Ge-(& ont-) spannen A1 declasseert GLZ Delfshaven A1

In het hol van de leeuw heeft Neptunus-Schiebroek A1 een schitterend resultaat behaald door angstgegner GLZ Delfshaven A1 met goed voetbal te trakteren op een ruime nederlaag.

De laatste weken gaat het steeds een beetje beter bij A1 en dat werd vorige week beloond met een overwinning op Barendrecht. De trainingsweek verliep goed en er was slechts een enkele afmelding te bespeuren. Vrijdagavond werden er 60 pannenkoeken gebakken en zaterdag iets eerder verzameld om eerst gezamenlijk te lunchen op de club.

We vertrokken na de lunch ruim op tijd naar Nieuw Vreelust. Voor trainer Wilko de derde keer dit seizoen alweer, eerder zag hij zaterdag 1 én 2 verliezen bij Maense. Na het vinden van een parkeerplaats moesten we wachten omdat de voorgaande wedstrijd behoorlijk was uitgelopen. Tijdens het wachten schoot de angst in de benen en na de korte bespreking en warming up begon de A1 gespannen aan de wedstrijd, die een half uur later dan gepland pas begon (14.30 uur i.p.v. 14.00 uur). De wedstrijd stond onder leiding van jeugdvoorzitter Oz en meteen na het eerste fluitsignaal zette GLZ druk. Hele grote kansen kregen ze niet, maar we moesten wel oppassen dat we niet al vroeg tegen een achterstand zouden aanlopen.

Achterin was geen enkele aanpassing gedaan. Quinten, Quincy, Stefan en Jordy stonden weer goed en bezorgden de aanvalslinie van GLZ weer een moeizame middag. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen ook de volledige grip op het middenveld. GLZ werd gedwongen om lange ballen te spelen en dat is juist het geen ze niet kunnen. We kregen twee geweldige kansen om op 0-1 te komen, maar (eerlijk is eerlijk) de keeper van GLZ behoedde zijn team voor een achterstand.

Ondanks dat we grip op de wedstrijd hadden lieten we ze één keer te veel voetballen (wat ze individueel heel goed kunnen). Bij die aanval kwam er ineens een speler van de thuisploeg vrij voor Mitchell en de bal vervolgens goed en onhoudbaar inschoot, 1-0! Je zag het aankomen en de gedachten gingen naar, "het zal toch niet weer gebeuren?” We kwamen achter en het laatste deel van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Quinten had het lastig tegen zijn directe tegenstander, maar veel gevaar leverde dat niet op. Mitchell was als sluitpost weer erg betrouwbaar.

De lange tocht naar de kleedkamers voor de rust werd gedaan met een onnodige 1-0 achterstand en dat werd in de rust ook wel duidelijk gemaakt. Kleine slimme en simpelere oplossingen zoeken en deze tegenstander zouden we helemaal zoek spelen. Quinten had goed gespeeld, maar had het lastig en werd voor de zekerheid voor nu even gewisseld en Ricardo kwam hem vervangen. Milan zat niet in de wedstrijd en werd vervangen door Lorenzo. Lorenzo ging op links spelen, waardoor de van een schorsing terug gekeerde Jeffrey naar rechts verhuisde.

Aan het begin van de tweede helft nam de spanning toe, maar in plaats van een gespannen A1 stond er nu een ontspannen A1 en dat was aan alles te zien. Er werd vlot en slim samengespeeld en dat zorgde ervoor dat we direct het heft in handen namen. Na een klein kwartier in de tweede helft kwam Simon in bal bezit en die zag Jeffrey vogeltje vrij achter zijn directe tegenstander vandaan komen. Jeffrey maakte gebruik van zijn vrijheid en scoorde bij zijn rentree, 1-1! Een schitterende aanval en dito doelpunt!

Het was nu erop en erover en dat gebeurde. Een vlot combinerend middenveld met de vandaag zeer sterke spelende Mitchell V, Jurriën en Rakheem. Bij het volgende doelpunt kwam laatst genoemde in balbezit en zette hij met een schitterend pass, spits Simon één op één met de keeper, zoals vertrouwd was dit het doelpunt voor de voorsprong die we nooit meer uit handen zouden geven, 1-2!

Na de voorsprong zakten we toch iets in en lieten GLZ soms toch voetballend te ver komen, maar de hard werkende backs, Ricardo en Jordy hielden veel van het eigen doel af. Halverwege de eerste helft werd er door GLZ een bal hoog voor het doel gegeven. Het hierop volgende duel werd door Stefan gewonnen, maar hij kwam verkeerd neer en was heel even niet bij kennis. De scheidsrechter zag het gebeuren en reageerde zeer alert en vakkundig. Gelukkig kon Stefan door en dat tekende "de wil om te winnen!” GLZ probeerde het in deze fase wel, maar wij stonden gewoon erg goed vanmiddag. Bij de eerste de beste counter mogelijkheid was het meteen weer raak. Jurriën stuurde Simon in de diepte weg en oog in oog met de doelman bleef hij rustig en beheerst, 1-3!

GLZ bleef het proberen en dit maal kwamen ze weer eens tot in de zestienmeter. Na een vermeende overtreding van Ricardo ging de bal heel gemakkelijk naar de elfmeter stip. De onoverwinnelijkheid die de veldspelers hadden getoond in de tweede helft bereikte ook keeper Mitchell. De penalty werd uitstekend gekeerd en de daarop volgende hoekschop was ook voor hem. We hebben dus ook een penalty killer!

Rakheem kreeg een gele kaart na een duel met zijn directe tegenstander en herhaaldelijk commentaar op de leiding, maar helaas had het net zo goed andersom kunnen zijn. Gebeurd is gebeurd, maar de wraak was zoet. Na een uitstekend uitgevoerde aanval ging de bal via Simon en Jurriën, die de assist gaf, naar Rakheem die de 1-4 maakte en daarmee zijn fantastische spel beloond zag met een doelpunt!

Ook de directe tegenstander van Rakheem wilde wraak, maar uitte dat op hele andere wijze. Hij trapte Rakheem na en sloeg hem ook nog eens in het gezicht. Rakheem bleef zeer beheerst en de speler van GLZ mocht met direct rood vertrekken. Uitstekend gedaan door de prima leidende scheidsrechter.  Lorenzo en Jeffrey kregen nog steeds heel veel ruimte aan de zijkant van het veld en maakten daar regelmatig dankbaar gebruik van. Stefan liet zichzelf in de slotfase wisselen en Quinten kwam hem vervangen. Simon profiteerde vlak voor tijd na goed doorjagen van het slechte uitverdedigen en omspeelde de doelman. Vanaf de doellijn schoot hij de alles verlossende 1-5 binnen!

De opluchting was bij iedereen op en rond het veld van de gezichten af te lezen. De 1-5 kwam in de laatste minuten nooit meer in gevaar. De punten gingen zeer verdiend mee in de tas naar Schiebroek. Het harde werken wordt nu gecombineerd met goed voetbal. Zelfs de in de rust aangegeven slimme dingetjes werden in de tweede helft goed opgepakt. Als we nu allemaal nog meer accepteren dat datgene wat moet gebeuren ook gaat gebeuren dan zijn we weer helemaal terug waar we willen zijn. Iedereen heeft vandaag een dikke 10 verdiend voor inzet, voetbal, beleving én vooral "de wil om te winnen!” Een schitterend resultaat op een mooie voetbalmiddag! (Ik heb genoten!)

Volgende week komt VVK A2 op bezoek aan de Hazelaarweg. Deze gasten worden in alle vroegte dan al om 10.15 uur ontvangen en staan met 1 nederlaag, 1 gelijkspel en 1 overwinning, 1 plaats onder ons op de vijfde plaats.

Uitspraak van de dag: "Onmogelijk? Niet is onmogelijk, de bal is rond en na regen komt zonneschijn!”

Man of the match: Rakheem Shermarkia

Opstelling: Romijn; Van Oers (Pors ’45), Boers (Van Oers ’73), Suurbach, Polak; Koster (Van Staten ’45), Shermarkia, Minke, Vredebregt, Vos; Koeleman.