Eerste overwinning een feit

In de tweede officiële wedstrijd heeft Neptunus-Schiebroek Zaal 1 de eerste 3 punten behaald.

Aan het duel bij NOCKralingen ging vooraf een bezoek aan de sponsor, Grand-Café Als, voor het maken van een teamfoto (volgt spoedig), want de tenues waren nu wel beschikbaar. Het lukte uiteindelijk allemaal om iedereen bij elkaar te krijgen, maar bij de wedstrijd ontbraken Simon Koeleman, Thomas van Kan en Dave Bierhuizen om uiteenlopende redenen.

Om iets na 21.00 uur begonnen we in Sporthal Kralingen aan het duel met NOCKralingen 2. Het was in het begin vooral even aftasten en niet net als vorige week er meteen helemaal bovenop te zitten. Dit ‘geduld’ leverde resultaat op! Na bijna een kwartier spelen kwam Matty Häupler gevaarlijk voor het doel van de tegenstander en kreeg daarbij hulp van een van hen. Een speler van NOCKralingen schoof de bal achter zijn eigen doelman, 0-1.

De opdracht was meer wisselen en meer controleren en dat lukte allemaal heel aardig de eerste 25 minuten. Hierbij mocht ook Dimitri Koliakoudakis zijn zaaldebuut maken. Vlak na de korte rust kreeg Mark van Leeuwen de bal op ongeveer 15 meter afstand van het doel aangespeeld. Tim van der Velde had zich volgens afspraak slim voor de doelman geposteerd waardoor hem het zicht werd ontnomen. Mede hierdoor kon Mark vanaf deze afstand hard en zuiver de 0-2 inschieten!

De tegenstander werd steeds meer en meer onze wil opgelegd. Ruim tien minuten voor tijd stelden we de overwinning helemaal veilig. Lucas van Kan mocht (net als vorige week) op snelheid richting het doel van de tegenstander. In tegenstelling tot vorige week had hij nu wel oog voor de meegelopen Matty Häupler die op zijn beurt vrij eenvoudig tot scoren kwam, 0-3.

In de laatste minuut van dit uitstekende duel met NOCKralingen kwam het mooiste doelpunt van de avond tot stand. Mark van Leeuwen zette de aanval op van achteruit en stuurde ondertussen Matty Häupler naar de linkerkant van het veld. Mark speelde Maarten Maissan aan op de rechterflank en kreeg de bal terug. Mark had zelf kunnen schieten en wellicht scoren, maar gaf de bal met een geweldige pass op Matty aan de linkerkant die de 0-4 binnenschoot! Hiermee werden 4 spelers van de thuisploeg schitterend weggespeeld.

Met goed spel, in ieder geval al vele malen beter dan vorige week, werd zo de eerste zaalwinst een feit! Na afloop werd er in Grand-Café Als nog een drankje gedronken om die overwinning te vieren, waarbij uiteraard de eerste van het huis was!

Volgende week wordt er weer "thuis” gespeeld in De Wilgenring. Om 19.00 uur wordt er dan afgetrapt tegen Alexandria’66 4. De overige foto's van deze wedstrijd kan je hier bekijken. De teamfoto volgt z.s.m.