A1 verzekerd zich van 2e plaats in 6e derby van het seizoen

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft A1 zich verzekerd van de 2e plaats in de competitie in de derby tegen Hillegersberg.

Het was alweer de 6e derby van het seizoen! De eerste was voor de beker bij ditzelfde Hillegersberg. We eindigden in de stromende regen met 10 man (vanwege blessures), maar juist met 10 man kwamen we langszij en wonnen we met 2-5! De tweede en derde derby waren bij VOC. Eentje voor de beker en eentje voor de competitie. Het bekerduel eindigden we op een hele warme nazomerdag met, jawel, 10 man. Ditmaal vanwege een rode kaart voor Jeffrey (al had de scheidsrechter het kunnen voorkomen). Weer kwamen we juist met 10 man langszij en wonnen we met 3-4. Het competitieduel bij VOC wonnen we ook! Dit keer was het koud en stond er veel wind. We hadden moeite met de compact spelende thuisploeg, maar ver in de tweede helft schoot Rakheem het winnende en enige doelpunt op schitterende wijze tegen de touwen, 0-1!

Voor de vierde derby gingen we weer naar Hillegersberg. In februari hadden we veel moeite met de laagvlieger. Al waren we voetballend beter en kreeg de thuisploeg slechts een handje vol kansen. Drie minuten voor tijd was de stand nog altijd 2-2 en kregen we kans na kans op het winnende doelpunt. De anticlimax van die derby kwam vlak voor tijd. Stefan kreeg te maken met een heftige vorm van hyperventilatie, waarvoor de ambulance ter plaatse kwam. Alles kwam goed, maar de derby werd voortijdig beëindigd (de 2-2 tussenstand is inmiddels als eindstand bepaald)! De laatste twee derby’s zijn dus op eigen terrein. Allereerst die tegen VOC. Een derby die vooral in het teken stond van het wel of niet voortijdig afstaan van keeper Mitchell. Mitchell speelde de derby uit en eindelijk lieten wij ons van de juiste voetballende kant zien, eindstand 7-0!

In een derby gebeurt dus altijd wat! Zo ook op deze lenteavond (woensdag 16 mei jl.). De zon vocht zich een weg door de wolken, maar verloor het gevecht en enkele regendruppels waren het gevolg. Het werd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en er was veel publiek afgekomen op het wijk duel tussen twee, overigens goede, buren. We begonnen slap en ongeïnspireerd aan het duel tegen laagvlieger Hillegersberg. Er werden in het begin felle en na verloop van tijd harde duels uitgevochten in de strijd om de bal en meer…

Voetballend was er nauwelijks wat te beleven en het zou vandaag zeker niet ons beste duel van het seizoen gaan worden. We moesten zelfs op een achterstand komen om te worden wakker geschud. Aan de hand en inspiratie van aanvoerder en topscorer Simon kwamen we op gelijke hoogte en zelfs een voorsprong, 2-1. In de rust werd gevraagd waarom we ons nou nog steeds druk blijven maken om dingen die we niet in de hand hebben in plaats van ons te richten op dingen die we wel in de hand hebben. In de tweede helft werd het iets beter en gaven we nauwelijks echte kansen weg. Simon maakte de 3-1 en Rakheem uit een vrije trap de 4-1. Rakheem (paal) en Jurriën (lat) hadden pech bij de afronding na goed doorjagen waardoor ze zichzelf de mogelijkheid tot scoren boden.

De eindstand werd bepaald. De laatste wedstrijd, volgende week, bij Barendrecht gaat nog slechts "Om des keizersbaard”. Hoewel op sportpark De Bongerd nog iets recht gezet moet worden en ook prestige op het spel staat. De behaalde tweede plaats in de competitie is een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de competitie dit seizoen. Met iets meer stabiliteit en acceptatie van alle kanten had er wellicht iets meer ingezeten. Al met al is deze tweede plaats in de tweede klasse met (bijna) allemaal eerste jaars A junioren en zelfs enkele B-tjes een uitstekende prestatie, laten we dat vooral NIET vergeten! Alleen helaas voor ons geen volle Kuip… Hoe, waar en wanneer wij het seizoen wel gaan afsluiten wordt later bekend gemaakt. Eerst dus nog naar Barendrecht.

Opstelling eerste helft: Romijn; Vos, Boers, Minke, Van Oers (Pors ’26); Koster, Vredebregt, Shermarkia, Suurbach, Polak (Van Oers ’45); Koeleman.

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers, Boers, Vos, Pors; Koster, Vredebregt, Shermarkia, Suurbach, Minke; Koeleman (Polak ’78).