A1 in de zaal: “Alles geheel volgens traditie.”

A1 heeft 2011 geheel in stijl afgesloten. Op beide toernooi dagen werd er zeer moeizaam begonnen, waardoor de tweede plaats het hoogst haalbare werd.

Na de oefenwedstrijd bij Groeneweg werden de teamindelingen gemaakt en ondanks het verzoek om uiterlijk die zaterdagavond te laten weten welke datum je niet kon, moesten er daarna nog "noodgedwongen” enkele aanpassingen worden gedaan (geheel volgens traditie).

De traditionele zaaltoernooien bij DSVP stonden dit jaar gepland op donderdag 29 december en vrijdag 30 december.

Donderdagavond 29 december speelden als eerste Maarten, Ricardo, Jeffrey, Quinten, Mitchell V, Mo en keeper Mitchell R. Jordy had zich ziek afgemeld en Lorenzo schitterde door afwezigheid.

Wij begonnen de derde wedstrijd van het toernooi tegen het B team van Oliveo, we kwamen voor met 1-0 dankzij een doelpunt van Mitchell V, maar 15 seconden kwam Oliveo op gelijke hoogte, 1-1. Onze tweede wedstrijd stond gepland tegen Moerkapelle, zij hadden hun eerste wedstrijd tegen DSVP A gewonnen en dus moesten we minimaal gelijkspelen, maar helaas we verloren, met 1-0.

Oliveo A was de derde tegenstander en iedereen leek nu warm gedraaid! Jeffrey scoorde twee keer en een verdiende 2-0 winst werd bijgeschreven. De vierde wedstrijd ging tegen het A team van DSVP en nu werd er een ware voetbalshow gegeven tegen de gastheren. Mitchell V maakte het 1e en 2e doelpunt. Ricardo (3-0), Maarten (4-0) en Mo (5-0) maakten het karwei af. De 5-1 vlak voor tijd was slechts voor de statistieken leuk.

De laatste wedstrijd stond na 3 wedstrijden pauze gepland tegen DVSP B. Dit duel moest worden gewonnen om zeker te zijn van de tweede plaats. Want nadat Moerkapelle hun eerste 4 wedstrijden ongeslagen was gebleven, was de eerste plaats buiten bereik gekomen. Mitchell V maakte de 1-0, die voorsprong gaven we vrij knullig weg, maar Mitchell V werd toch matchwinner (2-1) en daarmee topscorer van de avond met 5 doelpunten!

Ricardo mocht na afloop de taart aansnijden (volgens traditie) voor de tweede plaats.
Uitspraak van de avond: "Gelukkig zit er ook niet zoveel slagroom op!” (op een slagroomtaart!)

Op vrijdagavond was het de beurt aan, wederom, keeper Mitchell R. en dit maal met Milan, Jurriën, Simon, Lucas, Rakheem en Quincy. Stefan kon niet spelen vanwege een voetblessure (opgelopen in de oefenwedstrijd bij Groeneweg), maar was wel mee om te kijken. 

Ook nu werd er slecht aan het toernooi begonnen. De eerste tegenstander was het in de zaal ongeslagen Vitesse Delft (vorig jaar werd er in een geheel andere samenstelling inderdaad met 4-0 verloren van dit team). We kwamen met 1-0 achter, maar vlak daarna maakte Rakheem de 1-1. We zakten in en waren slordig en kwamen zeer snel op 4-1 achter. De 4-2 was van Simon, maar dichterbij kwamen we niet meer.

De tweede wedstrijd ging tegen DSVP B. Vandaag kwamen we iets sneller in het spel wat we kunnen spelen (mocht ook wel met een wedstrijd minder dan het andere team een dag eerder). Er werd met 3-0 gewonnen dankzij doelpunt van Jurriën en twee keer Simon. De derde wedstrijd ging tegen het A team van DSVP. Simon maakte de 1-0 en Quincy de 2-0. Met het 3e en 4e doelpunt evenaarde en passeerde Simon de topscoorder status van Mitchell V een dag eerder.  Rakheem maakte het "feestje” compleet, 5-0!

De laatste wedstrijd speelden we wederom erg goed tegen het zwakke Hillegersberg. Jurriën maakte op schitterende wijze de 1-0 en Simon na voorbereidend werk van Lucas de 2-0. Milan passeerde twee tegenstanders en schoot in de verre hoek raak, 3-0! En Rakheem maakte het karwei af met de 4-0! Met nog ruim 4 minuten te spelen wilde iedereen Lucas in de gelegenheid brengen te scoren, maar dat lukte niet. Hierdoor kwam er aan de andere kant veel ruimte en dus kwam Hillegersberg terug tot 4-2, waarmee de eindstand werd bereikt.

Vitesse Delft moest hun laatste wedstrijd, na 3 winstpartijen, spelen tegen DSVP A, alleen een winst voor de thuisspelende ploeg zou ons een eerste plaats opleveren. Lang bleef het 0-0, maar Vitesse scoorde toch de 1-0. In de laatste minuut maakte DSVP nog wel gelijk. Dit doelpunt werd gemaakt op schitterende wijze. Helaas voor ons bleef het daar echter bij en dus moesten we ook vandaag genoegen nemen met een tweede plaats. Vandaag werd Simon topscorer van de avond met 7 doelpunten!

Na de prijsuitreiking mocht vandaag Lucas de taart aansnijden. Uitspraak van de avond: "De eeuwige tweede laat weer van zich spreken”.

2011 werd dus afgesloten met 3x een tweede plaats na het kampioenschap van B1 in het seizoen 2010/2011. In de competitie staan we tweede achter CKC en in de zaal (2x) tweede achter Moerkapelle en Vitesse Delft.

Al op 4 januari gaan we afscheid nemen van een korte winterstop. Deze woensdagavond hervatten we de trainingen, want al op zaterdag 7 januari staat de inhaalwedstrijd tegen VVK op de agenda (aanvang 12.30 uur), de eerste wedstrijd op ons complex in 2012. Bij winst kunnen we gelijk komen in punten met koploper CKC. Laten we het nieuwe jaar goed beginnen!

Vanaf deze plaats wensen wij alle volgers van A1 een fijne jaarwisseling en vooral een sportief gelukkig en gezond 2012!