Overwicht in evenwicht

Het voetballende overwicht trok niet aan het langste eind in Zevenhuizen. De thuisploeg had daar echter wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig.

Voor de laatste wedstrijd van 2011 ging A1 richting Zevenhuizen voor een oefenwedstrijd tegen mede tweede klasser Groeneweg A1. Al vooraf en tijdens de warming up op het tweede veld misten we de motivatie bij een gedeelte van de spelersgroep voor deze oefenwedstrijd. Dat was erg jammer! Ondanks dat begonnen we goed aan de wedstrijd.

Al na drie minuten namen we een voorsprong. Na een goede aanval gaf Simon de pass op Lorenzo. Lorenzo scoorde de 0-1, hoewel hij de bal niet vol raakte. We speelden goed in de openingsfase en na 13 minuten kwam Lorenzo in balbezit. We schakelden snel om en Rakheem gaf de pass op spits Simon die de 0-2 maakte. We waren soms overenthousiast en daardoor slordig in het samenspel. De thuisploeg raakte gefrustreerd en ging de duels gevaarlijk hard in en dat zorgde voor behoorlijk wat overtredingen. De scheidsrechter liet de thuisploeg (op 1 waarschuwing na) ermee wegkomen.

Jordy en Stefan vielen geblesseerd uit en na een prima pass van Maarten op Jurriën hadden we op 0-3 moeten komen, maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Uit de daarop volgende hoekschop kwam ook Milan in schietpositie, maar ook dit schot ging rakelings naast het doel.

Met een verdiende 0-2 werd de rust bereikt. De tweede helft kwam er een nog agressievere thuisploeg uit de kleedkamer. Rakheem was vaak het slachtoffer, maar bleef vaak overeind. De thuisploeg kreeg geen grip op de wedstrijd en had de hulp nodig van de scheids- en grensrechter. Jurriën werd een reglementair doelpunt onthouden nadat hij zwaar onterecht was terug gevlagd en gefloten voor buitenspel.  Omdat wij vele malen beter bleven ging de leidsman over op een andere boeg. Na een onschuldig duel kreeg Quincy rood voor natrappen, maar het was juist precies andersom. Dat zagen zelfs de supporters van de thuisploeg aan de andere kant van het veld.

We verloren de grip op de wedstrijd en de thuisploeg kwam terug (1-2). Voetballend waren we vele malen beter en ondanks dat we met 10 man speelden duurde het tot de laatste minuut van de officiële speeltijd dat de gelijkmaker gemaakt werd (2-2). De acht minuten extra tijd gaven aan dat men alleen maar wilde winnen. Ga dan lekker trainen met zo’n team en zich elkaar kapot laten schoppen!

Dit ging helemaal nergens over. Een oefenwedstrijd bij Groeneweg raad ik dus ook niemand aan. Nooit meer naar Zevenhuizen! Gelukkig is het winterstop en hebben we tot 4 januari de tijd om te herstellen. Dan gaan we de trainingen hervatten voor de inhaalwedstrijd tegen VVK op 7 januari. Tussendoor staan de zaaltoernooien bij DSVP op het programma: