A1 op de goede weg na klinkklare overwinning in derby

In de derby tegen Leonidas presenteerde A1 zich op uitstekende wijze aan het thuispubliek.

Vorige week heerste er toch enige teleurstelling na het uitduel bij XerxesDZB. Iedereen wist dat er meer ingezeten had als de groep al langer bij elkaar was geweest en al beter had kunnen wennen aan de nieuwe speelwijze. Dat zat er door diverse omstandigheden helaas niet in. Nu een week later kwam, het ook hoog aangeschreven, Leonidas A2 naar de Hazelaarweg.

Op het warmste moment van de dag (14.15 uur) begon de eerste derby van het seizoen. Spits Simon Koeleman ontbrak vanwege een rugblessure en Jordy Polak begon op de bank nadat hij vanwege een voetblessure de hele week afwezig was. De dunne selectie bezorgde coach Ron Verschuuren al meteen enkele kopzorgen, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig; de thuisploeg startte goed vanmiddag en leek zoals het er naar uitzag geen enkel moment in paniek te zijn. Via de snelle Jurriën Minke, Lorenzo van Staten en Rakheem Shermarkia konden ze er ook een aantal maal gevaarlijk uitkomen. Onder andere de doelman van Leonidas stond een aantal keer hinderlijk in de weg om een doelpunt te verhinderen.

Het bleef lang 0-0 en dus moest er toch ook echt uitgekeken worden voor de aanvallers van de bezoekers. Dit lukte prima en de diverse duikelingen van hen leverde ook geen onnodige schade op omdat de scheidsrechter hier vanmiddag niet intrapte. Mitchell Vredebregt was belangrijk door een bal van de lijn te halen en daarmee de openingstreffer te voorkomen, dat zou ook niet verdiend zijn geweest.

Enkele minuten voor de rust beloonde A1 zichzelf met een doelpunt voor het goede spel. Een vrije trap, genomen door Mitchell Vredebregt, kwam terecht bij Rakheem Shermarkia die de 1-0 maakte!

Na een verdiend kwartiertje rust kwam A1 sterk uit de startblokken. Aan de rechterkant van het veld kwam Lorenzo van Staten in balbezit. Hij kwam met een uitstekende actie langs zijn directe tegenstander. De voorzet was goed en mede-spits Jurriën Minke kon de bal in de verre hoek in het doel werken, 2-0 na 42 seconden in de tweede helft!

In de tweede helft gaf A1 nauwelijks kansen weg en als Leonidas dan al kansen kreeg was A1 zelf de veroorzaker daarvan. Toch moest de thuisploeg vanmiddag lang wachten op een 3e treffer. Tien minuten voor het eindsignaal ontstond er een geweldige scrimmage voor het doel van Leonidas. Via de carambole kwam de bal voor de voeten van Rakheem Shermarkia die de bal op knappe wijze voor het doel kreeg. De alerte Chakib Rahman kwam voor de doelman en scoorde de 3-0.

Twee minuten later werd spits Jurriën Minke onder de voeten gelopen door de rechtsback van Leonidas en daarbij was de scheidsrechter onverbiddelijk en wees naar de elf meter. In eerste instantie leek Rakheem Shermarkia de terechte strafschop te gaan nemen, maar de jarige doelman Elmar van de Ree werd naar voren geschoven. De keeper scoorde vanmiddag feilloos en kreeg een extra cadeautje op zijn achttiende verjaardag, 4-0!

Het feest was echter nog niet compleet want 3 minuten voor tijd had ook rechtshalf Quincy Suurbach nog een uitstekende actie in huis. Zijn voorzet werd gemist bij de eerste paal, maar heerlijk ingeschoten bij de tweede, door opnieuw Chakib Rahman, 5-0!

De A1 kon meer dan tevreden terugkijken op deze heerlijke voetbalmiddag. Met grootste complimenten voor het getoonde spel kon de kleedkamer worden opgezocht. Volgende week staat er weer een lastige klus op de agenda. A1 gaat dan om 12.00 uur op bezoek bij koploper Be Fair in Waddinxveen (3-0 winst op Leonidas en 14-1 winst op Zestienhoven).

Opstelling: Van de Ree; Pors, Boers, Vredebregt, Van Oers; Suurbach, Vos, Shermarkia, Rahman (Polak ’45 / Rahman ’62); Minke en Van Staten.