A1 komt in eerste speelronde 2012 op gelijke hoogte met de koploper

Ondanks een moeizame hervatting van de competitie is A1 op gelijke hoogte gekomen met koploper CKC dankzij de eerste winst in 2012.

Terwijl voetbalminnend Nederland nog bezig was aan de winterslaap, mocht A1 al aantreden voor de competitie. De inhaalwedstrijd tegen VVK A2 stond op het programma. De eerste wedstrijd van 2012, in 2011 werden er (verdeeld over B1 en A1) totaal 15 competitiewedstrijden gespeeld, daarvan werd er slechts eentje verloren, dit seizoen, bij de huidige koploper CKC.

Voor het duel met VVK was er een KNVB scheidsrechter aangesteld en met een zonnetje was het op windstille momenten heerlijk vertoeven. A1 moest vandaag echter gehavend aan dit inhaalduel beginnen. Aanvoerder Ricardo had het koude, maar wintervrije Nederland verruild voor een vakantie in Spanje, Stefan was nog steeds geblesseerd na het oefenduel bij Groeneweg, keeper Mitchell was disciplinair geschorst en Lorenzo wist niet dat we moesten spelen… Gelukkig mocht Mo vandaag zijn rentree maken en was keeper Elmar van A2 bereid gevonden om met ons mee te doen.

VVK staat na de eerste competitie wedstrijden te boek als een stugge tegenstander, de waarschuwing om scherp aan het duel te beginnen was niet voor niets, maar werd grotendeels in de wind geslagen. We begonnen slap en ongeïnspireerd en dat zorgde ervoor dat we al na slechts één minuut spelen tegen een 0-1 achterstand aankeken. De eerste tien minuten verliepen van beide kanten erg rommelig. In de 6e minuut kwamen we op gelijke hoogte na een lange run op de linkerflank van Mitchell V. In de zestienmeter werd de bal afgegeven aan Rakheem die zijn tegenstander passeerde en de bal gaf aan Quincy die de 1-1 maakte.

Nog nauwelijks waren alle supporters van vandaag gearriveerd of er waren al twee doelpunten gevallen. In dit tempo zou het wel eens een hele grote uitslag worden. We waren nog steeds niet echt wakker en VVK kwam er een aantal maal gevaarlijk uit, maar tot tweemaal toe was keeper Elmar goed zijn doel uitgekomen en voorkwam erger. Het laatste kwartier van de eerste helft was absoluut voor ons. Er werd van achteruit goed opgebouwd met Quinten, Jeffrey, Jordy en, met vandaag, Jurriën als laatste man. Eenmaal op de helft van de tegenstander zochten we echter te vaak het drukke centrum, waar VVK zeer compact speelde.

De rust werd gehaald met een 1-1 tussenstand. De tweede helft speelden we veel beter al lukte sommige dingen nog niet helemaal. Milan moest vaak terug als tweede rechtsback omdat VVK heel aanvallend probeerde te spelen. Dat was echter precies wat ze niet hadden moeten veranderen. Er kwam nu meer ruimte om te voetballen. Na bijna een kwartier in de tweede helft kwam Mo in het veld voor zijn rentree en werd Quincy vervangen. Jeffrey ging daardoor op het middenveld spelen, waarmee we definitief controle kregen over het middenveld. Mitchell V nam een minuutje later een hoekschop en deze werd ingekopt door Rakheem, 2-1. Ongeveer acht minuten later maakten we de 3-1. Maarten onderschepte achterin de bal en stuurde Rakheem weg. De meegelopen spits Simon maakte het beslissende doelpunt, tenminste dat dachten we op dat moment.

De laatste tien minuten braken aan en vanuit het niets werd er een strafschop gegeven aan de bezoekers uit Schiedam. Aan de reacties te zien was er niet veel aan de hand en waren zelfs de spelers van VVK verbaasd. Zelf stond ik er te ver vandaan om goed te kunnen oordelen. De strafschop werd via de binnenkant van de paal ingeschoten, 3-2.

VVK ging alles of niets spelen en kreeg een geweldige kans nadat een aanvaller alleen door kon op Elmar, maar de invaldoelman hield ons overeind! We hadden het zwaar in deze fase, maar werkten hard om een gelijkspel te voorkomen. Voorin hadden we het best iets beter mogen uitspelen, maar het vizier stond niet echt op scherp vandaag. Simon ontsnapte vijf minuten voor het einde aan buitenspel, de uitgekomen doelman kon alleen maar zijn handen strekken na de lob van Simon en deed dat dus ook. Hij blokkeerde de inzet van Simon buiten de zestienmeter met zijn handen. De scheidsrechter volgde de reglementen en stuurde de doelman van het veld, waardoor een speler in het doel moest. De vrije trap die volgde leverde geen resultaat. VVK kwam er nog een keer door, het schot werd gestremd en alles en iedereen dacht dat de bal in de verre hoek het doel in zou gaan, maar deze ging net naast. Dat scheelde letterlijk en figuurlijk een haar, of windvlaag… Nadat we ook aan de andere kant nog een kans kregen met Jeffrey, die daarbij in botsing kwam met de nieuwe keeper, vond de scheidsrechter het mooi geweest en wonnen we, met 3-2.

Dankzij deze overwinning hebben we CKC bijgehaald op de ranglijst. We hebben nu evenveel punten. Ons doelsaldo is nog iets slechter, maar dat is te overzien. Volgende week komt angstgegner GLZ naar de Hazelaarweg. Omdat de wedstrijd van CKC tegen VOC is uitgesteld kunnen we alleen aan kop komen bij winst. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt!

Man of the match: Jurriën Minke

Opstelling: Van de Ree; Van Oers, Minke, Vos, Polak; Koster, Maissan, Shermarkia, Suurbach (Mokhtari ’58), Vredebregt; Koeleman.