Anticlimax in derby: voetbal is dan toch écht bijzaak!

De derby bij Hillegersberg is enkele minuten voor tijd gestaakt bij een 2-2 gelijke stand. Verdediger Stefan Boers kreeg een heftige vorm van hyperventilatie waardoor de derby voortijdig werd beëindigd.

Na de diverse afgelastingen, enkele zaalactiviteiten en slechts 1 training gingen we met goede moed op bezoek bij Hillegersberg voor de derby tegen de ploeg die voorlaatste staat in onze competitie en eerder dit seizoen al met 2-5 versloegen voor de beker.

Voorafgaand aan het duel hielden we 1 minuut stilte vanwege het overlijden van de oma van Stefan. De wedstrijd verliep moeizaam en stroef. We heersten het eerste half uur, maar kwamen slechts eenmaal tot scoren. Milan legde de bal uitstekend klaar voor Jeffrey, die de keeper verraste in de verre hoek, 0-1. We dachten dat we er wel waren, maar niets bleek minder waar. Een erg makkelijk gegeven strafschop zorgde voor een gelijke stand. En na een hoekschop van Mitchell V kwamen we wel weer op een voorsprong. Jeffrey kopte de bal het doel in, 1-2.

We hielpen Hillegersberg in het zadel door de bal lekker achterin rond te spelen en met windje mee niet de aanval te zoeken wat de gastheren wel hadden verwacht. Ze hadden zich helemaal terug getrokken op de eigen helft en speelden zonder echte spits. De stand werd nog voor rust weer gelijk getrokken. Fout op fout, spelen zonder concentratie zorgde voor de 2-2 ruststand.

In de rust werd het e.e.a. besproken en we probeerden het de tweede helft wel, maar pas na enkele omzettingen kregen we meer kansen. De beste was voor invaller Jordy, maar zijn schot raakte de onderkant van de lat! Rakheem had een strafschop verdiend, maar kreeg hem niet. Aan de andere kant scoorde Hillegersberg, maar de scheidsrechter besloot tot een "goedmakertje”, want het was absoluut geen buitenspel (de scorende speler bleef immers keurig achter de bal).

We zochten vlak voor tijd opnieuw de aanval, maar tot onze verbazing ging Stefan vanuit het niets naar de grond. Verzorger Peter ging naar hem toe, maar de reacties van Jurriën en Quinten maanden ons tot de ernst van de situatie. Coach Wilko was direct ter plaatse en het leek erop dat hij was flauwgevallen, maar hij kreeg verkrampingen en samen met EHBO-er Rob van Wolferen (leider van Zaterdag1) werd vermoed dat het om een epileptische aanval ging. Buiten kennis gebeurde het nog tweemaal voordat de ambulance ter plaatse was. Inmiddels bij kennis werd hij in de ambulance nagekeken en alles was in orde en ging het om een heftige vorm van hyperventilatie. De scheidsrechter had inmiddels besloten om het duel voortijdig te beëindigen.

Stefan hoefde niet mee naar het ziekenhuis en was bij het thuisbrengen weer normaal aanspreekbaar. Gelukkig maar! Het neemt niet weg dat iedereen enorm geschrokken is, vooral omdat je op zo’n moment niet weet wat er daadwerkelijk precies aan de hand is.

De uitslag en het mogelijk verspelen van het kampioenschap zijn wat mij betreft op dit moment niet van belang. Vele malen belangrijker is de gezondheid van ons allen en, in dit geval, van Stefan in het bijzonder!

"Eén moment kan het verschil maken”, dat heb ik de laatste dagen vaak gehoord. De gemiste strafschop van Didier Drogba in de finale van de Afrika Cup of juist de winnende van Sunzu of het shirt uittrekken van Guidetti wat hem zijn tweede gele kaart opleverde of de bal op de lat van Jordy. Eén moment kan het verschil maken, ja, maar dat vergeet je dan toch echt even allemaal. Voetbal, het is een leuk spelletje, maar op zo’n moment niet meer dan bijzaak!

Opstelling: Romijn; Vos, Boers, Minke, Van Oers; Koster (Polak ’61), Maissan (Meijer ’72), Shermarkia, Suurbach, Vredebregt; Koeleman.

Verdediger Stefan Boers

Note: Dit verslag is geplaatst met toestemming van Stefan. Momenteel gaat alles weer goed met hem en heeft hij nergens last meer van!