A1 zet zegereeks voort in Berkel

In en tegen Berkel werd een goed vervolg gegeven aan de bekercompetitie. Echter was daar wel 45 minuten wakker worden en een donderpreek voor nodig…

Na twee goede overwinningen op Leonidas (thuis, 5-0) en Be Fair (uit, 1-7) werd er nu een bezoek gebracht aan Berkel A1. Alweer de derde uitwedstrijd na de seizoensopening bij XerxesDZB. Het is overigens wel meteen de laatste uitwedstrijd in deze bekerpoule.

Op sportpark Het Hoge Land werd deze heerlijk zonnige middag onder toeziend oog van een grote supportersschare om 15.00 uur afgetrapt. Het duel stond voor de eerste keer dit seizoen onder leiding van een KNVB scheidsrechter, dhr. Simonis. Ondanks het late tijdstip leek het erop dat de spelersgroep eerst nog wakker moest worden of was het gemakzucht omdat het vorige week, in de eerste helft, zo gemakkelijk ging…?

De warming-up was matig en zonder interesse. Zo ook de opening van deze wedstrijd. Er werd ongeïnspireerd en zonder inzet gevoetbald. Omdat de thuisploeg ook niet heel gevaarlijk kon worden bleef de schade beperkt en als ze dan toch voor het doel kwamen was doelman Elmar van de Ree de enige die wel wakker was en voorkwam een achterstand bij de rust.

Na de eerste 45 minuten had coach Ron Verschuuren voor het eerst dit seizoen een donderpreek nodig, want hoe matig was deze eerste helft vergeleken met de wedstrijden hiervoor. Het verschil was heel groot. Quinten van Oers en de van een rugblessure teruggekeerde Simon Koeleman kwamen in het veld voor Quincy Suurbach (die een gele kaart op zak had) en Lorenzo van Staten. Aandachtig gaf de spelersgroep gehoor aan de op- en aanmerkingen van de trainer. Het hielp ook! A1 kwam goed en scherp uit de kleedkamer en liet zien dat ze echt veel beter kunnen. Al na twee minuten in de tweede helft schoot Rakheem Shermarkia ons naar een 0-1 voorsprong. A1 bleef actief op de helft van Berkel en speelde goed positiespel. Invaller Quinten van Oers was dichtbij een doelpunt, maar zijn schot eindigde op de paal.

Na bijna een uur spelen mocht A1 een hoekschop nemen en zoals gebruikelijk nam Rakheem Shermarkia plaats achter de bal. Hij vond bij de tweede paal spits Jurriën Minke. Hij kopte de bal zonder pardon tegen de touwen, 0-2. Slechts twee minuten later kreeg spits Jurriën Minke een pass van achteruit en schoot deze op knappe wijze in de verre hoek binnen, 0-3. Onder toeziend oog van zijn vader lukte het de spits net niet een hattrick aan te tekenen. Een afstandsschot eindigde (wederom) op de paal naast de aan de grond genagelde Berkelse doelman.

De goedspelende spits Jurriën Minke voegde twee doelpunten toe aan zijn totaal. Nu staat hij na vier wedstrijden al op zeven doelpunten.

Het was nog niet voorbij na de 0-3. Neptunus-Schiebroek speelde goed en kwam met uitstekend samenspel weer voor het Berkelse doel. Rakheem Shermarkia gaf de laatste pass op Simon Koeleman (bij wie de aanval op het middenveld begonnen was). De van een vervelende rugblessure terug gekeerde spits schoot de bal goed binnen tussen een leger aan Berkelse verdedigers, 0-4.

Ook spelmaker Rakheem Shermarkia mocht nog een tweede doelpunt bijschrijven vanmiddag. Een uit de lucht gevallen bal viel precies goed. Rakheem nam de bal heerlijk "op de slof”, de bal stuiterde precies goed bij de doelman en schoot zo door het doel in. Een prachtig doelpunt, 0-5!

Hierna was de wedstrijd gespeeld en probeerde Berkel zo af en toe nog de eer te redden, maar achterin hadden Ricardo Pors, Mitchell Vredebregt en Chakib Rahman het weer prima voor elkaar onder leiding van aanvoerder Stefan Boers. Mede hierdoor en goed keeperswerk kon doelman Elmar van de Ree voor de tweede keer dit seizoen de nul houden. Vanuit het middenveld werd Jeffrey Vos nog een aantal keer gevaarlijk en kwam ook Quinten van Oers nog dichtbij een treffer. De 0-5 werd echter de eindstand en dat was al met al toch een goed resultaat.

Van links naar rechts hadden Mitchell Vredebregt, Stefan Boers en Chakib Rahman het samen met Ricardo Pors weer prima voor elkaar achterin.

Volgende week speelt A1 op eigen veld de derby en topper tegen VOC A2 op eigen veld. Ondanks dat VOC dit weekend thuis verassend verloor van Leonidas (2-3) moet er door A1 gewonnen worden om niet onnodig in de problemen te komen om zich te plaatsen voor de 2e bekerronde. VOC moet echter ook winnen om niet verder achterop te geraken. Er wordt om 10.00 uur afgetrapt tussen de twee teams van de Hazelaarweg. Een echte "burenruzie” is in aantocht!

Opstelling: Van de Ree; Pors, Boers, Vredebregt, Rahman; Suurbach (Van Oers ’45), Vos, Shermarkia, Polak (Suurbach ’70); Minke (Van Staten ’75) en Van Staten (Koeleman ’45)

Staand vlnr: Tim Häupler (assistent trainer), Elmar van de Ree, Jeffrey Vos, Ricardo Pors, Stefan Boers, Jordy Polak, Quincy Suurbach, Mitchell Vredebregt, Rakheem Shermarkia en Wilko Poulie (assistent scheidsrechter/leider).
Zittend vlnr: Ron Verschuuren (trainer/coach), Anish Meijer, Peter Vredebregt (verzorger/leider), Simon Koeleman, Jurriën Minke, Quinten van Oers, Chakib Rahman en Lorenzo van Staten.
Klik hier voor de andere foto's van deze wedstrijd.