A1 en Zaterdag 2 houden elkaar in evenwicht

De toegestroomde supportersschare van beide teams kregen een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld op de maandagavond.

De talenten van A1 antwoordden met een volmondig "ja” toen coach Wilko Poulie ze vroeg of ze de uitdaging, gedaan door coach Piet van Veen (Zaterdag 2), aanwilden gaan voor een oefenwedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan! Op volle kracht trad A1 op maandag 23 april aan tegen een enigszins gehavend Zaterdag 2. Voor de trouwe supportersschare van beide teams rede te meer om de maandagavond naar de Hazelaarweg te komen voor een heerlijke pot voetbal!

Twitter stond al vanaf zondagmiddag vol met de reacties en opmerkingen over de te spelen wedstrijd, Neptunus-Schiebroek A1 – Neptunus-Schiebroek ZAT2. Vorig seizoen trainden ze nog regelmatig samen als B1 en ZAT4 en vierden ze een gezamenlijk kampioenschap, nu recht tegenover elkaar. De wedstrijd werd vanaf het allereerste moment serieus genomen. Er was een officiële KNVB-scheidsrechter aangesteld en beide teams speelden in wedstrijdtenue’s (A1 speelde in het oude, maar nog steeds vertrouwde, Groen-Wit). Niets leek meer op het trainingspartijtje dat B1 en ZAT4 vorig seizoen tegen elkaar speelden, nu ging het er echt om!

Vanaf de eerste minuut ging A1 er vol voor en langzaamaan werden alle speculaties over een grote zege voor ZAT2 in de kiem gesmoord, zeker toen het na een half uur spelen nog 0-0 stond en A1 de beste kansen op een openingstreffer had gekregen. De junioren hanteerden echter te vaak de lange bal en dat brak voor rust op. Het middenveld van ZAT2 werd in een zetel geholpen en we zagen dat we nog steeds wel moeite hebben met een middenveld dat continue van positie wisselt, ook al gaat het steeds een beetje beter en verdiend het middenveld van A1 een groot compliment over de gedane prestatie vandaag.

Na ongeveer 35 minuten opende ZAT2 toch de score. Mark van Leeuwen zette Nenad Tanaskovic vrij voor het doel en de ervaren middenvelder zag doelman Elmar van de Ree (keeper van A2, Mitchell Romijn was afwezig vanwege tennis) net iets te ver voor zijn doel staan en met een simpele maar doeltreffende lob zette Nenad Tanaskovic zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. ZAT2 groeide meteen in de wedstrijd en A1 had moeite om overeind te blijven, maar met veel werklust bleef de schade beperkt. Toch kon de A1 niet voorkomen dat opnieuw Mark van Leeuwen een assist kon geven op ditmaal Marco van Dijk, die voor een 0-2 tussenstand zorgde.

A1 gaf echter niet op en met de overtuiging van de laatste weken trok het vlak voor rust nog eenmaal richting het doel van Ashwin Meijer. Rechtsback Jeffrey Vos was het die zag dat spits Simon Koeleman op snelheid was vertrokken. Thomas van Kan verloor het duel en de goalgetter van A1 faalde niet, 1-2 op slag van rust.

Natuurlijk zat er een tevreden A1 in de kleedkamer tijdens de rust, maar was dat wel echt zo? Nee, het voelde zich bestolen net als toen het in de rust tegen CKC (0-4) en XerxesDZB (1-2) achterstond. In de rust werd laatste man Jurriën Minke naar voren werd geschoven vanwege een wissel.

De tweede helft begon de A1 weer fel en meteen brak Simon Koeleman door de verdediging van ZAT2. Ook Rakheem Shermarkia en Jurriën Minke waren mee. Simon speelde de bal op de vrijstaande Rakheem en iedereen dacht letterlijk: "Schieten!” Maar de spelmaker bleef rustig speelde de bal af op de nog beter voorstaande Jurriën. Hij schoot de gelijkmaker achter doelman Ashwin Meijer, 2-2 meteen na rust!

In de tweede helft speelde A1 beter dan de eerste 45 minuten en combineerde goed. Het samenspel was van hoog niveau. In deze fase had ZAT2 niet veel in te brengen. Rakheem moest helaas geblesseerd het veld verlaten, maar ook zonder de spelmaker volgde er nog een enorme kans voor middenvelder Quincy Suurbach. Zijn schot werd half gekeerd door de doelman en eindigde op de lat. Jeffrey kon er helaas niet meer bij om ook nog gevaarlijk te worden. Ook de hardwerkende en goed spelende Milan Koster had nog een mogelijkheid, maar ook nu lukte het niet het (juiste) net te vinden.

De laatste fase van deze titanenstrijd was toch weer voor ZAT2, het verschil in conditioneel vermogen werd duidelijk. Over conditie en uithoudingsvermogen mochten we eerder dit seizoen nog niet klagen, maar tegen deze tegenstander zag je het toch wel in de slotfase. Maar de overtuiging en de absolute wil om vooral niet te verliezen was heel sterk vandaag. Achtereenvolgens bleven Quinten van Oers, Jeffrey Vos, Stefan Boers, Mo Mokhtari, Jordy Polak, Milan Koster, Mitchell Vredebregt, Quincy Suurbach, Jurriën Minke, Simon Koeleman, Ricardo Pors, doelman Elmar van de Ree en de inmiddels gewisselde Rakheem Shermarkia overeind tegen deze lastige tegenstander. Er werd werkelijk gestreden als team!

Zaterdag2 kreeg ook nog een kans. Ze mochten een vrije trap te nemen net buiten de zestienmeter en kon daarmee nog één keer écht gevaarlijk worden. Nenad nam plaats achter de bal en alles en iedereen die A1 een warm hard toedroeg vanavond hield zijn adem even in toen de bal via de onderkant van de lat aan de juiste kant van de doellijn terug het veld in kwam en dus bleef het gelijk.

Misschien vonden beide teams wel dat ze recht hadden op meer vanavond, maar de 2-2 eindstand was een leuke eindstand om gezamenlijk na afloop nog wat te drinken in de kantine en wat na te praten. Coaches Piet van Veen en Wilko Poulie namen een biertje op een geslaagde avond, de één waarschijnlijk meer tevreden dan de ander…

Opstelling eerste helft A1: Van de Ree; Vos, Minke, Boers, Van Oers (Mokhtari ’28); Koster, Vredebregt, Shermarkia, Suurbach, Polak (gouden wissel ‘45); Koeleman.

Opstelling tweede helft A1: Van Ree; Vos (Van Oers ’81), Gouden Wissel, Boers, Mokhtari; Koster, Vredebregt, Shermarkia (Polak ’59 / Pors ’70), Suurbach, Minke; Koeleman.

Opstelling ZAT2: A. Meijer; R. Meijer, T. Häupler, Van Kan, Bierhuizen; Maissan, Fredriks, Van Leeuwen, Van Dijk; N. Tanaskovic en (2 nieuwe spelers waarvan ik namen niet onthouden heb).

Afwezig A1: Romijn

Afwezig ZAT2: M. Häupler (wel als grensrechter present), M. Tanaskovic, Timmer, Banis