Sportief herstel na pijnlijke nederlaag

In de thuiswedstrijd tegen NOCKralingen heeft A1 zich hersteld van de pijnlijke en doelpuntrijke nederlaag vorige week bij XerxesDZB.

Korte terugblik naar vorige week: XerxesDZB A2 uit op 21 januari.

Ruim op tijd arriveerden we op het complex van XerxesDZB in Zevenkamp. We moesten echter wachten omdat bij de wedstrijd voor ons een speler zijn knie dusdanig verdraaid had dat hij per ambulance afgevoerd moest worden. Ruim 20 minuten te laat begonnen we aan deze topper. We begonnen heel goed en Rakheem kreeg de kans op 0-1 in de 1e minuut. Twee minuten later was het wel raak toen Simon de bal tegen de touwen schoot na een assist van Rakheem.

We zakten in en lieten XerxesDZB te ver komen, mede door een gebrek aan communicatie kwamen we met 2-1 achter. Na een half uur spelen bracht Rakheem ons, na een uitstekende individuele actie, weer op gelijke hoogte. Diezelfde Rakheem schoot ons 3 minuten later weer naar een voorsprong. Een slechte terugspeelbal bij de gastheren zorgde ervoor dat Simon in bal bezit kwam en Rakheem vrij zette voor het doel, 2-3. Nog voor de rust werd het weer gelijk, 3-3.

In de rust dachten we dat we het wel konden doen in de tweede helft, maar waren in de tweede helft uiteindelijk te gemakzuchtig. We liepen niet voor iedere bal en de communicatie was ver te zoeken. Toch kwamen we nog wel op voorsprong in de tweede minuut na rust. Simon passeerde in de zestienmeter zijn tegenstander en lag de bal klaar voor Milan, die zich prima voor zijn man had geknokt, en daarmee de 3-4 tegen de touwen werkte. Wij kregen 2 hele grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar verzuimden daarin. XerxesDZB groeide daardoor in de wedstrijd en scoorde drie maal op rij, 6-4. Weer kwamen we terug in de wedstrijd. Simon scoorde op randje van buitenspel de aansluitingstreffer, 6-5. Maar meer zat er niet meer in, direct na de aftrap kwamen de gastheren eruit en beslisten de wedstrijd, 7-5. Na de 8-5 ging het licht letterlijk en figuurlijk uit en keerden we teleurgesteld terug naar Schiebroek. Hier had veel meer ingezeten!

Na een "heftige” trainingsweek stond deze week het thuisduel tegen NOCKralingen op het programma. De vraag was vooral hoe zou de groep het hebben verwerkt en zouden we stabiel genoeg zijn om deze laagvlieger zonder punten naar huis te sturen.

Het antwoord kregen we al heel snel in dit duel, dat om 12.30 uur begon. De wedstrijd begon aftastend van beide kanten, maar na iets meer dan een kwartier spelen maakte Rakheem de 1-0 na goed voorbereidend werk van, sinds vandaag de nieuwe aanvoerder, Simon. Er werd goed gevoetbald en er was geen vuiltje aan de lucht. Zes minuten na de openingstreffer was het Maarten die de score verdubbelde. Rakheem zag en vond hem net buiten de zestienmeter. Met een goed gemikt schot verdween de bal buiten bereik van de doelman in het doel, 2-0. Weer zes minuten later scoorden we opnieuw. Ook bij dit doelpunt was er een hoofdrol voor Rakheem. De goed getrapte hoekschop werd door Jeffrey ingekopt, 3-0.

Vlak voor rust beslisten we de wedstrijd, Maarten nam een vrije trap en de verdedigers van NOCKralingen liepen elkaar in de weg en werkten zelf de bal achter hun eigen doelman, 4-0. Een prima ruststand en dat werd in de rust ook benadrukt. Toch moesten we meer de zijkanten opzoeken, waar Milan en Mitchell V echt gevaarlijk kunnen zijn, maar dan moeten ze wel de bal krijgen. In de rust werden er twee wissels gedaan: keeper Mitchell R werd vervangen voor Elmar en overgedragen aan het eerste (eindstand: 2-2 en haalde in de laatste minuut een bal uit de kruising). Mo, die in de eerste helft tegen een gele kaart was aangelopen, werd vervangen door Jordy.

De tweede helft begon en NOCKralingen had de opdracht gekregen ver van het eigen doel te gaan voetballen en daar hadden we moeite mee. Toch kwamen er geen echte grote kansen. Jurriën straalde, net als drie weken geleden, rust uit achterin en samen met Jordy, Quinten en Jeffrey hield hij het dicht achterin. Het middenveld met Quincy en Maarten had het moeilijk en verloor de grip op de wedstrijd. Na ruim een uur spelen werd Maarten vervangen door, de van een blessure herstelde, Stefan. Jeffrey ging daardoor op het middenveld spelen. Met zijn onuitputtende loopwerk kwamen we er wat vaker uit, maar ook nu wilde we teveel doen over de as van het veld. Het duurde tot twee minuten voor tijd dat we weer wisten te scoren. Rakheem maakte het vijfde doelpunt van de middag na een prima voorzet en actie van Simon.

Het sportieve herstel na de teleurstelling van vorige week werd dankbaar in ontvangst genomen. Nu wordt het de komende weken hard werken naar de grote topper over twee weken, wanneer CKC op bezoek komt aan de Hazelaarweg. De wedstrijd tegen Hillegersberg zal worden verplaatst naar zaterdag 18 februari omdat doelman Mitchell ook volgende week bij eerste nodig is.

Opstelling: Romijn (Van de Ree ’45); Mokhtari (Polak ’45), Minke, Vos, Van Oers; Koster, Maissan (Boers ’62), Shermarkia, Suurbach, Vredebregt (Maissan ’88); Koeleman.