“Nul – tien, in de laatste minuut!”

Het competitie einde nadert, heerlijke ochtend voetbal (ondanks de regen), uitstekende teamprestatie, tweede plaats binnen handbereik en eerste keer dubbele cijfers deze competitie.

Na de directe confrontaties met CKC en XerxesDZB stond vandaag een tegenstander van een geheel ander kaliber op het programma. Aan het Toepad in Kralingen stond ons de klus tegen NOCKralingen te wachten. De laagvlieger staat net boven Hillegersberg en VOC voor de speelronde van dit weekend. Juist tegen die twee teams hadden we het uit behoorlijk lastig en dus waren we gewaarschuwd. We moesten niet meegaan in het slechte spel van deze tegenstander. Bij de aftrap om 11.00 uur kwam er een enorme hagelbui opzetten en omdat NOCKralingen weigerde om met 10 man te starten (1 van de spelerspassen ontbrak en ze hadden maar 11 spelers) vluchtte iedereen terug naar de kleedkamers. Uiteindelijk begonnen we ruim 20 minuten te laat aan het duel zonder de geblesseerde Mo, maar met Ricardo die na lang blessureleed weer op de bank plaatsnam. We begonnen dus in dezelfde basisopstelling als het team dat vorige week de gehele wedstrijd strijdend won van concurrent XerxesDZB.

Na deze miscommunicatie door vooral de scheidsrechter, die had gewoon om 11.00 uur moeten beginnen, begonnen we zeer sterk aan het duel. We wilden aan het Toepad een fikse kater wegspoelen, want vorig seizoen leken we vlak voor de winterstop hier de titel te verspelen (we weten allemaal dat dat nog goed kwam) toen in de laatste minuut de 1-1 werd gemaakt door de slechtste speler van de thuisploeg. Vandaag was het spelbeeld van geheel andere orde. Al na vijf minuten kwamen we op voorsprong. Een vrije trap van Mitchell V. was perfect op maat op de inlopende spits Simon. Hij klopte de 0-1 tegen de touwen. Vijf minuten na de openingstreffer passeerde Mitchell V. op rechts zijn directe tegenstander en had wederom een goede voorzet in de benen. Ditmaal was het bij de tweede paal, linkshalf, Jordy die de bal inkopte, 0-2!

NOCKralingen had zich inmiddels teruggetrokken op de eigen helft en in het eerste half uur ook al vaak in de eigen zestienmeter. Ze probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen. We moesten geconcentreerd blijven spelen, want het werd er hierdoor niet makkelijker op. Eerder liepen we dit seizoen hierdoor tegen een duur gelijkspel bij Hillegersberg aan. We pakten het goed op en na ruim twintig minuten spelen scoorden we opnieuw. Rakheem passeerde op links zijn tegenstander en gaf de bal af op de naast hem lopende Quincy. De middenvelder stond er goed voor en nam de vrijheid en de enkele seconden bedenktijd. Eindelijk kon hij weer het net vinden, een geplaatst schot in de korte hoek zorgde voor een 0-3 voorsprong.

Na bijna een half uur spelen kwam het misschien wel mooiste doelpunt van de dag. Perfect samenspel lag aan de basis hiervan. Een aanval van achteruit opgezet kwam op het middenveld bij Rakheem. Hij gaf een uitstekende diepe bal op Jordy. Op snelheid kwam hij langs zijn tegenstander en gaf de voorzet op Quincy. Misschien was het niet helemaal de bedoeling, maar Quincy gaf de bal terug op de inlopende Milan. Hij kon geheel vrij in de zestienmeter en recht voor het doel de 0-4 maken en deed dat ook. Een heerlijk doelpunt!

In het laatste kwartier tot de rust scoorden we niet meer en kwam de thuisploeg er één keer uit. Een diepe werd de zestienmeter in gedraaid, maar daar was onze doelman Mitchell R. Die riep los, maar had de bal met 1 hand, maar in tweede instantie had hij de bal alsnog klemvast. Dat was waarschijnlijk de gevaarlijkste "kans” van NOCKralingen vandaag. Ook Simon kreeg in de daaropvolgende counter nog een kans. De spits werd de diepte ingestuurd, maar werd iets te ver naar de linkerkant gedreven, waardoor hij het met links moest proberen. Het was niet geheel ongevaarlijk, maar de doelman keerde deze inzet. De bal kwam terug bij Simon, maar er was geen ondersteuning voor een nieuwe mogelijkheid. Het bleef dus 0-4 bij de rust.

In de rust bespraken we de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander, het thuisduel, we stonden toen ook 4-0 voor bij de rust. Het werd toen slechts 5-0, dat moest vandaag anders. Kampioen CKC won hier met 0-9 en dus zou de 0-10 toch haalbaar moeten zijn vandaag!?

We begonnen wat aftastend in de tweede helft, de thuisploeg had zich dan ook met 11 man teruggetrokken voor het eigen doel. We zochten de voorhoede van achteruit met redelijk positiespel, maar konden het verschil nog niet echt maken. Na ongeveer zeven minuten in de tweede helft kregen we hulp van de scheidsrechter. Hij had een handsbal gezien van een Kralingse verdediger, maar leek zich tegelijkertijd niet te realiseren dat dit in de zestienmeter gebeurde. Enkele seconden keek iedereen op en rond het veld elkaar aan, wat is er dan? Totdat hij naar de strafschopstip wees, tja, hands is hands, binnen of buiten de zestienmeter. En dus kwam de strafschop. Simon nam plaats achter de bal en scoorde, 0-5.

