A1 oppermachtig in Waddinxveen

Ook al was het vooral de eerste helft waarin het verschil gemaakt werd, A1 was vandaag oppermachtig in Waddinxveen!

De 3-0 winst van Be Fair A1 op Leonidas en de 14-1 bij Zestienhoven (dat zich inmiddels heeft teruggetrokken) hadden ons doen inschatten dat we te maken kregen met één van de beste teams uit deze bekercompetitie. De gehele spelersgroep en staf stonden dus op scherp en gingen uitermate gemotiveerd naar Sportpark ’t Suyt in Waddinxveen.

Op de eerste minuut na, een slechte inspeelpass van de wat zieke aanvoerder Stefan Boers, waardoor de spits van Be Fair in kansrijke positie kwam, was A1 vanmiddag oppermachtig. Met goed positiespel en heel veel werklust en inzet werd de thuisploeg, gecoacht door oud-topscheidsrechter Dick Jol, volledige overrompeld.

Na bijna een kwartier spelen mocht A1 een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. Je hoorde coach Ron Verschuuren en grensrechter Wilko Poulie denken, na de vrije trappen training van afgelopen woensdag, "die eerste zal er toch niet meteen ingaan?” Volgens afspraak namen Mitchell Vredebregt, Rakheem Shermarkia en Jeffrey Vos plaats achter de bal. Laatstgenoemde nam uiteindelijk deze vrije trap en schoot deze op schitterende wijze in de kruising, 0-1!

Doordat het allemaal heel goed stond bij A1 kon de thuisploeg geen vuist maken. Op aangeven van Jeffrey Vos maakte Lorenzo van Staten na 22 minuten spelen de 0-2. Tijdens de drinkpauze werd de 0-2 voorsprong gekoesterd en kreeg de thuisploeg rode shirts omdat het verschil in shirts toch wel erg onduidelijk was. De rode shirts wierpen zich niet op als angst voor A1, maar als loden deken over de thuisploeg. Na een half uur spelen had rechtshalf Quincy Suurbach een uitstekende pass in huis en kon spits Jurriën Minke vrij door het midden doorlopen en scoren, 0-3.

Slechts een minuutje later werd Jurriën Minke met de rug naar het doel en iets over de middenlijn aangespeeld. Met een uitstekende draai om de as gaf hij een geweldige pass op Lorenzo van Staten die zo alleen door kon op de doelman en feilloos zijn tweede doelpunt maakte, 0-4. Opnieuw weer slechts 3 minuten later was er het vijfde doelpunt. Deze komt volledig op naam van de hardwerkende en zeer gemotiveerde spits Jurriën Minke. Goed doorjagen maakte hij de defensie van Be Fair nerveus veroverde hij de bal en schoot deze op heerlijke wijze met buitenkant rechts in de kruising!

Verbaasd over de eigen prestatie en de passiviteit van de thuisploeg (tot woede van Dick Jol) trok A1 zich vervolgens voor rust regelmatig even terug op eigen helft. De bal werd rustig achterin rondgespeeld en zo af en toe werd er geprobeerd na voren te voetballen. Bij balverlies werd deze vaak nog voor de middenlijn weer heroverd en kon er weer rustig opgebouwd gaan worden. Enkele minuten voor rust was het opnieuw Jurriën Minke die uitstekend doorjoeg op de defensie van Be Fair. Wederom veroverde hij de bal. Niet zelfzuchtig behield hij het overzicht en gaf de bal aan de beter voorstaande Lorenzo van Staten die zijn derde en ons zesde doelpunt van de middag maakte!

Met deze 0-6 stand werd de rust een feit. Het was warm op het open complex in Waddinxveen. De kleedkamer werd opgezocht en daar liet coach Ron Verschuuren geen twijfel bestaan over de uitstekende prestatie de eerste helft. Er werd ontspannen uitgekeken naar het vervolg, maar misschien was het achteraf iets te ontspannen geweest.

Vlak na rust was er wat concentratie verlies en kreeg de spits van Be Fair een enorme kans oog in oog met doelman Elmar van de Ree. De doelman keerde de inzet en verdediger Mitchell Vredebregt kon in twee instanties de bal helemaal wegwerken. Rakheem Shermarkia mocht in de tegenaanval alleen door op de keeper aan de andere kant. Zoals een echte teamspeler betaamd speelde hij de bal af aan de meegelopen, en jarige, Jordy Polak. Zijn inzet werd helaas gekeerd door de keeper, maar wat gaf dit een heerlijk teamgevoel!

Het zevende doelpunt kwam na iets meer dan tien minuten in de tweede helft. Vanaf de rechterkant van het veld gaf Rakheem Shermarkia de voorzet en met iets dat leek op een zondagsschot maakte ook spits Jurriën Minke zijn derde doelpunt van de dag, 0-7! Ondertussen werd er nog steeds goed gespeeld en vroegen belangstellenden zich af tegen wie er nu eigenlijk gespeeld werd. Coach Dick Jol was inmiddels stil geworden en was in druk overleg met zijn assistenten over wat er allemaal moest gaan veranderen. Be Fair kon nog wel een doelpunt maken. De snelle rechtsbuiten liep linksback Quinten van Oers eruit en scoorde een eretreffer.

Er werden nog wel wat kansjes gecreëerd na de drinkpauze, maar de enorme werklust van de eerste helft had zijn tol geëist en werden er wat slordigheidjes geconstateerd. Het net werd niet meer gevonden, maar de overwinning en de uitstekende prestatie was al een feit! Na afloop feliciteerde coach Dick Jol onze coach Ron Verschuuren en bedankte hij hem voor de les!

Volgende week gaat A1 op bezoek bij Berkel A1. Berkel verloor toch enigszins verrassend van Leonidas A2 met 2-1, maar toch wordt er een goede ploeg verwacht. Midweeks staat het duel tussen XerxesDZB (dat 0-0 gelijkspeelde tegen VOC) en Berkel nog gepland. Vooralsnog is Neptunus-Schiebroek A1 de trotse koploper in deze bekercompetitie. Er zal op Sportpark Het Hoge Land om 15.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling: Van de Ree; Pors, Boers, Vredebregt, Rahman; Suurbach, Vos, Shermarkia, Polak (Van Staten ’61); Minke en Van Staten (Van Oers ’45)