "Juist wanneer je iemand mag, hamer je op zijn tekortkomingen”.

Opstelling: Van de Ree (Romijn ’45); Vredebregt, Boers (Van Oers ’45), Suurbach, Polak; Koster, Hertstein, Minke, Shermarkia, Van Staten (Meijer ’72); Koeleman