Een knotsgekke tweede helft volgde. In ieder geval was het eenrichtingsverkeer en deed doelman Mitchell R. een extra warming-up om vooral maar niet kou te vatten, terwijl er af en toe nog een flinke bui viel. De enige ballen die de doelman de tweede helft kreeg waren terugspeelballen, dat tekende de wedstrijd wel. De verdediging kon mee doen aan de aanvallen en dus deden Jeffrey, Quinten en Stefan dat ook waar mogelijk. De vierde verdediger, laatste man Jurriën, nam het zesde doelpunt van de ochtend voor zijn rekening. Milan werd weggestuurd en hij zag en vond Jurriën bij de tweede paal met een uitstekende voorzet. Onze laatste man kopte de bal achter de verbouwereerde doelman, 0-6.

Rakheem zag even later die doelman te ver voor zijn doel staan. Natuurlijk, proberen! Dat deed hij ook, maar de bal kwam tegen de paal. De terug in het veld komende bal kwam bij Simon, maar ditmaal was de doelman wel scherp en keerde de inzet van Simon. De mooie doelpunten volgden zich nu snel achter elkaar. Een heerlijk combinerend Neptunus-Schiebroek liet de thuisploeg alle hoeken van het eigen veld zien. Simon gaf dit keer de voorzet op Rakheem. De aanvallende middenvelder scoorde het zevende doelpunt achter het standbeen langs en zette de gehele achterhoede te kijk, 0-7!

Terwijl Ricardo zich opmaakte voor zijn rentree startte Jeffrey een nieuwe aanval. Hij gaf de bal op Simon die de bal voor gaf op Jurriën. Het gewezen aanvalsduo was het nog niet verleerd. Jurriën, die dit seizoen laatste man is geworden, scoorde ons achtste doelpunt! Nu kwam de wissel. Milan werd naar de kant gehaald en Ricardo maakte zijn rentree in A1 na enkele maanden blessureleed.

De thuisploeg ging harder en gemener spelen, gelukkig overleefden we enkele aanslagen op ledematen en het shirt van Mitchell V. is ook nog heel gebleven. Een vrije trap net buiten de zestienmeter volgde. Op de training was een vrije trap bedacht door de spelers onderling en dus gingen ze het uitproberen. De eerste keer mislukte mede omdat de muur te snel uitliep. De tweede keer ging goed en Jurriën kwam vrij voor het doel, maar ook nu liep de muur te snel uit en moest er een derde keer volgen. Helaas kon de goed spelende Mitchell V. geen doelpunt bijschrijven, ditmaal ging de bal over het doel van NOCKralingen. Na een voorzet van volgens mij Simon kopte de gezette aanvoerder van de thuisploeg de bal nog op zijn eigen kruising.

Nog één keer begonnen we aan een nieuwe aanval, tenminste dat dachten we, Jeffrey gaf een pass op Simon, maar de spits zag opnieuw zijn inzet gekeerd door de doelman. Rakheem had de boodschap begrepen en was er snel bij. Hij reageerde direct en scoorde, 0-9!

Nu waren we toch écht aan de laatste minuut begonnen en het was prijsschieten. Ricardo schoot en zag zijn inzet geblokkeerd, schoot nog eens een raakte de paal, Rakheem zijn inzet werd vervolgens half gekeerd door de doelman. Deze keer was Jordy er snel bij en scoorde in een leeg doel het tiende doelpunt! Nul – tien dus, in de laatste minuut! Vaak en zo nu ook wordt je bij terugkeer op het eigen complex gevraagd naar de uitslag. Als je dan zegt dat je met dergelijk grote cijfers heb gewonnen krijg je meestal en zo nu ook te horen: "zeker in de laatste minuut”. Nu konden we met recht zeggen: "Ja, in de laatste minuut”.

Kortom het was weer een ouderwets heerlijke ochtend/middagje voetbal. Een uitstekende teamprestatie stond aan de basis van de monsterscore bij NOCKralingen. Overigens was het de eerste keer dat een team de dubbele cijfers haalde in deze competitie poule.

XerxesDZB won thuis van verrassend met grote cijfers van VVK (7-2), maar zij mogen geen echte bedreiging meer vormen. Barendrecht won met handbalcijfers (5-7) bij Hillegersberg en blijft als enige nog echt in de race om de tweede plaats. Mede omdat nog het duel Barendrecht - Neptunus-Schiebroek gespeeld gaat worden. Echter moet Barendrecht ook nog tegen CKC. Hij blijft nog even afwachten, maar de tweede plaats is nu echt wel binnen handbereik en dat is gewoon een uitstekende prestatie als eerste jaars A junioren in de tweede klasse!

Aankomende maandag spelen we een oefenduel tegen Zaterdag2, aanvang 20.00 uur. Vervolgens zijn we twee weekenden vrij vanwege de meivakantie en spelen we op 12 mei de laatste thuiswedstrijd tegen Hillegersberg. Als afsluiting gaan we dus nog naar Barendrecht op een nog nader te bepalen doordeweekse avond.

Opstelling eerste helft: Romijn; Vos, Minke, Boers, Van Oers; Koster (Pors ’78), Vredebregt, Shermarkia, Suurbach, Polak; Koeleman.