Comeback van ongeëvenaarde klasse!

In de topper op eigen veld tegen koploper CKC heeft Neptunus-Schiebroek een punt overgehouden aan de clash op paaszaterdag na een ongelooflijke comeback én had zelfs meer verdiend!

Naar het inhaalduel tegen CKC in het paasweekend werd al enkele weken uitgekeken. Hoewel er veel minder op het spel stond door de nederlaag bij VVK (twee weken geleden), wilde de groep er toch nog eens volledig voor gaan. De dag werd begonnen met een paasontbijt in de kantine en een rustige warming-up. Na de opstelling en de motivatie speech werd er om iets over 11.00 uur afgetrapt voor de topper in de 2e klasse. Vorige week wist CKC nog die andere topper tegen Barendrecht met maar liefst 7-0 te winnen. Ongekende cijfers die wij niet hadden verwacht, ook tegen XerxesDZB werd met ruime cijfers gewonnen en zelf hadden we ook twee keer ruim van ze verloren. We wisten dus wel wat ons te wachten stond.

Ondanks alles hadden we in het eerste half uur van de wedstrijd het betere van het spel. We combineerden goed, maar waren voorin soms slordig en soms ontbrak het geluk gewoon een beetje. Dat geluk hadden de bezoekers wel. Bij de enige kans die CKC kreeg in de eerste helft was het direct raak, 0-1. De teleurstelling was groot, maar we moesten door. CKC kwam wat beter in de wedstrijd en zocht opnieuw de aanval. Mo speelde de bal, maar tot ieders verbazing (zelfs CKC keek raar op) gaf de scheidsrechter een strafschop (voor werkelijk niets!). Goed eenmaal gegeven werd de strafschop verzilverd, 0-2. Volledig tegen de verhouding in, maar ja dat is voetbal, zeggen ze…

Vlak voor rust had Neptunus-Schiebroek een strafschop moeten krijgen, vanwege een handsbal. Iedereen zag het, behalve de scheidsrechter… en dus gingen we met een 0-2 achterstand de rust in. We mochten terecht teleurgesteld zijn over een 0-2 achterstand, we waren beter geweest in de eerste helft. Toch mochten we ook tevreden zijn, want ons spel was het waard om over te complimenteren en dat gebeurde dus ook. Met een paar kleine aanwijzingen begonnen we aan de tweede helft.

We begonnen daarin matig en lieten CKC teveel vrij voetballen. En meteen na de rust was het al 0-3. Toen even later ook de 0-4 werd gescoord dacht iedereen dat het wel gespeeld was, maar niets was minder maar. Nu begon het pas! Een ontketend Neptunus-Schiebroek liet zich vandaag niet zomaar naar de slachtbank leiden, zoals dat twee keer eerder dit seizoen wel gebeurde.

Rakheem knokte zich voorbij enkele tegenstanders en gaf de bal perfect op maat voor op de meegelopen Simon. De spits kopte de bal hoog, onbereikbaar voor de doelman, tegen de touwen. Een heerlijk doelpunt! Het geloof kwam terug bij de thuisploeg, terwijl het op dat moment niet meer dan een ere treffer leek te zijn. De bezoekers hadden echter niets meer te vertellen, net als in het eerste half uur. We zochten weer de aanval. Mitchell V. soleerde de zestienmeter in en gaf de bal op Simon naast zich die de bal weer doorspeelde aan de vrijgelaten Rakheem. Hij scoorde de 2-4 en nu gingen we er weer allemaal in geloven. Achterin hielden Quinten, Jeffrey, Stefan en Jurriën het samen met keeper Mitchell R. verder dicht. Op het middenveld werkten Milan, Jordy, Quincy en Mitchell V. voor elke bal en voorin deden Rakheem en Simon er alles aan om toch nog een punt veilig te stellen.

Na een afgeslagen hoekschop was Milan heel dicht bij 3-4. Maar zijn schot van buiten de zestien ging helaas rakelings naast het doel. Jeffrey, de mee opgekomen rechtsback, kreeg een kans, maar zijn inzet ging jammer genoeg voor langs. CKC leunde op de makkelijk verkregen voorsprong, maar de sterkte koploper kraakte in al zijn voegen. Na weer een hoekschop gebeurde er van alles in de zestienmeter, maar wat precies schijnt niemand meer te weten. Behalve, jawel, de scheidsrechter. Hij gaf een strafschop. Of het nou een goedmakertje was of niet, het doet er niet meer toe. Aanvoerder Simon nam zijn verantwoordelijkheid en maakte de definitieve aansluitingstreffer met nog 8 minuten te spelen, 3-4. Stefan verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Mo, die laatste man werd. Jurriën ging mee naar voren. Het was nu alles of niets. Het duurde en het duurde de gelijkmaker hing in de lucht, maar hij kwam maar niet. Het lukte niet om een gaatje te vinden in de met 11 man verdedigende koploper. Ze wankelden. Ze konden elk moment omvallen. En dat gebeurde toch nog, in blessuretijd. De bal werd in de zestienmeter gebracht. CKC kreeg de bal niet weg en via welk been de bal uiteindelijk bij Rakheem kwam, het zal wel altijd een raadsel blijven. Het is ook niet belangrijk. Rakheem kreeg de bal voor zijn voeten en bedacht zich geen moment. Hij schoot en scoorde! 4-4! Het onmogelijke werd gepresteerd en dus was terecht de ontlading zeer groot!

Na de aftrap van CKC was het snel tijd en verlieten we met een opgeheven hoofd het veld tegen de ongenaakbare koploper. Het behaalde punt voelde als een fantastische overwinning. Dat we meer hadden verdiend, daar zullen we het nu even niet over hebben. We genoten van de comeback, we vierden het gelijke spel. We hebben ervoor gezorgd dat de koploper het titelfeest nog even moet uitstellen. De geblesseerde oud-aanvoerder, Ricardo, trakteerde op bier en dus was het feest in de kleedkamer helemaal compleet!

Lag het nu aan het ontbijt, de motivatie speech of de ongelooflijke wil om te winnen? Nee, het was karakter. Neptunus-Schiebroek A1 toonde karakter. Toonde zich een volwaardig team waarbij iedereen de hele wedstrijd lang voor elkaar door het vuur ging! Volgende week komt XerxesDZB naar de Hazelaarweg. Een ploeg waartegen we ook nog iets hebben recht te zetten. Ze zijn gewaarschuwd!

Uitspraak van de dag: "Niets is onmogelijk als we het samen doen!”

Opstelling eerste helft: Romijn; Vos, Minke, Boers, Mokhtari (Van Oers’28); Koster (Mokhtari ’38), Suurbach, Shermarkia, Vredebregt, Polak; Koeleman.

Opstelling tweede helft: Romijn, Vos, Minke, Boers (Mokhtari ’82), Van Oers; Mokhtari (Koster ’68), Suurbach, Shermarkia, Vredebregt, Polak; Koeleman.

En voor de geïnteresseerden: Het is absoluut eens de moeite van het bekijken waard (hij zit in de UPC films on demand): The Game of Their Lives en klik hier voor de trailer.