A1 start seizoen met kleine nederlaag

Maar tegen de divisie waardige tegenstander werd er gewoon een goed resultaat neergezet en dat bied heel wat mogelijkheden voor het komende seizoen.

Voor het eerste duel van het seizoen 2012-2013 moest de debuterende coach, Ron Verschuuren, met A1 naar XerxesDZB om het daar op te nemen tegen A2. XerxesDZB heeft een hele goede A lichting, maar kreeg van de KNVB geen groen licht om in de A categorie te worden ingedeeld met de A2. Jammer, want nu speelt er een divisie waardige ploeg in de 2e klasse! KNVB sta hier toch eens wat meer voor open…

Vorig seizoen eindigden de 3 duels tegen XerxesDZB met veel doelpunten (5-4, 8-5 en 3-2) en dat zou nu niet anders zijn. Voor de neutrale supporters een heerlijk duel om naar te kijken! Voorafgaand hield coach Ron Verschuuren een kleine wedstrijdbespreking. Hij had gekozen voor een 4-4-2 opstelling en maakte daarbij ook meteen de opstelling bekend. Laatste man Stefan Boers werd gekozen als aanvoerder.

A1 begon het uitduel bij XerxesDZB geconcentreerd en scherp! De doelman van XerxesDZB raapte na vijf minuten spelen een terugspeelbal op, waarna de scheidsrechter een indirecte vrije trap toekende aan de bezoekers. Rakheem Shermarkia en Simon Koeleman namen plaats achter de bal die net buiten de vijf meter lijn werd neergelegd. Rakheem Shermarkia gaf het tikje opzij en Simon Koeleman schoot de bal knap binnen in het dak van het doel. Een heerlijk start met een vroeg doelpunt, 0-1.

Lang had A1 de overhand vandaag, maar gecreëerde in het eerste half uur net als de thuisploeg te weinig echte kansen. Na een half spelen kreeg XerxesDZB meer de overhand en scoorde voor de rust 2 keer. Tijdens de rust was er dus een 2-1 achterstand. Coach Ron Verschuuren complimenteerde voor de werklust en gaf enkele punten ter verbetering mee voor de tweede 45 minuten.

Hierin begon A1 weer erg goed en kwam na 11 minuten in de tweede helft weer op gelijke hoogte. Rakheem Shermarkia schoot de bal van afstand heerlijk tegen de touwen, 2-2! De wedstrijd leek helemaal te kantelen toen achtereenvolgens ook Simon Koeleman en Jeffrey Vos een hele grote kans kregen, maar bij beide stond de doelman een doelpunt in de weg. De thuisploeg kreeg een steuntje in de rug van de scheidsrechter. Een aanvaller van XerxesDZB dook in de zestienmeter op prachtige wijze naar de kunstgrasmat. Suarez had het niet beter kunnen doen, maar de leidsman trapte erin (of wilde er vooral intrappen) en bij het fluitsignaal lachte de gehele XerxesDZB achterban (+/- 60 man achter het doel) hem zelfs uit omdat hij hiervoor een penalty gaf. De strafschop werd verzilverd en A1 was het even helemaal kwijt daardoor, want na de 3-2 volgde vrijwel meteen de 4-2.

Na ruim een half uur spelen in de tweede helft bracht A1 de spanning terug in de wedstrijd. Rakheem Shermarkia gaf de pass op de in de aanval teruggekeerde Jurriën Minke, die met een volley op schitterende wijze voor de 4-3 zorgde. A1 probeerde het wel, maar de al langer in training zijnde tegenstander was conditioneel een tikkeltje verder. Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist, 5-3.

Ondanks de nederlaag mag aan A1 terug kijken op een goede seizoensopening. Het is natuurlijk lekkerder om zo’n eerste wedstrijd te winnen, maar mogelijkheden zijn er genoeg voor dit seizoen! Volgende week wordt om 14.15 uur Leonidas A2 ontvangen aan de Hazelaarweg.

Opstelling: Van de Ree; Pors (Van Oers ’75), Boers, Vredebregt, Van Oers (Polak ’30); Suurbach, Rahman, Shermarkia, Polak (Vos’20); Koeleman en Minke.