Een seizoen vol turbulentie, zelfs op de laatste speeldag en toch nog toekomst

Werkelijk alles kon A1 dit seizoen verdragen, niets werd het team bespaard! Ook niet op de laatste speeldag en toch is er weer toekomst voor A1!

Het was al een seizoen vol van turbulentie voorafgaand aan het laatste duel voor de competitie bij Barendrecht. Dat staat nog altijd in ons geheugen gegrift. Op woensdag 23 mei was dan dat laatste competitieduel bij Barendrecht. Een wedstrijd die voor ons nergens meer om ging. Barendrecht kon bij winst nog derde worden en dat wilden ze wel heel erg graag!

We moesten nog een teamfoto maken en bij wijze van uitzondering (vanwege bijgeloof; nog niet één keer wonnen we wedstrijd als de teamfoto vóór de wedstrijd werd genomen) werd de groepsfoto, toch, voorafgaand aan de wedstrijd genomen. Het team dat na vandaag geen enkele keer meer als deze groep bij elkaar zou spelen had er op de voorlopig warmste dag van het jaar ook niet echt heel veel zin in. Dat was ook op het veld te merken. Ongeïnspireerd werd er gewoonweg slecht gevoetbald… Al heel snel kwamen we 1-0 achter. Dankzij een hard schot van Milan (zie foto) maakten we nog wel gelijk, maar nog voor de rust kwamen we opnieuw op achterstand!

In de rust was de motivatie er gewoon niet. Het lukte niet de groep weer te laten voetballen. Een opmerkelijk moment kwam er nog wel omtrent invalgrens Peter. Halverwege de tweede helft vlagde hij ineens voor buitenspel (had heel de wedstrijd nog niets gedaan), maar dat was het totaal niet! De scheidsrechter floot en verklaarde na afloop: "tja, als hij dan één keer vlagt, dan moet ik ook maar fluiten”. De tweede helft was er geen echte kans meer te tellen voor ons. Wel voor de gastheren die fel (soms iets te overdreven veel) de strijd aangingen. Ze maakten 3-1 en de wedstrijd was gespeeld. Het seizoen voorbij. We maakten het niet alleen niet af. Enkele minuten voor tijd was er een opstootje waar voorafgaand Rakheem werd beledigd door een speler van Barendrecht. Toen ging het allemaal heel snel. Rakheem werd uit de menigte geplukt, tot rust gemaand en naar de kant gebracht.

Toen zag ik dat Stefan langs de kant stond. Hij voelde zich niet goed en had opnieuw last van hyperventilatie en verloor voor enige tijd zijn bewustzijn. De ambulance kwam en hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Tot half twee bleven we in het ziekenhuis voor controles, waarna hij naar huis mocht. Momenteel gaat het weer langzaam beter met hem. De rest is voor insiders.

Nadat dit was gebeurd en ik met Stefan naar het ziekenhuis onderweg was, kwam het team in de kantine van Barendrecht bijeen om te praten over het volgende seizoen. Wat de meest kansloze missie leek te zijn, nog doorgaan met A1, lijkt nu de allerbeste optie. Na nog enkele gesprekken daarna zijn de spelers tot overeenstemming gekomen om als A1 door te gaan… en dan zal ik dus volgend seizoen weer actief zijn voor A1, alleen in welke rol dat precies zal zijn…

Ook gaan we op woensdag 13 juni dit seizoen afsluiten met een gezellig etentje waarbij ook alle ouders zullen zijn uitgenodigd.

Belangrijk is geworden: heb respect voor elkaar, accepteer elkaars nukken en ongemakken, maar vooral ook elkaars mening daarover. Zowel in goede als slechte dagen. Blijf een team, dat maakt je sterk en tenslotte: Alleen ga je snel, maar samen kom je verder!

Uw Verslaggever
Wilko Poulie
"(Weer) Trots dat ik al zoveel jaar met jullie mag werken!”

Opstelling: Romijn; Van Oers, Boers (Suurbach ’39), Minke, Pors; Koster, Suurbach (Vredebregt ’25), Shermarkia, Vos (Boers ’71), Polak; Koeleman.