Zaal 1 pakt eerste punt bij zaaldebuut

In sporthal de Wilgenring maakte Zaal 1 afgelopen maandagavond het zaaldebuut. Er werd een punt overgehouden aan het duel met WICO, maar…

Vanaf het seizoen 2012-2013 heeft Neptunus-Schiebroek ook een Zaal 1. Vorig seizoen was het veteranen team van oud-Schiebroek’94 al nieuw leven in geblazen en werd daarin meteen kampioen! Vanaf dit seizoen dus ook een Zaal 1. Zij gaan dit seizoen uitkomen in de 2e klasse en dat is best ambitieus ingezet. Het team bestaat uit de volgende 11 spelers: Ashwin Meijer, Thomas van Kan, Freek van ’t Land, Matty Häupler, Maarten Maissan, Mark van Leeuwen, Tim van der Velde (allen zaterdagselectie), Simon Koeleman (A1), Lucas van Kan (VOC A1), Dimitri Koliakoudakis en Dave Bierhuizen. De laatste twee zullen dit seizoen niet (ook) op het veld actief zijn. De begeleiding is in handen van Wesley Banis en Wilko Poulie.

Voordat de meeste vakanties afgelopen zomer begonnen speelde Zaal 1 al een oefenwedstrijd. Dit deed het tegen het PPSC van o.a. de gebroeders Tuinenburg (voorheen zaterdagselectie) en de gebroeders Hoekstra (zondag- & zaterdagselectie). Dit allereerste duel werd met ruime cijfers (5-13) verloren van het al op elkaar ingespeelde PPSC (dat overigens wel in dezelfde klasse zal uitkomen).

Op maandag 3 september was het zover, het debuut in de KNVB zaalcompetitie. Tegenstander WICO 1, ja een onbekende tegenstander dat zijn ze allemaal, maar deze ook van naam. Het enige wat we hadden was de eindstand van vorig seizoen. Die liet een lage middenmoter zien in WICO 1. Bij ons ontbraken Thomas van Kan en Simon Koeleman (geblesseerd) en Dimitri Koliakoudakis (nog niet speelgerechtigd).

Al snel werd er vanavond tegen een 0-2 achterstand aangekeken. Het was duidelijk zoeken en wennen. Naar mate de eerste helft (25 minuten per helft) vorderde kantelde de wedstrijd. De jarige aanvoerder Mark van Leeuwen maakte de aansluitingstreffer (1-2) en even later was het invaller Matty Häupler die de gelijkmaker (2-2) binnenschoot. Lucas van Kan bracht ons voor de eerste keer op voorsprong, 3-2. Tot grote tevredenheid van de supportersschare die hun aanwezigheid vanavond duidelijk lieten horen.

In de tweede helft viel al heel snel de 3-3. Lucas van Kan (4-3) en Freek van ’t Land (5-3) brachten ons echter op een marge van twee doelpunten voorsprong. Het lukte helaas niet om deze voorsprong vast te houden. Ongelukkig kregen we de 5-4 tegen en vlak voor tijd ook de 5-5 na een onterecht toegekende vrije trap.

Ondanks dat het resultaat vele malen beter was dan in die eerste oefenwedstrijd overheerste de teleurstelling na afloop. Het niet vasthouden van de voorsprong en ook het bij een stand van 5-4 niet uitbreiden daarvan zorgde voor een fikse domper. Echter het seizoen is nog jong. We gaan de boeken in en meer over het zaalvoetbal leren, want ook als coach is het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooitje bij DSVP toch wel écht iets anders dan de KNVB zaalcompetitie.

Volgende week gaat Neptunus-Schiebroek Zaal 1 op bezoek bij NOCKralingen. Via de wekelijkse wedstrijdverslagen blijf je op de hoogte van alle prestaties, maar het is leuk en de moeite waard om eens zelf te komen kijken en die (meestal) voetballoze maandagavond eens in te ruilen voor een potje zaalvoetbal!