Zevenklapper in derby

Hoe je het ook went of keert, een derby tegen VOC is en blijft een speciaal duel!

Eerder dit seizoen wonnen we de twee uitwedstrijden tegen VOC A2 met slechts één doelpunt verschil. Voor de beker wonnen we met 3-4 en voor de competitie met 0-1. Het laatste thuisduel tegen VOC staat nog altijd in ons geheugen gegrift (en dat zal ook nog wel even zo blijven!). Vorig seizoen werd met een 3-1 winst tegen de directe concurrent (VOC dus) de koppositie gepakt. Uiteraard ging het voorafgaand aan het duel van vandaag over dat duel en nog meer voorgaande edities passeerden de revue, want een speciaal duel dat is en blijft het altijd. Ook nu wij nog steeds meedoen om de bovenste plaatsen en VOC treurig onderaan staat op de laatste plaats. Voor aanvang van dit duel had VOC echter wel (samen met koploper CKC) de minste tegen doelpunten uit de competitie, slechts 14. Een extra goede reden om weer eens een goed resultaat neer te zetten van onze kant.

Enkele weken geleden is Ricardo geopereerd, maar vanwege de rommelige situatie die periode hadden we er als team nog niets aangedaan en daarom werd er de afgelopen weken alsnog geld opgehaald en kreeg Ricardo, voor het duel van vandaag, het 3e uitshirt van Real Madrid van het team cadeau, hopend op een spoedig herstel!

Vanwege de vertraging onderweg van onze scheidsrechter begon de wedstrijd enkele minuten later dan gepland. Mo was om 11.15 uur nog net op tijd om te kunnen aansluiten bij de groep en mocht daardoor, zoals beloofd, in de basis starten.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten. Niet voldoende concentratie met slordig balverlies als gevolg. Na het eerste kwartier van dit duel kwamen we, weliswaar iets tegen de verhoudingen in, op een 1-0 voorsprong. Rakheem zag en vond linkshalf Mitchell V. die met een bekeken schot scoorde. Vlak hierna had VOC dé kans op de gelijkmaker, maar het afstandsschot eindigde op de lat. Slechts drie minuten na de 1-0 verdubbelden we de score. Een schitterende crosspass van Quinten bereikte opnieuw Mitchell V. en met een beetje geluk maakte hij zijn tweede doelpunt van de dag, 2-0!

De wedstrijd ging hierna gelijk op en zochten we vaak door op te bouwen de aanval. Dit lukte een aantal keer, maar ook VOC kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De verdediging met Jurriën en Stefan in het centrum was erg alert en sterk. Na een korte rust werd er in de tweede helft pas écht goed gevoetbald. Een aantal leuke combinaties bracht ons een aantal maal gevaarlijk voor het doel. En al na negen minuten in de tweede helft scoorde Rakheem met een vrije trap de 3-0! Enkele minuten later mocht Simon alleen de zestienmeter in, was niet zelfzuchtig en vond Rakheem vrij voor het doel. Hij leek iets te veel tijd nodig te hebben, maar scoorde alsnog ons vierde doelpunt!

Na ruim een uur speeltijd kwam VOC er wat vaker uit. Dit leverde ze twee grote kansen op, maar doelman Mitchell R. bewees dat zijn uitverkiezing voor het eerste elftal (later die dag) meer dan terecht was. Twee uitstekende reddingen zorgden ervoor dat we de nul hielden en VOC niet terug in de wedstrijd lieten komen. Hierna was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. Een pass op Simon was goed, maar de spits liet de bal van zijn voet springen waardoor de doelman van VOC de bal gemakkelijk leek te kunnen pakken. De doelman besloot echter tot het wegschieten van de bal, maar schoot daarbij tegen Simon aan. Hierdoor ging de bal alsnog het doel in, 5-0.

Na de aftrap heroverden we de bal en Quincy kwam halverwege de helft van VOC in balbezit, soleerde uitstekend door de verdediging, werd vastgehouden en scoorde met een hard schot, maar het doelpunt was de vice-aanvoerder niet gegund. De scheidsrechter had al gefloten en kende ons een strafschop toe. Quincy wilde niet zelf plaatsnemen achter de bal. Aanvoerder Simon (de hele week ziek geweest en nog steeds niet helemaal fit) nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal feilloos tegen de touwen, 6-0.

Vijf minuten voor tijd scoorden we nog eenmaal. Een pass van achteruit van Jurriën bereikte Rakheem op de middenlijn (en dus geen buitenspel). Rakheem soleerde zelfstandig de zestienmeter in en rondde uitstekend af en zette daarmee de kroon op de wedstrijd, 7-0!

Vandaag werd er niet alleen statistisch gezien een goed resultaat behaald, maar ook de manier waarop mag worden geprezen. De afgelopen trainingsweek betaalde zich vandaag direct uit, want met goed samenspel, opbouw van achteruit, niet altijd de lange bal en positieve onderlinge coaching werd VOC bij vlagen van de mat gespeeld. Het gehele team (inclusief A2 invaller Anish Meijer) verdient hiervoor een groot compliment.

Later op de dag zagen coach Wilko en spelers Ricardo, Milan, Stefan en Jurriën hoe koploper CKC thuis verrassend, maar zeer verdiend met 6-1 won van XerxesDZB. Hierdoor pakten we de tweede plaats, maar hebben we CKC voor nu even uit het zicht verloren. Op 7 april komt de koploper weer naar de Hazelaarweg. Na twee eerdere nederlagen hebben we nog iets recht te zetten. Eerst gaan we twee keer naar Schiedam, achtereenvolgens staan de uitduels bij Excelsior’20 en VVK op het programma.

Opstelling: Romijn; Van Oers (Polak ’45), Minke, Boers (Van Oers ’58), Mokhtari; Koster, Suurbach, Shermarkia, Vos, Vredebregt (Meijer ’73); Koeleman.